Gipszkarton rendszerek / válaszfal

gipszkarton válaszfal készítése
A gipszkarton válaszfal a hagyományos válaszfal szerkezethez képest jelentősen olcsóbb, tisztább és gyorsabb, nincs száradási illetve kötési idő ezáltal időt, pénzt energiát takarítasz meg. A legjobb megoldás ha gyorsan szeretnéd meglévő szobád átalakítani, plusz helységgel bővíteni, megosztani akár többre is. Jó megoldás még épületgépészeti és elektromos vezeték elhelyezésére, szerelvények vagy hang- és hőszigetelés beépítésére.

Gipszkarton válaszfal készítéshez bemutató videó és tanácsadás

Gipszkarton válaszfal készítéshez szükséges termékek


Gipszkarton rendszerek / előtétfal

gipszkarton előtétfal készítése
Gipszkarton előtétfal készítése jó megoldás ha a helységed hideg, külső falát szeretnéd utólag belülről hőszigetelni, hogy ne sugározza tovább a fal a hideget ezáltal ne hűtse a fűtött lakótered. Továbbá még megoldás lehet az utólagos gépészeti szerelvények elburkolására legyen az víz vezeték, villany vezeték vagy klíma csövek. De kiválóan alkalmazhatod a gipszkarton előtétfalat ha a régi belső falad vakolata málik, töredezett és nagy munka lenne az újra vakolása-festése, leverése ami rengeteg idővel és piszokkal jár, helyette inkább egy tiszta gyors megoldásként javíthatod, korszerűsítheted egy új gipszkarton előtétfal felhúzásával.

Gipszkarton előtétfal készítéshez bemutató videó és tanácsadás

Gipszkarton előtétfal készítéséhez szükséges termékek


Gipszkarton rendszerek / álmennyezet

gipszkarton mennyezet keszitese
Az eredeti mennyezeted magasságát tetszés szerint változtathatod gipszkarton mennyezet készítéssel, jelentősen csökkentheted ezáltal a fűtendő vagy hűtendő légköbmétert s így energiát és pénzt takaríthatsz meg. Dekorációs célokra is használhatod, rejtett világítás, hangulatvilágítás vagy izgalmas mennyezetek kialakítására is kiváló megoldás a gipszkarton.. Az új gipszkarton mennyezetet az eredetihez képest leengedheted 12,5 cm-től akár több méterig egalizált gipszkarton léc vázzal vagy horganyzott gipszkarton profil vázzal, direktfüggesztő vagy gipszkarton pálca segítségével.

Gipszkarton mennyezet készítéshez bemutató videó és tanácsadás

Gipszkarton mennyezet készítéshez szükséges termékek


Gipszkarton rendszerek / tetőtér beépítés

gipszkarton tetőtér beépítés

Tetőtér beépítése gipszkartonnal használaton kívüli padlástérből, tetőtérből kialakíthatsz plusz lakóteret, dolgozószobát, vendégszobát vagy akár játszóházat a gyerekeknek. A tetőtér beépítését készítheted gipszkartonnal léc vázzal vagy gipszkarton profil vázzal és elláthatod, korszerűsítheted utólag a szalufák közét, a térdfalat és a mennyezetet a régi elavult helyett korszerű, modern jobbnál-jobb (0,032-0,037λ) szálas hőszigeteléssel, párazárótól a páraáteresztő hőtükrös fóliákkal. Ezáltal modernizálod és jelentősen növeled a lakótér élettartamát, komfortját és csökkented a rezsi költségeidet. És nem utolsó sorban növeled az ingatlanod értékét.

Gipszkarton tetőtér beépítéshez bemutató videó és tanácsadás

Gipszkarton tetőtér beépítéshez szükséges termékek


Gipszkarton rendszerek / száraz vakolás

gipszkarton szárazvakolás
Száraz vakolás gipszkartonnal a lehető leggyorsabb, legegyszerűbb, legtisztább megoldás a vakolatlan tégla, ytong stb.. falszerkezet felületének esztétikus burkolására, előkészítésére a festéshez, tapétázáshoz. Nem kell hozzá a beton, cement, homok, mész csak egy kis elhatározás, bátorság, kézügyesség és ész. A gipszkartonnal száraz vakolt felület jelentősen rövidebb idő alatt készíthető el mint bármelyik cementes alapvakolat felhordása, mert a gipszkarton lap ragasztó száradási ideje jelentősen rövidebb és nem igényel további glettelést csiszolást. Továbbá óriási előnye még a száraz vakolásnak, hogy nem kell utólag glettelni, csiszolni hosszú órákon át a falfelületet mert az elkészült száraz vakolt felületet már készen áll a festésre, alapozásra, burkolásra.

Gipszkarton száraz vakoláshoz bemutató videó és tanácsadás

Gipszkarton száraz vakolat készítéséhez szükséges termékek


Gipszkarton ajtó beépítése

gipszkarton ajtó beépítése
A gipszkarton ajtó beépítését még a gipszkarton fal elkészítésekor kell megtervezni. A gipszkarton ajtó beépítési méretét figyelembe kell venni mert ezeknél a típusoknál a névleges méret helyett a gyártási méret az irányadó mivel nem purhabos rögzítéssel lesznek behelyezve, hanem direkt rögzítéssel az ajtónyílásba. A gipszkarton ajtó tok típus megfelelő kiválasztása is nagyon fontos mert a fal szélességnek megfelelő tok szélességet kell választani (pl. dekórfóliás ajtó állítható 12-14 cm közötti tok nem építhető be a 75,100 és a 150 mm-es válaszfalba csak a 125 mm-esbe). A 75,100,125 és 150 mm-es gipszkarton falba építhető gipszkarton ajtó típus a blokktokos ( 70mm-es ) dekórfóliás gipszkarton ajtó, a geréb tokos ( 55 mm-es ) fenyő és nyomott mintás gipszkarton ajtó, 12-14 cm között álítható utólag szerelhető dekórfóliás ajtó tok csak a 125 mm-es gipszkarton falba szerelhető.

Gipszkarton ajtó beépítéshez bemutató videó és tanácsadás

Gipszkarton ajtó beépítéséhez szükséges termékek


Gipszkarton rendszerek / kazettás álmennyezet

kazettás álmennyezet
Kazettás álmennyezet készítése jó megoldás irodába, üzletbe, vagy akár otthoni helységekbe is. A kazettás álmennyezet előnye hogy egyszerűbb az elkészítése mint a gipszkarton mennyezeté mert a vázszerkezet felrakása után már csak a kazettás álmennyezet lapokat kell a helyére tenni és nincs további felületkezelési teendő. A kazettás álmennyezeti lapok széles minta választékban kaphatók, melyekből a végleges mennyezet kialakításának rengeteg variációja megvalósítható. Továbbá óriási előnye a kazettás álmennyezetnek hogy a gépészeti, villanyszerelési anyagok könnyen javíthatók utólag illetve az utólagos berendezések beszerelése is jóval egyszerűbb a kazettás álmennyezetbe.

Kazettás álmennyezet készítéshez termékek


Gipszkarton rendszerek / árlista / árak

gipszkarton árak

Gipszkarton árak, gipszkarton árlista