knaufinsulation-naturoll-ásványgyapot-termékcsalád-szigatechknaufinsulation-naturoll-ásványgyapot-tulajdonságok-szigatech

Új NatuRoll ásványgyapot termékcsalád!


Mint már megszokhatták, a Knauf Insulation minden évet valamilyen termékújdonság bejelentésével és bevezetésével kezdi, ebből a szempontból 2017 sem lesz más év, mint az eddigiek.

Az előző években már megismerhették Factplus termékcsaládunkat, melynek hazai sikerét követően a termékkategória már Mineral Plus néven, de egész Európában bevezetésre került. A tavalyi év nem csak a Mineral Plus piacra lépése miatt volt érdekes, hiszen abban az évben jelent meg másik kiemelt ásványgyapot termékünk, az MPN Plus táblás ásványgyapot is a hazai piacon.

Mindkét termékről elmondható, hogy az elmúlt egy évben nagy népszerűségre tettek szert mind a tervezők, mind a kivitelezők és a felhasználók között. A termékek gyártásánál alkalmazott Ecose technológia és ennek számos előnye népszerű hőszigetelési termékké tette a fenti márkákat, legyen szó akár magastető, padlásfödém, válaszfal vagy csarnokrendszerű szerkezetek oldalfalának hőszigeteléséről.

A fent említett termékek már új gyártástechnológiával készültek és ennek sikere arra ösztönözte cégünket, hogy ezt a műszaki fejlesztést vezessük át szélesebb körben is az ásványgyapot termékekre. Örömünkre szolgál, hogy tájékoztathatjuk Önöket új ásványgyapot termékcsaládunk közelgő érkezéséről. Az eddig megismert Classic tekercses ásványgyapot termékcsaládunk fokozatosan kivezetésre kerül és helyére új néven a NatuRoll ásványgyapot termékcsalád lép. A NatuRoll ásványgyapot termékcsalád új csomagolással, de ami még fontosabb, az elődeihez képest is javított tartalommal érkezik kedves partnereinkhez. A változások mind látványra, mind tapintásra érezhetőek lesznek. Az anyag masszívabb, egyenletesebb felületű, a már jól megszokott barna szín egy kellemes árnyalatában fog pompázni. Mivel nem porzik és nem szúr, tapintásra is harmonikus érzetet ad, egy olyan jó minőségű ásványgyapot hőszigetelő anyag lesz, amivel öröm a munka és jó érzéssel gondolhatunk az általa jelentett számos anyagi, hőtechnikai és környezetvédelmi előnyre.

A csomagoláson nagyobb hangsúlyt kap a termék R értéke, azaz hővezetési ellenállása. Az ellenállás egyenes arányban nő a hőszigetelés vastagságával, tehát minél magasabb a termék R értéke, annál jobb hőszigetelési képességről beszélünk. Mivel a fejlesztés a teljes tekercses ásványgyapot termékcsaládot érinti, a különböző csomagolási színek és az azokon feltűnő csillagok is jelzik az érdeklődő számára, milyen minőségű üveggyapot tekerccsel állunk szemben.

Minél több csillagot látunk a termék csomagolásán, annál jobb minőséget rejt a csomag.

Ez színekben kifejezve így néz ki:knaufinsulation-naturoll-hangszigetelő-ásványgyapot-szigatech

Ha ezt a csomagolást látjuk: A terméknek a hőszigetelési tulajdonságain felül kiemelkedőek a hangszigetelési tulajdonságai is, kifejezetten ilyen célú felhasználásra javasolt.

Ha a lenti csomagolást látjuk:knaufinsulation-039-037-naturoll-ásványgyapot-szigatech


A termék egy jó minőségű üveggyapot, jellemzően 0,037 és 0,039 közötti lambda(λ) értékkel.


Ennél egy kategóriával jobb minőségű, azaz 0,034 és 0,036 közötti lambda(λ) értékű az alábbi csomag.

knaufinsulation-034-036-naturoll-ásványgyapot-szigatech


A csúcsminőséget pedig, ami 0,031-0,033 közötti lambda(λ) értéket jelent, az alábbi csomagolásban találjuk.

knaufinsulation-031-033-naturoll-ásványgyapot-szigatechNatuRoll ásványgyapot műszaki adatlap