SZIGA-TECH®; GRAYTEX®; REVCO®; ÁSVÁNYGYAPOT; KŐZETGYAPOT RAGASZTÓ ÁRAK

ÁSVÁNYGYAPOT RAGASZTÓ HASZNÁLATI LEÍRÁS


SZIGA-TECH® univerzális (polisztirol/ásványgyapot) ragasztó

szálerősített univerzális ragasztó- és ágyazótapasz

Gyárilag előkevert, por alakú, cement- és műgyantakötésű, felhasználásra kész szürke színű szálerősített szárazhabarcs EPS80, grafitos EPS80 hőszigetelő lemezek (polisztirollapok), ill. vakolható ásványgyapot táblák ragasztásához és  tapaszolásához, valamint az üvegszövet háló beágyazásához és gletteléséhez.

Kiszerelés: 25 kg-os papírzsákban
Vízigény:
7 l víz / 25 kg a levegő hőmérsékletétől és páratartalmától függően
Bedolgozási idő:
2 óra
Száradási idő:
24 óra / teljes kötési idő: 28 nap
Anyagigény:
kb. 8 - 12 kg/m² – lemezek illetve lamellák ragasztásához alapfelülettől függően kb. 4-6 kg/m² – üvegszövet beágyazásához és tapaszolásához 4-6 kg/m²

Eltartható eredeti csomagolásban fagytól, nedvességtől, tűző naptól védett helyen 12 hónapig
SZIGA-TECH® univerzális ragasztó ár: 2 400 Ft / 25kg

Kérjen a termékre árajánlatot személyes átvétellel vagy házhoz szállítva!


GRAYTEX® EXTRA - kőzetgyapot, ásványgyapot ragasztó

Mikroszálerősítésű ágyazó- és ragasztóhabarcs, kőzetgyapot táblák illetve lábazati szigetelőtáblák felragasztására. Kiváló tapadás és bedolgozhatóság.


Alkalmazási terület:
A Graytherm hőszigetelő rendszer ragasztó és simítótapasza. A kőzetgyapot táblák felragasztására, az üvegszövet beágyazására és a felület simítására, glettelésére szolgál. A hőszigetelő rendszer régi és új lakóházak, köz- és ipari épületek külső falainak utólagos hőszigetelésére alkalmas. A rendszer alkalmazható a legtöbb falszerkezetre: beton, tégla, min. Hvh 10 vakolat, könnyűszerkezetes cement falra.


Anyagszükséglet:
10-12 kg/m2 a teljes művelet elvégzése esetén.
Kiszerelés:
25 kg-os papír zsákban

Eltartható eredeti csomagolásban fagytól, nedvességtől, tűző naptól védett helyen 12 hónapig
GRAYTEX® ásványgyapot ragasztó árak:
Átmenetileg nem forgalmazzuk!

Kérjen a termékre árajánlatot személyes átvétellel vagy házhoz szállítva!


REVCO® Fix Premium - kőzetgyapot, ásványgyapot ragasztó

A REVCO FIX PREMIUM rendszerragasztó egy magas minőségű, gyárilag előkevert, cement bázisú, homok töltőanyagú, tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, zsákos kiszerelésű ragasztótapasz.

Alkalmas régi és új épületek keménytáblás homlokzati fehér EPS, grafitos EPS, XPS és kőzetgyapot hőszigetelő lemezeinek ragasztására, üvegszövet háló beágyazására, glettelésére.

A FIX PRÉMIUM rendszerragasztó
  • magas minőségű
  • gyárilag előkevert
  • cement bázisú,
  • homok töltőanyagú,
  • tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó
  • zsákos kiszerelésű ragasztótapasz,
keménytáblás homlokzati polisztirol és kőzetgyapot szigetelő lapokhoz.
REVCO FIX PREMIUM ásványgyapot ragasztó

Anyagszükséglet:
12 kg/m2a teljes művelet elvégzése esetén.
Kiszerelés:
25 kg-os papír zsákban
REVCO FIX PREMIUM ásványgyapot ragasztó árak:
Átmenetileg nem forgalmazzuk!Ásványgyapot ragasztó használati leírás:

Az alapfelület előkészítése: az alapfelületnek, épnek és szilárdnak kell lenni, a laza részeket le kell verni és ki kell javítani. A ragasztóhabarcsot az előírtaknak megfelelően kell előkészíteni, alacsony fordulatú keverővel, amíg homogén és csomómentes habarcsot kap. Legalább 5‐10 percig pihentetni szükséges, majd újra át kell keverni. Az alapfelület nagyfokú egyenlőtlensége esetén ajánlott a vakolás a mivel a táblák „szintezés” csiszolással nem megoldható!

pont perem módszer


Előglettelés:
a kőzetgyapot hőszigetelő táblákat ragasztási felületükön, vagy teljes felületen vékonyan, vagy pont perem módszer esetén a ragasztási helyeken szükséges beglettelni. A ragasztót glettelés során erőteljesen szükséges belenyomni a kőzetgyapot anyagába, majd hagyni kell száradni.


Ragasztás:
Az előglettelt táblákat száradást követően telibe ragasztással (a ragasztót fogas glettvassal egyenletesen felhordva), vagy pont perem módszerrel (a ragasztót a panel szélein folyamatosan, és középen pontszerűen felhordva) lássa el a habarccsal, majd erős nyomással rögzítse a falon.


Simítás:
hordja fel a simító anyagot a felületre ”10”‐es fogas glettvassal, majd glettelje vékonyan a felületi. Az alapfelület adta nagy egyenlőtlenségek esetén ezt a műveletet többször is meg lehet ismételni elkerülendő a felületen lévő anyag gyors zsugorodásából származó repedéseket. Az utolsó glettelés során a frissen húzott anyagba ágyazza bele az üvegszövet hálót 10 cm‐es átfedéssel a réteg külső harmadába. Ezek után glettelje simára a felületetet, úgy hogy a háló ne látszódjon át. A simítás történhet;


Anyagszükséglet
–a kőzetgyapot táblák ragasztásához (kérgesítéssel): kb. 4‐5 kg/m2, a simításhoz 6‐8 kg/m2. Technológiától, de főleg az alapfelület minőségétől függően változhatnak az arányok, átlagos felhasználás kb. 12‐14 kg/m2.


Ásványgyapot ragasztó használata közben felmerülhető problémák:

Az egyik legszembetűnőbb különbség a kőzetgyapotos és polisztirolos rendszerek között az, hogy a kőzetgyapot lapokat nem lehetséges csiszolni. Ezáltal a falfelület adta szintkülönbségeket (egyenlőtlen felület esetén) nem lehetséges egyszerű becsiszolással kiegyenlíteni. Az ilyen felületeken többszöri gletteléssel (hálózás nélkül) kell az egyenlőtlenségeket megszüntetni, majd ezután lehetséges a hálózott réteget felvinni a felületre. Fontos, hogy az ilyen több rétegű gletteléseknél inkább vékonyabb rétegekben gletteljünk, mert ezáltal elkerülhetőek a nagy vastagságban használt ragasztóknál jellemző repedés.


Ásványgyapot ragasztó és a páraáteresztés:

A páraáteresztésre érdemes külön hangsúlyt fektetni! Sok esetben megrendelők azért választanak kőzetgyapot hőszigetelő rendszert és Szilikon vagy szilikát páraáteresztő vakolatot, hogy az építőanyagban, vagy a szobában található nedvesség „kijutását” biztosítani tudják a falazaton keresztül. Azt azonban be kell látnunk, hogy a nagy nedvességtartalom nem fog egykönnyen a falazaton át távozni. Szellőztetéssel a pára több mint 90%‐át tudjuk kijuttatni a szabadba a falakon‐mennyezeten keresztül pedig a maradék, távozhatna, de csak akkor, ha megfelelő páraáteresztő festékkel kezeljük a falak belső felületét (mész, szilikát, szilikon festékek). Ha azonban valamilyen diszperziós jellegű anyagot használtunk, akkor ez a fajta áteresztés nem fog létrejönni!


Természetesen az építőanyagban lévő pára könnyedén tud távozni a külvilágba a kőzetgyapotos hőszigetelésen keresztül, azonban annak a mennyisége egy megfelelően kivitelezett és száradási időket betartott munkavégzés során nem lesz olyan nagymértékű, és állandó (persze ha jó az aljzatszigetelésünk).