SZIGA-TECH®; GRAYTEX®; BAUMIT®; SOUDAL®; POLISZTIROL RAGASZTÓ ÁRAK;

POLISZTIROL RAGASZTÓ HASZNÁLATI LEÍRÁS


SZIGA-TECH® EP Klebemasse polisztirol ragasztó

szálerősített polisztirol ragasztó- és ágyazótapasz

Gyárilag előkevert, por alakú, cement- és műgyantakötésű, felhasználásra kész szürke színű szálerősített szárazhabarcs EPS80 és grafitos EPS80 hőszigetelő lemezek (polisztirollapok) ragasztásához és  tapaszolásához, valamint az üvegszövet háló beágyazásához és gletteléséhez.

Kiszerelés: 25 kg-os papírzsákban
Vízigény: kb. 7 l víz / 25 kg a levegő hőmérsékletétől és páratartalmától függően

Bedolgozási idő: 2 óra

Száradási idő: 24 óra / teljes kötési idő 28 nap
Anyagigény összesen:*6 kg – *9 kg/m²
 • polisztirollapok ragasztásához alapfelülettől függően 3 kg – 3,5 kg/m²
 • püvegszövet háló beágyazásához és tapaszolásához 3 kg – 3,5 kg/m²

Eltartható eredeti csomagolásban fagytól, nedvességtől, tűző naptól védett helyen 12 hónapig
* A Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség (MÉSZ) Homlokzati hőszigetelő rendszerekre kidolgozott műszaki irányelve alapján a ragasztó mennyisége elérheti a 9kg/m² anyagszükségletet (ragasztáshoz és üvegszövet beágyazáshoz együttesen).
SZIGA-TECH® Polisztirol ragasztó árak: 2 000 Ft / 25kg

Kérjen a termékre árajánlatot személyes átvétellel vagy házhoz szállítva!


GRAYTEX® STANDARD polisztirol ragasztó

Mikroszálerősítésű ágyazó- és polisztirol táblák ragasztó habarcsa. Jó tapadás és bedolgozhatóság.
Alkalmazási terület: Graytherm hőszigetelő rendszer ragasztó és simítótapasza. A polisztirol táblák felragasztására, az üvegszövet beágyazására és a felület simítására, glettelésére szolgál. A hőszigetelő rendszer régi és új lakóházak, köz- és ipari épületek külső falainak utólagos hőszigetelésére alkalmas. A rendszer alkalmazható a legtöbb falszerkezetre: beton, tégla, min. Hvh 10 vakolat, könnyűszerkezetes cement falra.
Anyagszükséglet: *6 - *9 kg/m2 a teljes művelet elvégzése esetén.
Kiszerelés:
25 kg-os papír zsákban
* A Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség (MÉSZ) Homlokzati hőszigetelő rendszerekre kidolgozott műszaki irányelve alapján a ragasztó mennyisége elérheti a 9kg/m² anyagszükségletet (ragasztáshoz és üvegszövet beágyazáshoz együttesen).
GRAYTEX® Polisztirol ragasztó árak:
Átmenetileg nem forgalmazzuk!

Kérjen a termékre árajánlatot személyes átvétellel vagy házhoz szállítva!


REVCO® VARIO FIX polisztirol ragasztó

A REVCO VARIO FIX rendszerragasztó egy emelt minőségű, gyárilag előkevert, cement bázisú, homok töltőanyagú, tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, zsákos kiszerelésű ragasztótapasz.

Alkalmas régi és új épületek keménytáblás homlokzati fehér EPS hőszigetelő lemezeinek ragasztására, üvegszövet háló beágyazására, glettelésére.
A VARIO FIX polisztirol ragasztó
 • gyárilag előkevert
 • cement bázisú,
 • homok töltőanyagú,
 • tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó
 • zsákos kiszerelésű ragasztótapasz,

(polisztirol hőszigetelő lapokhoz)

REVCO Fix Vario Polisztirol ragasztó
Anyagszükséglet: *5 - *7 kg/m2 a teljes művelet elvégzése esetén.
Kiszerelés:
25 kg-os papír zsákban
* A Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség (MÉSZ) Homlokzati hőszigetelő rendszerekre kidolgozott műszaki irányelve alapján a ragasztó mennyisége elérheti a 9kg/m² anyagszükségletet (ragasztáshoz és üvegszövet beágyazáshoz együttesen).
REVCO VARIO FIX polisztirol ragasztó árak:
Átmenetileg nem forgalmazzuk!

Műszaki adatlap letöltése
Kérjen a termékre árajánlatot személyes átvétellel vagy házhoz szállítva!


Sudabond Easy poliuretán ragasztó

Gyors kötésű nagy kiadósságú polyuretán ragasztóhab, külső és belső felhasználásra, habbetont és lyukacsos tégla, gipszkarton és hőszigetelő táblák ragasztásához
Jellemzők:
 • Használatrakész- nem igényel speciális szerszámot
 • Gyors kötésű- teljes kötés 60 perc után (20 ⁰C és 65% relatív páratartalom mellett)
 • Nagy kiadósságú- 8-12 m² (max. 30mm vastagságú szigetelőhab esetén)
 • Stabil hab- megtapad a függőleges felületeken is
 • Kiválló hő és hangszigetelő anyag
 • Kivállóan tapad a legtöbb építőipari felületekhez: vakolat, beton, gipsz, fa, fém és műanyagok
 • Festhető
Anyagszükséglet: kb.12 m²/ flakon Rendelhető kiszerelés: 750 ml
Soudabond easy pur ragasztó ár: 3 650 Ft / 750ml

Kérjen a termékre árajánlatot személyes átvétellel vagy házhoz szállítva!


Polisztirol ragasztó használati leírás:


A falfelület előkészítése polisztirol ragasztó használata előtt:

A homlokzati hőszigetelő rendszerek felhasználhatók régi és új tégla, beton és vakolt falszerkezetek külső hőszigetelő lapok ( EPS 80, Grafitos homlokzati, XPS zártcellás, expert nem zártcellás ) burkolására. Az alapfelületet, a vakolatot minden esetben vizsgáljuk át! Utólagos hőszigetelésnél a repedezett, laza, elváló vakolatot el kell távolítani, a centiméteres különbségeket vissza kell vakolni. Speciális esetekben nem elég a falfelület vízzel történő tisztítása, hanem alapozásra, porlekötésre is szükség van. Ezt a folyamatot mélyalapozóval végezhetjük el. (Ytong fal esetén mindig ajánlott a falfelület alapozása.) Hibát követünk el, ha nem távolítjuk el a leváló vakolatrészeket! Bár a legtöbb polisztirol ragasztó a biztosítja a tapadást hőszigetelő lapok és a vakolat között, azonban a leváló vakolat a későbbiekben a teljes rendszer repedezéséhez vezethet.


Ragasztás polisztirol ragasztóval:

Az EPS 80 homlokzati, grafitos és XPS zártcellás polisztirollapokat úgy kenjük be polisztirol ragasztóval, hogy minden dűbelezési pont alá kerüljön ragasztó. Ragasztási alapszabály, hogy a hőszigetelő lapoknak min. 40%-ban kell a falra tapadniuk. Ez történhet pontszerűen (8-10 pontban), vagy a széleken kenve és középen 3-4 pontban. A ragasztást mindig indítóprofiltól kezdve, lentről felfelé végezzük. A lapokat egymástól eltolva (fektetve!) kötésbe kell felhelyezni. Ha lehetséges, a nyílászárók sarkait egy hőszigetelő lapból vágjuk ki. A felragasztott lapokat szintenként ellenőrizzük és vízszintes mozdulatokkal szorosan toljuk egymáshoz őket, hogy minél kisebb legyen az illesztési hézag. A száradást követően minden illesztési hézagot vagy méretre vágott polisztirolcsíkokkal vagy purhabbal kell kitölteni! A felület hullámossága igazán csak a vékonyvakolat felhordása után válik láthatóvá (azonban akkor már késő!), ezért a polisztirollapok ragasztásakor 2 méteres ölesléc (vízmérték) használata ajánlott, amivel ellenőrizni lehet a fal egyenetlenségeit. Általában az erkélyek két oldalára a polisztirollapokat felragasztani már csak a korlátok fém vagy falszerkezetének teljes körbeszigetelésével lehet. Felmerül, hogy a későbbiekben az üveg vagy a fémszerkezet cseréje csak a hőszigetelés bontásával, rongálásával lehetséges. Egy teljes külső hőszigetelés több százezer forintos nagyságrendű is lehet, tehát a hőszigetelési munkák elvégzése előtt érdemes ezt a néhány ezer forintos többletköltséget átgondolni. A keretek körbeszigetelése nem okoz nagy változást a hőszigetelés hatékonyságában, viszont az esztétikai hatást teljes mértékben megváltoztatja már most, az esetleges javítás utáni állapotokról nem is beszélve.


Hálózás polisztirol ragasztóval:

A hálózás, vagyis pontosabban a hálóbeágyazás a rendszer lelke. Az üvegszövetháló két réteg polisztirol ragasztó közé ágyazva felel csak meg. A hálót a felkent ragasztó felületére kell tenni és újra átsimítani. Ha csak a felfüggesztett üvegszöveten át kenjük fel a polisztirol ragasztót, a háló rácsai alá nem kerül belőle. A hálón keresztül felkent ragasztó csak a hőszigetelő lap kb. 50%-ában biztosítja a tapadást (az üvegszövet rácsai alá nem került ragasztó). A nem szakszerű kivitelezés 1-2 éven belül megmutatja magát. A hálózást próbáljuk egyszerre minél nagyobb felületen végezni. Ha lehetséges, minden munkaszinten egy ember helyezkedjen el és az épület magasságának megfelelő hálót tegye fel egyben. A polisztirol ragasztó felhordása kb. 2 mm vastagságban történjen. Az így felkent polisztirol ragasztó felületére helyezzük fel a méretre vágott üvegszövetet, és simítsuk át újra az egészet, miközben figyeljük, hogy a háló egyenletesen, gyűrődés mentesen terüljön el a falfelületen. Az üvegszövetnek teljes mértékben fedettnek kell lennie, így ha szükséges, plusz anyagfelvitellel javítsuk az anyaghiányos részeket. Minél jobb minőségű (egyenletesebb) a behálózott falfelület, annál esztétikusabb lesz a végső felhordott díszvakolat. A 10 cm-es háló átfedés alapkövetelmény mert a nem megfelelő háló illesztés esetén a végső felület végig reped. Az átfedéseknél próbáljuk meg az anyagot kicsit vékonyabban elhúzni, majd rátét után a glettelést az előző hálón 15-20 cm-re benyúlva végezni. Ez azért szükséges, mert az egymásra helyezett 2-2 mm ragasztóréteg már kb. 0,5 cm vastag is lehet, ami a felületen már látszani fog.


Élvédők elhelyezése polisztirol ragasztóval:

A hőszigetelő rendszer legsérülékenyebb pontjai a sarkok. A sarkokon alkalmazható élvédők az esztétika mellett a mechanikai behatásoktól is védik a rendszert. Az élvédők lehetnek alumíniumból üvegszövet hálóval, PVC-ből üvegszövet hálóval, illetve vízorros kivitelben. Léteznek derékszögtől eltérő sarkokon is alkalmazható élvédők, melyek üvegszövetre ragasztott műanyag szalagok. A szigetelt felület minden pozitív és negatív sarkaira a hálós élvédők használata elengedhetetlen mert utólag a végső felület végig reped. Továbbá a nyílászárók körüli élvédőzés átfedése a repedések meggátolásához!!!


Polisztirol ragasztó használata videó: