Padlásfödém szigetelése utólag


A padlásfödém megfelelő hőszigetelése kiemelkedően fontos lehet nem lakott padlástér esetében, ha jelentősen szeretné csökkenteni a fűtési költségeit. Gondolja csak meg, hogy lakatlan padlástérnél a födém jó szigetelésével a födémen át távozó hőmennyiség akár 80 %-át is megmentheti. Ez családi háza teljes fűtési költségének a 20-30%-a is lehet. Nem mindegy -különösen a mai energiaárak mellett-, hogy ez a pénz a zsebében marad, vagy feleslegesen magas rezsidíjat fizet. Egészen biztos, hogy ezért a 20-30%-os megtakarításért már érdemes belevágni, és megfelelő anyagválasztás után elvégezni a padlásfödém utólagos hőszigetelését.
Ezzel a beruházással nem csak a téli hónapokban spórolhat, mert egy jó padlásfödém szigetelés jól fog jönni az egyre forróbb nyári időszakban is. Nyáron ugyanis a cserepek alatt akár 60-80 °C meleg is lehet, és ilyenkor a padlástér még tovább fűti az egyébként is szinte elviselhetetlenül meleg földszinti lakóteret. Ha azonban hőszigetelve van a födém, akkor a padlástéri 60-80 °C -ból a lakásban szinte semmit sem fog érezni. Olyan mintha klímája lenne. Sőt egy jó, hatékony hőszigeteléssel akár teljesen el is hagyhatja a klíma használatot. A födémen szakszerűen elhelyezett szigetelés elzárja a padlástérben megrekedt meleg útját, ami így nem juthat be a lakótérbe. Na, ez is lehet egy igen komoly rezsicsökkentés! 
A padlásfödém utólagos szigetelése akár mindenféle szaktudás nélkül, házilagosan is kivitelezhető, ha szakértő kollégánk szakmai tanácsát követve végzi el a munkát. A Knauf Insulation, Ursa, Paroc gyártmányú üveggyapot, ásványgyapot és kőzetgyapot szigetelő lapok és tekercses hőszigetelő anyagok lerakásához nem kell mestervizsga, csak egy kis gondosság. Keressen bennünket bizalommal, kérjen bátran tanácsot! 

 

Spóroljon velünk!