Az URSA termékek márkaneve már önmagában is garantálja a minőséget. Minőségbiztosítási részlegünk keményen dolgozik azon, hogy biztosítsa termékünk legszigorúbb szabványoknak való megfelelőségét. Minden gyárunk rendelkezik ISO 9000 minőségi tanúsítvánnyal, garantálva a teljes termék-előállítási procedúra magas színvonalát. Szigetelőanyagaink mindegyike a hatóságok által bevizsgált, és CE tanúsítvánnyal rendelkező termék.

Ami jó, az mindig lehet még jobb!


Kutató-fejlesztő részlegünk és globális partnerhálózatunk segítségével arra törekszünk, hogy az URSA termékeit még jobbá tegyük: a fő célok közül kiemelkedő helyen áll az energiatakarékosság növelése és a környezetszennyezés csökkentése. Ez a folyamatos kutatómunka biztosítja, hogy termékeink a technológiailag legfejlettebbek, környezeti szempontból legbiztonságosabbak, és legköltséghatékonyabbak közé tartoznak.
 
Az URSA elkötelezet a környezeti fenntarthatóság iránt, és fenntartható szigetelőanyag termékeivel sikeresen járul hozzá fenntartható épületek építéséhez. Az URSA termékei kiemelkedő szerepet játszanak az épület teljes életciklusa folyamán az energia-megtakarítási törekvések elérésében, továbbá a CO2 kibocsátás egyensúlyának fenntartásában.

A beltéri levegő komfortja
Az URSA környezet iránti elkötelezettségének köszönhetően az URSA termékek kiérdemelték a “Blauer Engel”(“Blue Angel” – “Kék Angyal”) minősítést, mivel produktumaink jelentősen hozzájárulhatnak a beltéri légminőség javításához nagyon alacsony károsanyag-kibocsátásukkal.  
https://www.blauer-engel.de/en/index.php
(angol nyelvű oldal)
  Az Eurofins "Beltéri levegő komfort" terméktanúsítvány egy innovatív eszköz, amely megmutatja a legszigorúbb károsanyag-kibocsátásra vonatkozó követelményeknek való megfelelést, minden idevonatkozó európai specifikáció alapján, két szinten is: A standard szint: "Beltéri levegő komfort – tanúsított termék" mutatja a termék kibocsátásának megfelelését minden, az Európai Unió által kiadott szabályozással kapcsolatosan. A magasabb szint: "Beltéri levegő komfort GOLD (arany fokozat) – tanúsított termék" mutatja a termék kibocsátásának megfelelését minden további, termékkörre szabott, gyakorlatilag a vállalat által önkéntesen pluszban vállalt tesztnek is (öko-cimkék és egyéb EU specifikációk). Az URSA kereskedelmi forgalomban levő termékei a kettő közül a “GOLD”, azaz a magasabb szintű tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Fenntartható termék
Az URSA sikeresen bekerült ebbe a különlegesen magas kategóriába is – amely nem minden gyártónak sikerül. Ez a kategória – Ecomaterial Absolute – a legmagasabb öko-standard rang Oroszországban az ökológia szempontból “tiszta” termékekre vonatkozóan. Ez a tanúsítvány igazolja, hogy az URSA ásványgyapot termékek különösen ajánlottak újépítésű és felújítandó épületekhez akár a lakószektorban, akár a közszférában – még bölcsődék, óvodák, iskolák és egészségügyi intézmények esetében is.
https://www.ecomaterial.ru/ (orosz nyelvű oldal)

Környezetbarát Termék Deklaráció
  “Fiches de Déclaration Environnementales et Sanitaires (FDES) des Produits de construction” – ez egy francia séma a Környezetbarát Termék Deklarációk generációjára vonatkozóan. Számos URSA termék rendelkezik ezzel a minősítéssel – az ezt igazoló dokumentumok a nyilvánosság számára is hozzáférhetők.  
https://www.inies.fr/
(francia nyelvű oldal)
    A Környezetbarát Termék Deklaráció séma a német szabályozási rendszerben az “IBU” (“Institut für Bauen und Umwelt”) minőségbiztosítási rendszernek felel meg. Az URSA termékek ennek a sémának megfelelően kerültek bevizsgálásra.  
https://bau-umwelt.de/hp545/Daemmstoffe.htm
(német nyelvű oldal)
    A “DAPc”, azaz a “Declaració Ambiental de Productes de Construcció Environmental” egy a spanyol szabályozásoknak megfelelő Környezetbarát Termék Deklarációs rendszer. Az URSA termékek ezen séma alapján is bevizsgálásra kerültek, nagyon pozitív eredménnyel.  
https://www.csostenible.net/index.php/ca/productes#
(spanyol nyelvű oldal)
  Az Európai Környezetbarát Termék Deklarációs rendszer III. típusa - “European Environmental Product Declaration (“European EPD”) TYPE III – az új EN 15804 szabványnak felel meg. Az URSA büszke arra, hogy termékeivel európai szinten elsőként teljesítette az ezen szabályozásban foglalt követelményeket.

Innovatív termékek
  Az URSA Csoportot a német BAKA innovációs díjra is jelölték, amely PureOne ásványgyapot termékünk iránti magas szintű elismerés. Egy független elbíráló szervezet értékelte ezt a fejlesztési megoldást innovatív szempontokból: a tervezés minősége, a részletek kidolgozásának minősége az építkezések során törtnő gyakorlati alkalmazásban, a műszaki alkalmazhatóság, a környezeti hatások, az energiatakarékossági tényező az anyag használata során és gyártása során is egyaránt, a költséghatékonyság, és a sokrétű felhasználhatóság. Az URSA PureOne terméke ismét bebizonyította a fentiekre vonatkozóan csúcsminőségét.
     Tesztek bizonyítják, hogy az URSA ásványgyapot termékek magasan megfelelnek a fenntarthatósági követelményeknek összetételük alapján, amely főleg homok, újrahasznosított üveg és vízbázisú kötőanyag (amely utóbbi kizárólag vízpárát bocsát ki a gyártás során). A funkcióra megfelelően kiválasztott URSA ásványgyapot termék beépítésével, a teljes használati ciklus végére a gyártásba fektetett energiának akár 200-600-szorosát is megtakaríthatjuk - mivel teljesen újrahasznosítható termékről beszélünk. Egy független szakértőkből álló tábla egy igen hosszú tesztsorozattal vizsgálta be a bemutatott URSA termékeket, és eredményeinkkel hitelesen bebizonyítottuk termékeink környezetbarát voltát. Az URSA megkapta a “Zielona Marka” (“Green Brand” – “Zöld Márka”) innovációs lengyel tanúsítványt is.
Vásárlói elismerés  
  Az URSA büszke, hogy rendelkezik a "Trophée de la Maison" díjjal is. Független végfelhasználók értékelték termékeinket és használatbavételüket "élő tesztek" során.
A szervező egy kvalifikált vásárlói központ volt, mely a sajtótól, a kereskedőktől vagy a szakmai szervezetektől teljes mértékben függetlenül fejti ki tevékenységét.
Az évente végzett több mint 30,000 teszttel, ez a minőségfelmérést végző fogyasztói központ áll a vezető helyen Franciaországban.
1997 óta ők azok, akik “közvetítik a hangját” a legfontosabb közönségnek, akik termékeink minőségéről és értékéről hivatottak ítélni.

https://www.tropheesdelamaison.com/
(francia nyelvű oldal)

forrás: https://www.ursa.hu/hu-hu/cegunkrol/lapok/ursa_dijak.aspx


URSA üveggyapot termékek >>>