Szigetelő anyagok beltérre, homlokzatra, lábazatra, tetőtér beépítéshez, válaszfalakhoz, padlófűtéshez.

Kőzetgyapot, üveggyapot, ásványgyapot, fagyapot, polisztirol hőszigetelő anyagok, bitumenes vízszigetelő anyagok, fújható szigetelés, felületszivárgó lemez, árak, leírások.


Szigetelő anyagok - beltéri hőszigeteléshez

Szigetelő anyagok beltéri hőszigeteléshezBár számos szempont szerint célszerű inkább kívülről szigetelni egy épületet, de gyakran előforduló eset, hogy egy bizonyos épület külső hőszigetelése nem megvalósítható, például panelházak, vagy műemlék jellegű épületek esetén. Ilyen helyzetben javasolt a külső szigetelés helyett belső szigetelés alkalmazásával megoldani az épület hőszigetelését. A beltéri hőszigetelés történhet hőszigetelő festékkel, előtétfal alkalmazással üveg-, kőzet- vagy ásványgyapottal, továbbá könnyű polisztirol lapokkal (EPS30; EPS70).

Beltéri szigetelő anyagok - termékek, típusok, leírások

Beltéri szigetelő anyagok - termékek és árak


Szigetelő anyagok - homlokzati hőszigeteléshez

Szigetelő anyagok - holmokzati hőszigeteléshezÁltalánosságban elmondható, hogy a legtöbb épületnél a hőveszteség jelentős hányada (mintegy 40%) a rosszul szigetelt homlokzaton jelentkezik. A megfelelő homlokzati hőszigetelés rendkívüli mértékben csökkentheti fűtési költségeinket. A homlokzati hőszigeteléssel ellátott falazat hőszigetelő képessége akár 70 %-kal nőhet, így jelentős pénzt takaríthat meg egy háztartás éves szinten. A homlokzati hőszigetelés leggyakrabban homlokzati pihentetett polisztirol, grafitos polisztirol, XPS zártcellás polisztirol és kőzetgyapot hőszigetelő rendszerek alkalmazásával történik.

További információk az EPS-80 polisztirol hőszigetelésről

Homlokzati szigetelő anyagok - termékek és árak


Szigetelő anyagok - lábazati hőszigeteléshez

Szigetelő anyagok - lábazati hőszigetelésMegfelelő lábazati hőszigetelés nélkül a csupasz lábazat nagyon erős hőhidat jelent, s minél jobban hőszigetelt a fal, annál rosszabb lesz a lábazati részen a helyzet. Ezenkívül számíthatunk még a nedvesség lecsapódására, penészesedésre, ami akár a padlóburkolatot is roncsolhatja. Ezért van szükség megfelelő lábazati szigetelés kialakítására. A lábazati szigetelő anyagok típusai nyíltcellás expert polisztirol lapok vagy XPS zártcellás polisztirol lapok attól függően, hogy a lábazat szigetelés csak talajszint feletti vagy a talajszint alatti részt is érinti.

További információk a lábazati hőszigetelésről

Lábazati szigetelő anyagok - termékek és árak


Lépésálló szigetelő anyagok

Lépésálló szigetelő anyagokA lépésálló szigetelés kialakításánál a fő hangsúly a megfelelő hőszigetelő képessége, illetve a mechanikai igénybevételek tűrésén van. A megfelelő lépésálló hőszigetelés alkalmazásával az épület hőveszteségét még tovább csökkenthetjük, illetve növelhetjük a padlófűtési rendszerünk hatékonyságát. Lépésálló szigetelő anyagok megválasztása függ a felhasználási területtől mert más és más típust használunk egy családi ház aljzatbetonozásakor (pl.:EPS-100) és más típust garázs illetve ipari létesítményekhez (pl.: EPS-150;200) Lépésálló szigetelő anyagok leggyakoribb alkalmazása ( EPS-100 lépésálló polisztirol) az úsztatott aljzatbetonba, padlófűtés rendszereknél és szárazpadló rendszerekben.

További információk a lépésálló EPS-100 hőszigetelésről

Lépésálló szigetelő anyagok - termékek és árak


Szigetelő anyagok - kőzetgyapot szigetelés

szigetelő anyagok - kőzetgyapot hőszigetelés A kőzetgyapot szigetelés kedvező tulajdonságai miatt számos helyen alkalmazható - kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik, jó hangszigetelő, tartós, nedvességre nem érzékeny, tűzálló, kiváló légáteresztő képességű, és a környezetre és az egészségre káros hatása sincs. Alkalmazása nagyon sokrétű mert az alacsonyabb testsűrűségűek tetőtér beépítésnél, válaszfalak, előtét falak, padlásfödémek szigeteléséhez használható, míg a nagyobb testsűrűségűek pedig aljzatbeton szigeteléshez és utólagos légáteresztő kőzetgyapot hőszigetelő rendszerekhez is már kiválóan használhatók.

További információk a kőzetgyapot hőszigetelésről

Kőzetgyapot szigetelő anyagok - termékek és árak


Szigetelő anyagok - Ecose ásványgyapot szigetelés

Szigetelő anyagok - Ecose ásványgyapot szigetelésAz üveggyapot egy új generációja az ECOSE Technology- val készített ásványgyapot. 5 évig tartó kutatási munkák eredményeként született meg a forradalmian új, formaldehid-mentes, bio-alapú kötőanyag technológia. A kőolaj alapanyagú vegyipari anyagok helyett az új kötőanyag és a természetesen előforduló és / vagy újrahasznosított nyersanyagok felhasználásával gyártják az ECOSE ásványgyapot szigetelőanyagokat. Alkalmazása nagyon sokrétű mert tetőtér beépítésnél, válaszfalak, előtét falak, padlásfödémek szigeteléséhez használható. Sokféle típusban (tekercses; táblás; alukasírozott) és hővezetési tényezővel (042;039;037;035;032 W/mk) kapható.

További információk az Ecose ásványgyapot hőszigetelésről

Ecose ásványgyapot szigetelő anyagok - termékek és árak


Szigetelő anyagok - Üveggyapot szigetelés

Szigetelő anyagok - üveggyapot hőszigetelés Az egyik legelterjedtebb, legnépszerűbb, sokrétű szigetelőanyag. Kétféle termékcsoportot különböztetünk meg, az egyik a kisebb testsűrűségű tekercses üveggyapot szigetelés; (045;044;042) a másik pedig a nagyobb testsűrűségű tekercses és táblás üveggyapot szigetelés (039;037;035;032). Az üveggyapot szigetelés üvegből készített, hosszú, rugalmas, és vékony szálakból álló szigetelőanyag, melyeket kötőanyaggal vonnak be. Alkalmazása nagyon sokrétű mert tetőtér beépítésnél, válaszfalak, előtét falak készítéséhez a nagyobb testsűrűségű tekercses és táblás típusok, míg az alacsonyabb testsűrűségüek padlásfödémek, álmennyezetek szigeteléséhez használható.

További információk az üveggyapot hőszigetelésről

Üveggyapot szigetelő anyagok - termékek és árak


Szigetelő anyagok - Fagyapot hőszigetelés

Szigetelő anyagok - Fagyapot hőszigetelésA fagyapot termékek megjelenése az 1900 évek elejére tehető a szigetelőanyagok piacán. Alapanyaga faforgács szálak, melyeket cementkötéssel összekapcsolnak, és táblákba préselik, így szilárdak, és rugalmasak lesznek a legyártott lemezek. A fagyapotot jó hangelnyelő képesség, és kis páradiffúziós ellenállás jellemzi, illetve a réteges kialakítás miatt jó hőszigetelő értékkel rendelkezik. Alkalmazható fal és mennyezetfűtéshez, vakolt építőlemezként, bennmaradó zsaluzatként, alulról hűlő födémek szigeteléséhez, vasbeton koszorúkhoz.  Kiváló akusztikai tulajdonságokkal bír, hangszigetelésre ajánlott. Nehezen éghető, ezért növeli az épület tűzbiztonságát! Felülete festhető, a termék élképezhető, ezért esztétikus megoldást jelent látszó felületként is.

További információk a Fagyapot hőszigetelésről

Fagyapot szigetelő anyagok - termékek és árak


Szigetelő anyagok - Fújható szigetelés

A termék jelenleg nem rendelhető!

Fújható ásványgyapot szigetelésFújható szigetelés a gyakran nehezen elérhető „loft” terek - padlásterek - gyors és egyszerű szigetelésére tervezték. Kiváló hőtechnikai tulajdonságokkal rendelkezik, és olyan könnyűsúlyú megoldás, amely csak minimális mértékben terhel egy adott szerkezetet. Kitölti a réseket és üregeket, termikus akadályt képez a külső levegővel szemben, és jobb hőmérséklet-szabályozást biztosít. Fújható ásványgyapot, fújható kőzetgyapot szigetelés.

További információk a fújható szigetelésről

Fújható szigetelő anyagok termékek és árak


Szigetelő anyagok - Vízszigetelő lemezek

Szigetelő anyagok - VízszigetelésAz épületszerkezetek kivitelezése során kiemeltem fontos ügyelni arra, hogy megfelelő védelem legyen kiépítve a csapadékvíz és a talajban lévő vizek ellen. A megfelelő vízszigetelés illetve vízelvezetési rendszer meggátolja hogy a víz kárt okozzon az épületben. Különböző alkalmazási területekre kifejlesztett vízszigetelési megoldások léteznek mint a beltérben használható "folyékony fóliák" a vizesblokkok védelmére kerámia burkolatok alá, sávalap szigetelésekhez, szerelőbeton szigeteléshez, talajnedvesség elleni védelemhez az oxidbitumenes üvegfátylas lemezek, lapos tetők szigeteléséhez pedig a palaörleményes bitumenes lemezek. Zöldtetőkhöz a megfelelő rétegrenddel pedig a felületszivárgó drénlemezek és geotextíliák alkalmazhatók.

További információk a vízszigetelésről

Vízszigetelő lemezek - termékek és árak