Légáteresztő szilikon vakolat, szilikát vakolat


Szilikon vakolat illetve a szilikát alapú vakolat, melyek megfelelő szellőzéssel járulnak hozzá a vályog, tömésfal illetve műemlék épületek falainak szellőzéséhez. Légáteresztő hőszigetelő rendszerek ajánlott fedővakolatai . Légáteresztő vakolat többféle márkában, típusban nagy színválasztékban értékesítjük helyszíni színkeveréssel akár azonnal üzleteinkben


Miért jó választás a légáteresztő szilikon vakolat?


A szilikon vakolat az időjárási hatások, mint a csapadék, napsugárzás, fagy, korom és egyéb füstgázok folyamatos támadás alatt tartják az épületek homlokzatait. Az általuk okozott hatások akár olyan mértékűek is lehetnek, hogy képesek az épületszerkezetek károsítására. Ezen felül a felületen megtapadó porszemek párás közegben ideális táptalajt képeznek a különböző algák és gombák növekedéséhez. Ezen együttes károsító hatások megelőzésének modern formája a szilikon gyanta kötőanyagú bevonatok alkalmazása a szilikon vakolat a homlokzatokon. A szilikon vakolat alapanyaga a szilikon kötőanyagok egyesítik mindazokat a kiváló tulajdonságokat, amik segítenek Önnek, hogy homlokzata tartós és esztétikus legyen, valamint hosszan tartó védelmet nyújtson az épületszerkezeteknek. A szilikon vakolat és szilikon festékek szerkezeti felépítésükből adódóan folyamatos védelmet nyújtanak a felületet érő csapadék ellen, ezzel egyidejűleg pedig lehetővé teszik a falazatok "lélegzését" mikro pólusaikon keresztül.


Ezen kívül még egy nagy előnyük van a szilikon vakolat és szilikon  kötőanyagú bevonatoknak, ez pedig az úgynevezett "lótuszvirág-effekt" vagy öntisztuló képesség, ami azt jelenti, hogy a felületet érő vízcseppek gyöngyözve futnak le rajtuk, magukkal sodorva a port és koszt. Vagyis minden egyes alkalommal, amikor esik az eső, tisztul a falazat.


A szilikon vakolat és szilikon festékek előnyei:


• kiválóan védenek az időjárás káros hatásaitól;


• gátolják a gomba- és algaképződést;


• segítenek megőrizni épületeink értékét


Légáteresztő szilikon vakolat márkák és típusok:


SZIGA-TECH® Légáteresztő szilikon vakolat:

Szilikon bázisú, természetes ásványi töltőanyagú, pasztaszerű, környezetbarát,lég- és páraáteresztő vékonyvakolat külső és belső falfelületekre.
szigatech-szilikon-vakolat
• színezhető
• rugalmas, színtartó
• vízlepergető, időjárásálló, csekély szennyeződési hajlam
• 1,5 –2,0 mm szemcseméretben
• kiváló mechanikai ellenálló képesség
• algásodás és gombásodás elleni védelem
• elérhető több száz színben
Alkalmazási terület:

Homlokzatok és igényes belső falak kialakítása és védelme régi és új ásványi vakolatokon, simító masszákon, betonon valamennyi rétegelt hőszigetelő rendszer, EPS és EPS grafit és ásványgyapot hőszigetelő rendszerek végső bevonataként

A SZIGA-TECH Szilikon vékonyvakolatot a nagyfokú szilárdság mellett jó páraáteresztő képesség is jellemzi. A szilikonos kötőanyag tartósan magas víztaszító képességet biztosít, ennek köszönhetően nehezebben tapad meg rajta a por, korom és más szennyeződés. A füstgázokkal, ultraibolya sugarakkal és egyéb légköri hatásokkal szembeni ellenállósága tartósságot biztosít, még a minimális tetőeresszel rendelkező épületek csapadéknak erősen kitett homlokzatfelületein is. A felületek számára a fali algával és falpenésszel szemben tartós védelmet biztosít.

Alapfelület előkészítés:

Az alapozás megkezdése előtt a laza, málló, gombás, algás felületeket el kell távolítani, és a hibákat ki kell javítani.

Csak a teljes keresztmetszetében átszáradt, megfelelő szilárdságú, hibátlan, portól és szennyeződéstől mentes simított alapra hordjuk fel a szilikon bázisú vékonyvakolat alapozót teddy henger vagy korongecset segítségével. Az alapozó száradási ideje 24 óra.

Felhasználás:

A  Szilikon bázisú vékonyvakolatot lassú járású keverővel használat alaposan átkeverjük, amennyiben szükséges vízzel hígítjuk (legfeljebb 1-2 dl vödrönként). Más termékekkel nem keverhető. A vakolatot rozsdamentes acélsimítóval kell felhúzni és el kell dörzsölni. Egyenletesen, megszakítás nélkül kell dolgozni. A választott szín megfelelőségét felhordás előtt ellenőrizzük, javasolt próbafelhordást végezni a szín ellenőrzése és a pontos anyagszükséglet meghatározása érdekében.

Dörzsölt struktúra:

Rövid száradás után műanyag simító lemezzel, körkörösen, függőlegesen vagy vízszintesen kell kialakítani a struktúrát.

Kapart struktúra:
A felhúzás után rögtön műanyag simítólappal körkörösen kell eldörzsölni.

Tovább a termékhez!Graymix Légáteresztő szilikon vakolatok:

Coral Szilikon és Coral Lux Szilikon

Gyárilag előkevert szilikongyanta kötőanyagú ásványi töltőanyagokat tartalmazó, díszítő vakolatok.
A Graymix vakolat termékcsaládban kétféleképpen mintázható termék található a gördülőszemcsés Coral Szilikon, illetve a kapart hatású Coral Lux Szilikon. A színezése UV ellenálló kültéri színezőpasztával történik, a megfelelő színárnyalat kiválasztásához több mint 1000 szín áll rendelkezésre.


Alkalmazási terület:
Alkalmas régi és új épületek külső és belső falainak díszítésére, valamint kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszerek fedővakolására.
Alapozáshoz ajánlott: Prostar Szilikon vagy Prostar Plusz Szilikon alapozók használata

Anyagszükséglet:
Coral Szilikon 2mm:2,7-3 kg/m2
Coral Lux Szilikon 1,5mm:2,5-2,8 kg/m2

Kiszerelés:
25 kg-os műanyag vödörben.

Kiszerelés:

25 kg-os műanyag vödörben.

Graymix Prostar Plusz Szilikon vakolat alapozó árak
Prostar Plusz 0,2-025 kg/m2
Tovább a termékhez!

Graymix szilikon vakolat 10év garanciával! kapart struktúra roll struktúra
kapart vakolat struktúra Roll vakolat struktúra


Revco Légáteresztő szilikát vakolatok
1,5 mm-es kapart 2,5 kg/m²
Fehér színben
bruttó m² ár
2 499 Ft

2 mm-es gördülő 2,8 kg/m²
Fehér színben
bruttó m² ár
2 499 Ft

Tovább a termékhez!


Revco Szilikát vakolat alapozó
variomax 0,15-0,2kg/m² Fehér színben bruttó m² ár
220 Ft
Tovább a termékhez!

Revco Légáteresztő szilikon vakolatok 27 év garanciával!
27 év revco szilikon vakolat garancia

A REVCO Magyarország Kft. termékfejlesztéseinek és az épületkémia fejlődésének köszönhetően, a törvényileg előírt szavatossági kötelezettségeit meghaladóan, 2013. április 1-től, SILICON vékonyvakolataira 27 ÉV SZÍNGARANCIÁTvállal!
Miben más a REVCO SILICON vékonyvakolat a normál kötőanyagú vékonyvakolatokhoz viszonyítva?
  • Kiváló páraáteresztő képességgel rendelkezik (lélegző rétegrendek esetén kimondottan előnyös).
  • Magas fokú hidrofób (víztaszító) képességének köszönhetően úgynevezett öntisztuló hatással bír (a mikro-szennyeződések kevésbé épülnek be kémiailag a felületbe).
  • Kizárólag UV stabil pigmentekkel történik a színezése (színtartósság).
  • Magas kötőanyag tartalommal bír.

A szilikon kötőanyag rendkívül előnyös tulajdonságának, valamint kizárólag a kiváló minőségű pigmentek használatának köszönhetően a REVCO SILICON 1,5 mm-es és a REVCO SILICON 2 mm-es vakolatra a REVCO Magyarország Kft. kiemelten hosszú idejű, 27 év színgaranciát vállal.
A garancia feltételei:
  • Kizárólag a REVCO VARIO színkártyából, a Silicon színárnyalatokból elérhető színekre, és a REVCO Magyarország Kft. előírásainak és gyári technológiájának megfelelően színezett Szilikon vakolataira érvényes.
  • Garanciális feltétel a REVCO Magyarország Kft. által forgalmazott gyári csomagolású zsákos ragasztótapasz, valamint a fedővakolattal megegyező pigmentet tartalmazó REVCO PRIMER akolatalapozó használata. (REVCO ragasztótapasz használata csak hőszigetelő rendszerek esetében szükséges.)
  • Legalább egy eredeti vödröt az alapozóból és a vakolatból, valamint a ragasztótapasz egy zsákját meg kell őrizni (a gyártási dátum beazonosíthatósága miatt)!
  • Számlamásolat az anyagokról és a kivitelezésről
Vakolat színgarancia igénylése!

Revco Légáteresztő szilikon vakolatok:
1,5 mm-es kapart 2,5 kg/m²
Színes
bruttó m² ár
2 028 Ft

2 mm-es gördülő 2,8 kg/m²
Színes
bruttó m² ár
2 028 Ft
Tovább a termékhez!

Revco Primer vakolat alapozó
Primer alapozó 0,15 kg-0,2kg/m²
Fehér színben
bruttó  ár
232 Ft
Tovább a termékhez!

Baumit Légáteresztő szilikát vakolatok
Baumit Szilikát vakolat

Baumit Légáteresztő szilikon vakolat árak:
Baumit szilikon vakolat

Baumit Open Struktúra légáteresztő vakolat árak
Baumit Open vakolat

Kvarc Speciál légáteresztő ásványi vakolat árak

Kvarc Vékonyvakolat Speciál
Külső és belső térben, hagyományos, normál és extra hőszigetelő alapvakolatokra valamint polisztirol lapos és kőzetgyapot hőszigetelő rendszerek fedővakolataként. 33 féle színárnyalatban.
Átmenetileg nem forgalmazzuk!