Soudatherm és Soudabond Easy ragasztóhab használati útmutató


Soudatherm
és Soudabond Easy ragasztóhabok használatával, az épületek hőszigetelése a korábbiaknál egyszerűbbé és olcsóbbá válhat.


1.Felület előkészítés:
A felület (fal) legyen terhelhető, tiszta és szennyezőanyagoktól (ragasztás minőségét csökkentő) mentes. Távolítsa el a festék, vakolat és egyéb könnyen eltávolítható anyag maradványokat a teherhordó rétegig. A gyenge, poros felületeket alapozza megfelelő alapozóval. Az ablakokat és ajtókat takarással óvjuk az esetleges szennyeződésektől (lásd 1. kép)

2. Kartus előkészítése:
A ragasztóanyag hőmérséklete legyen magasabb mint > 5°C. Optimális anyag hőmérséklet 20°C . Ha szükséges melegítse a kannát melegvizes tartályban. Keverje fel a terméket rázással kb. 30 másodpercig. csavarja fel a pisztolyt a tartályra, zárt állapotban, majd csavarja ki a szelep rögzítőt a pisztoly végén (lásd 2. kép). A termék használata közben a keverést rendszeresen ismételje meg.

FIGYELEM:
Soha ne melegítse a kannát közvetlen lánggal, vagy sugárzó hővel, ne tegye ki napsugárzásnak, ne szúrja ki és ne dobja nyílt lángba- még felhasználás után sem.

3. Ragasztó felhordása:
Tartsa el a pisztoly hegyét 1-2 cm-rel a szigetelő lemez felületétől és nyomjon kb. 3 cm ragasztóágyat a felületre 3-4 cm távolságra a szélektől. A maximum távolság a ragasztó csíkok között 30 cm legyen (lásd 3. kép)

4. Tábla felragasztása:
Várjon 5-8 percet a ragasztóhab kifújása után és az első lap ragasztását mechanikus alátámasztással segítse. Az első lap födtől való távolsága ne legyen több 30 cm-nél (lásd 4. kép). Igazítsa el a táblát a falon és nyomja szükséges mértékben a felülethez. Szükség esetén a táblák újra igazítását elvégezheti, újabb ragasztóágy felhordása után 5-8 perccel. Ha szükséges rögzítse a táblák éleit dűbelekkel (lásd 5. kép)

5. Sorok elhelyezése
Az egymás mellett elhelyezkedő szigetelő táblákat, közvetlenül a az előző táblához csatlakoztassa (lásd 6. kép). Ne csatlakozzon repedéshez és más építési anyaghoz.

6 Rések kitöltése
Szigetelő táblák érintkezési felületét ill. felületi repedéseket kitölthet a ragasztóhabbal, 2mm szélesség felett (lásd 7.kép) Bármely hézagot csak részben töltsön ki, mert a hab a kötése során, csökkentett módon, de megdagadhat.

7. Plafon szigetelés:
Plafon szigetelés esetében szükséges a táblák dübelezése a kezdeti dagadás után néhány perccel. Ez különösen foltos azokon a helyeken ahol bármilyen közlőművel csatlakozik a szigetelésünk és utólagos plusz terhelésre számíthatunk (lásd 8. kép)

8. Dűbelezés:
Két óra után a felület terhelhető, csiszolással, hálózással és dübelezéssel. Használjon 4-5 sarkokra felhelyezett dübelt négyzetméterenként, ott ahol a hőszigetelés vastagabb mint 15 cm (lásd 9.kép) a A dűbel min 6 cm mélységig érjen be a fal felületébe.

24 óra elteltével a felület vakolható ill. bármilyen utólagos felületképzésre alkalmas.

1.kép

2.kép

3.kép

4.kép

5.kép

6.kép

7.kép

8.kép

9.kép

Az oldalon szereplő tartalom forrása:
https://www.soudal.hu/hogyan-kell

98 thoughts on “Soudatherm és Soudabond Easy ragasztóhab használati útmutató

 1. Krizsán József

  Külső homlokzati szigetelést tervezek grafitos v. polisztirol lappal.ragasztásuk habbal v. ragasztóval történne
  A homlokzat sima vakolt és műa. festékkel fedett.

  Kérdés: hogyan kell előkészíteni a felületet és melyik ragasztási módot válasszam?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves József!

   A homlokzaton ha van sérült (elváló) rész azok eltávolítása után portalanítani kell a felületet, majd egy falimpregnálóval lekezelni. Ezt követően mehet rá a szigetelés melyhez akár a polisztirol ragasztót vagy a pur ragasztót is lehet alkalmazni.

   További Szép Napot
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 2. Papp Zoltán

  Üdvözlöm ! A kérdésem az lenne,hogy új,sima,tiszta fémfelületre,konténerház szigetelés(grafitos isolyt) ragasztására alkalmas-e a fennt említett ragasztóhab! Köszönöm mielőbbi válaszát.

  Reply
 3. KIiss Gábor

  Jo napot!Akérdésem az lenne, hogy egy faházat szigetelnénk 5cm -es polisztirol lemezzel ragasztohabbal.Düdelezés szük .séges és milyen mennyiségben?

  Köszönöm mielőbbi válaszát.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Gábor!

   A mechanikai rögzítés ajánlott, melyet szigetelés rögzítő tárcsával és facsavarral tudnak megoldani.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 4. Varady Zoltan

  Párkányt lehet vele ragasztani? Lesúlyozni kell mint a pur habot vagy ez nem tágul annyira? Itt is érdemes 5-8 percet kifújás után várni?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Zoltán!

   A ragasztóhab műanyag párkány ragasztására is alkalmas, nem tágul.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 5. Simock O

  Kedves Gál Zsuzsanna!
  Érdeklődnék, hogy Soudatherm és Soudabond Easy ragasztóhab használatra ajánlott-e 14 cm vtg homlokzat szigetelő kőzetgyapot tábláknak a felragasztására 0,2m x 1,5m-es méretű vaslemez felületekre?
  Üdvözlettel: SO

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Simock O!

   A ragasztóhab alkalmas a kőzetgyapot ragasztására (tiszta) fémfelületre.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 6. Dénes

  Meglévő csempére szeretnék gipszkartont felragasztani és majd azt csempézni, fürdőszobában. Lehetséges-e a csempére az impregnált gipszkarton felragasztása a fenti ragasztó PUR habok használatával. Ha igen, akkor van-e valamiféle egyéb megkötés?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Dénes!

   A meglévő felületnek stabilnak, por és szennyeződés mentesnek kell.lennie. A csempére ragasztás előtt tapadóhíd használata javasolt.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 7. Krisztián

  Kedves Gál Zsuzsanna,

  BORNIT-S Bitumenes Sűrű Bevonóanyaggal bevont felületre szeretnék XPS lapot felragasztani. Erre alkalmas a Soudabond EASY poliuretán ragasztóhab?

  Köszönettel,
  Krisztián

  Reply
 8. Gábor

  Kedves Zsuzsanna!

  OSB lapra szeretnék Soudabond EASY-vel homlokzati polisztirol szigetelést ragasztani. Tartós lesz-e a ragasztás kültéren?

  Köszönettel,
  Gábor

  Reply
 9. Rab Vilmos

  Kedves Zsuzsanna,

  A fal és a lábazat szigetelésének találkozásánál több helyen nem résmentes az illesztés, van, ahol kisebb üreg van.

  Kérdés, hogy ezt PUR habbal ki lehet-e nyomni, nem “eszi”-e meg a purhab a nikecelt, vagy van-e erre megfelelő anyag, amivel ki lehet nyomni ezeket az illesztési problémákat.

  Köszönettel,

  RV

  Reply
 10. Sándor

  Kedves Zsuzsanna!

  Beltérben szeretnék 6cm-es XPS anyaggal szigetelni a bevezetőben leírtak szerint. ennél a vastagságnál szükséges-e a dübelezés? A lakás folyosóját 6 nm-s fal válassza el a padlás feljárótól. A fal csak 12 cm-es és “szívja” a meleget a lakásból. Természetesen a szígetelést a feljáró oldalán helyezem el.

  Köszönettel:
  Sándor

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Sándor!

   Beltéren a polisztirol használata nem javasolt, esetleges páratechnikai problémák kialakulása miatt. Helyette a vakolható kőzetgyapotos rendszer alkalmazása ajánlott, melynél célszerű a mechanikus rögzítés is.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 11. Gayer Balázs

  Tisztelt Szakértő!

  Lábazati hőszigeteléssel kapcsolatban lenne több kérdésem. Van egy kis méretű téglából készült alapom. Talajszint alatt szükséges e föggőlegesen vízszigetelni a téglaalapot,vagy közvetlenül ragaszthatom a téglákra az xps-t?
  Másik kérdésem,hogy az xps mellett a kitermelt föld helyére sódert tennék, és kell e valami anyag az xps és a sőder közé.
  Az xps ragasztása talajszint alatt ugyanúgy pont perem módszerrel történik mint egyébként?
  Válszát előre is köszönöm.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Balázs!

   A függőleges vízszigetelés kivitelezése javasolt, arra poliuretán ragasztóhabbal lehet rögzíteni az XPS lapokat, majd felületszivárgó lemez használata ajánlott a sóder visszatöltés előtt.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 12. Ferenczi István

  Kedves Zsuzsanna!

  Nyílászárócsere után ablak kávázását gipszkarton lappal végezném el, melyet purhabbal rögzítenék függőleges felületen. Véleménye szerint létezik-e erre alkalmas ragasztóhab, amely duzzadástól mentes? Az alapfelület tapasztott vályog, hálózott gletteléssel. Előre is köszönöm.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves István!

   A poliuretán ragasztóhabok alkalmasak fenti munka elvégzéséhez.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 13. Glatz László

  Tisztelt Cím!

  Érdeklődnék hogy a ragasztóhab alkalmas e FRONTROCK MAX E 10 cm lapok ragasztására családi ház, 3,7 méter homlokzatmagasság 120 m2 felület és ha ige, hány flakon kell hozzá?

  köszönöm Glatz László

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves László!

   A poliuretán ragasztóhab alkalmas, mechanikai rögzítés szükséges. Gyártótól függően 8-12 m2/db.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 14. Orbán Károly

  Kedves Zsuzsanna!
  Érdeklődöm, hogy Ytong falazat, grafitos eps 16 cm szigetelés Soudabond Easy ragasztóhabbal történő felragasztása előtt, portalanításon kívül szükséges-e egyébb felületkezelési eljárás alkalmazása?
  Válaszát előre is köszönöm!

  Reply
 15. Kezdő

  Kedves Zsuzsanna!
  Segítségét szeretném kérni, hogy erkély polisztirol lappal történő hőszigeteléséhez a Soudatherm vagy a Sudabond Easy habot javasolná, valamint ragasztóhab használatánál ha jól értem nincs szükség hálózásra?
  Válaszát előre is köszönöm.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Kezdő!

   A Soudabond Easy ragasztóhabbal a lapokat tudja rögzíteni, utána szükséges az üvegszövetháló beágyazása.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 16. Tamás

  Kedves Zsuzsanna!
  - Érdeklődni szeretnék, hogy polisztirol-polisztirolhoz való ragasztása esetnén ha jól nézem a Soudabond megfelelő lehet. ( jelenleg 5 cm van fent a házon, ahhoz további 10 cm ragasztása tervezett, természetesen dübelek is használva lesznek.
  - Ha van olyan rész ahol már le lett hálózva és húzva a hungarocell, oda alkalmas a sima cementkötésű ragasztó is, ha további hungarocellt szeretnénk felrögzíteni ?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Tamás!

   A soudabond ragasztóhab alkalmas a polisztirol polisztirolhoz történő ragasztásra, a glettel felületre használható a hagyományos polisztirol ragasztó.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 17. Tamàs

  Kedves Zsuzsanna!

  Salètromos fal 5 ève vaporexes malterrel lett vakolva,nagyon massziv,viszont a salètrom kijön rajta.Gipszkartont szeretnèk rà purhab csikokkal felragssztani,fogja ezt oldani a salètrom?Az ablakpàrkànyokat is cserèlem ott közvetlen a tèglàra ragaszzanàm a purhabbal.

  Reply
 18. Kisbali József

  Tisztelt Cím!
  Egy garázs külső fala OSB lappal fedett. Dryvit vakolást (ragasztóba ágyazva az üvegháló) tennék rá, kérdéseim az alábbiak:
  kell-e az OSb lapra valamilyen alapozás?
  milyen ragasztó (vakoló) anyag szükséges ehhez?

  Köszönettel: Kisbali József

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves József!

   OSB-re alapozás nem szükséges (tiszta, portalanított felületre) poliuretán ragasztóhabbal tudja a szigetelést felragasztani, mechanikus rögzítésként facsavar+szigetelés rögzítő tárcsa.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 19. Szabó László

  Kedves Zsuzsanna!
  Érdeklődnék hogy beltéri vakolt falra laminált padlót dekorácionak szeretnék felrakni : Soudabond Easy-t hasznáhatok erre a célra??? válaszát köszönöm Szabó László

  Reply
 20. Kaszás Mihály

  Üdvözlöm!
  Érdeklődni szeretnék, hogy melyik ragasztóhabot ajánlja 12 cm vastag grafitos hőszigetelőlap felragasztásához kőporos fedőrétegű
  homlokzatra. A felület hagyományosan készült mész kötő alapú, kapart.

  Köszönettel:
  Kaszás Mihály

  Reply
 21. G. Zoltán

  Jó napot kívánok !
  Cca. 30 négyzetméter lábazatot kell(ene) síkba hoznunk, mert hőszigetelést tervezünk. A lábazat ( a ház alapja) terméskő, 10-15 cm-es maximális “kilógásokkal”. Sík felület kell, mert a 6 cm-es lábazati hungarocell alatt nem szeretnénk levegőt hagyni, és a lapok rögzítése, “felfekvése” így lenne megfelelő. Milyen tanáccsal tud szolgálni ?
  Köszönettel és üdvözlettel : G. Zoltán

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Zoltán!

   A kivitelezéshez a terméskő bontása (leverése, kiegyenlítése) optimális.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 22. Németvölgyi László

  Jónapot kívánok!
  Ablakcsere után ,a kétoldalon a kávaüregeket ragasztóhabbal tölteném ki.Önök szerint ez kivitelezhető?(Gipszkartonnal van a káva fedve.) Milyen habot ajánlanának,ami nem tolja le a borítást? Nagyon Köszönöm a segítségüket és tanácsukat,
  Tisztelettel N. László

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves László!

   A kitöltés a hézag nagyságától függően megoldható, poliuretán ragasztóhabbal.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 23. Schnierer Tamás

  Szép napot!
  Az lenne a kérdésem, hogy max milyen vastagságban lehet a ragasztó habot alkalmazni? Egy meglehetősen hullámos falú kamrát gipszkartonoznék belülről, a karton és a fal között helyenként több centiméteres hézag is előfordul. A fal alján helyenként 1-2 cm-t kiáll a beton lábazat, az ablak káva menti függőleges élből is helyenként több centiméter hiányzik.
  Köszönöm

  Reply
 24. Renczes Tamás

  Kedves Zsuzsanna!
  Szeretnék érdeklődni, hogy 20cmm vastag szigetelés felragasztásához is jó a ragasztóhab?
  HA van köztük különbség akkro melyiket ajánlaná?

  Köszönettel:
  Tamás

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Tamás!

   A poliuretán ragasztó hab alkalmas a 20 cm-es szigetelés felragasztásához is.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 25. Gábor

  Kedves Zsuzsanna!

  Érdeklődni szeretnék, hogy ha 10 cm vastag szigetelés kerül felragasztásra akkor is szükséges-e a dübelezés (családi ház,új falazat, maximum magasság 7 m), illetve ha igen elegendő-e csak bizonyos szint felett?

  Köszönettel:
  Gábor

  Reply
 26. István

  Kedves Zsuzsanna!

  Érdeklődni szeretnék, hogy fürdőszobai gipszkartonra, gress illetve kerámiacsempe ragasztásához milyen ragasztóhabot használhatnék.

  Köszönettel:
  István

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves István!

   Flexibilis csemperagasztó, vagy poliuretán ragasztóhab alkalmazható.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 27. András

  Kedves Zsuzsanna!

  Érdeklődni szeretnék, hogy létezik-e télálló ragasztóhab homlokzati szigeteléshez vagy esetleg bármilyen jellegű ragasztási technológia mellyel télen is elkészíthetnénk(csak felragasztani szeretnénk)?!

  Várom szíves válaszát:
  András

  Reply
 28. Szabó Gábor

  Kedves Zsuzsanna!

  38-as PTh falon vár van 5cm EPS és le is van színezve.
  Erre szeretnék még 3-5cm nikecellt. A meglévő színezést előtte rácsosan átvágjuk a mechanikai feszültség csökkentésének érdekében.
  Szükséges valami felület előkészítés a ház színezésén a portalanításon kívül?
  Ragasztás után a második réteget is kell dűbelezni, vagy elegendő az, hogy az első réteg van?

  Köszönettel: Gábor

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Gábor!

   Szigetelés előtt a felület alapozása ajánlott. A dűbelezés javasolt, hosszának a kiválasztásánál figyelembe kell venni a már meglévő szigetelést.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 29. Gábor

  Kedves Zsuzsanna!

  Egy tároló helyiségben esztétikai takarására vékony 20 mm-es XPS lapokat szeretnék a mennyezetre rögzíteni Soudabond easy ragasztó habbal. Az xps-re ágyazva háló kerül, simító vakolata nem lesz. A mennyezet betongerenda+ betonkefni.
  Mindenképpen szükséges hozzá a dűbeles rögzítés, vagy elegendő, ha a javasoltnál nagyobb felületen rögzítem a habbal?
  A helyiség száraz, állandó kényszerszellőzéssel.
  A teljes felület 2, 5x4m.

  Köszönettel, Gábor

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Tisztelt Uram!

   A mechanikai rögzítés nem szükséges szakszerű ragasztás mellett.
   Beltéren a polisztirol szigetelés nem ajánlott esetleges páratechnikai problémák kialakulása miatt.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 30. Balázs Zoltán

  Kedves Zsuzsanna.
  Lapos tetős házunk mennyezeti szigetelését szeretnénk megoldani(belülről) 10-s szigetelővel. Milyen ragasztót ,ill.dübelt ajénl hozzá?
  Köszönöm válaszát.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Zoltán!

   Polisztirol esetén (ez beltérre nem javasolt esetleges páratechnikai probléma kialakulása miatt) műanyagszeges, vakolható kőzetgyapot esetén fémszeges dűbellel tudja mechanikailag rögzíteni. Mindkettőt saját ragasztójával (ásvány- vagy polisztirol ragasztó), vagy poliuretán ragasztóhabbal tudja felragasztani.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 31. Oláh Péter

  Üdvözlöm!

  A termék alkalmas nyílászáró beépítéséhez?
  Értem ezalatt a nyílászáró és a fal közötti hézag kitöltését.

  Köszönettel: Péter

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Péter!

   Kisebb hézagok kitöltéséhez alkalmas, a termék nem “dagad”, elsősorban ragasztásra használatos.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 32. Romvári Eszter

  Kedves Zsuzsanna!
  A lodzsa alsó üvegezését szeretném kőzetgyapottal beszigetelni. Ablakot fog kapni. Érdeklődöm, mivel lehet a dróttal átszőtt üvegre ragasztani?

  Valamint az is érdekelne, ha a fürdőszobában a régi,stabil csempére új csempét szeretnék ragasztani,( nem verném le) mivel tehetem? Van -e esetleg olyan kifújható, flakonos ragasztóhab,vagy folyékony ragasztó ami erre alkalmas,és tartós lesz?
  Válaszát előre is köszönöm.Üdvözlettel Eszter

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Eszter!

   Poliuretán ragasztóhabbal lehetséges a kőzetgyapot felragasztása. Csempénél tapadóhidat és speciális ragasztót kell alkalmazni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 33. Varga György Dániel

  Üdv! Érdeklődnék hogy párnafára forgatott gipszkarton fal és karton közötti hézag kitoltesével kapcsolatban van valamilyen tapasztalatuk?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Dániel!

   A hézag kitöltéséhez szükséges anyag kiválasztása függ annak mértékétől. A termék alkalmas lehet, kismértékben dagad.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 34. Schöck János

  Kedves Zsuzsanna!
  Egy árterületen levő, ezért 2 m-es lábakon álló – oldalról és az új cserepeslemez-tető alatt már szigetelt – faház alsó fafödémére szeretnék “alulról” 2 cm-es XPS táblákat rögzíteni;
  elsősorban esztétikai, de hőszigetelési okból is.
  A stabil mechanikai rögzítést műanyag tárcsával és facsavarral tervezem.
  A kérdésem az, hogy a mechanikai rögzítés előtt a kb. 80×60 cm-esre vágott táblákat felragaszthatom-e Soudatherm vagy Soudabond Easy termékkel a fafödémre, illetve kell-e a ragasztás után valamilyen ideiglenes alátámasztás a tárcsázás előtt?
  Továbbá alkalmasak-e ezek a termékek a felrakás után jelentkező kb. 0,5-1 cm-es szerkezeti rések tömítésére is?
  Előre is tisztelettel köszönöm válaszát!

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves János!

   Tekintettel arra hogy fafödém van inkább a kőzetgyapotos megoldás ajánlott légáteresztő tulajdonsága miatt. A vakolható típus ragasztható az leírt ragasztóhabbal, mely alkalmas kisebb hézagok kitöltésére is.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 35. Sólyom Miklós

  Kedves Zsuzsanna!

  A ragasztóhabot tèglág ragasztásánál is lehet használni válaszfalak esetèn, habarcs helyett ha jól èrtelmezem.
  Teherhordó falhoz vajon mièrt nem használható. Mi törtènne ha mègis 30 nf tèglafalhoz használnám?
  Előre is köszönöm.

  Reply
 36. Tomas

  eps lap üveghez való ragasztására alkalmas? van egy kis fém+üveg szerkezetű kiugró a nyaralónál, 300×300 terület, 240 es üveg falak,ezeket szeretném valamennyire hőszigetelni pl 5cm lap kívül 2cm lap belül.. ez a gyors és olcsó megoldás lenne, a hegesztés üveg kiverése és extra fa szerkezet meg egyebek helyett..

  Reply
 37. K. Bernadett

  Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy ablak spalettázásnál mivel érdemes ráragasztani az XPS-re a gipszkartont (zöld, impregnált)? Knauf Styrokleber Extra jó lehet? Vagy mindenképpen gipszes ragasztó szükséges? Előre is köszönöm!

  Reply
 38. Simon Csaba

  Üdvözlöm ! A kérdésem az lenne,hogy betonbol készült medence palástjára szeretnék wpc burkolatot ragasztani, alkalmas-e a fennt említett ragasztóhab?Természetesen a víz enyhén klóros összetételű. Köszönöm mielőbbi válaszát.

  Reply
 39. Farkas András

  Üdvözletem!

  Az lenne a kérdésem a külső homlokzatot ragasztok, akkor a külső levegő hőmérséklete lehet-e minusz 10 celsius fok körül?
  Köszönöm a segítségét!

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves András!

   A termék téli változata -10 celsius fokig használható, a flakon hőmérsékletének minimum +5 fokosnak kell lennie.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 40. Lakatos Béla

  Kérdezem, ha műanyag ablak párkányt ragasztok elegendő az egyik felületet be kenni. Vagy mindkettő. Ha egyiket akkor melyik tanácsosabb, az ablakkönyöklő felületét vagy a műanyag párkány felületét?

  Reply
 41. Fülöp Béláné

  Üdvözlöm. Szeretném kérdezni, hogy beton alapra helyezett alu.lemez garázs aljának vízszigetelésére alkalmas-e? A beton alaphoz szeretném a lemezt hozzáragasztani,(lemez vasalapra fel van szerelve, ami le van fúrva a betonba) mivel sajnos eső esetén a garázs alatt befolyik a víz. Köszönöm

  Reply
 42. Csaba

  Üdvözlöm!

  Kérdezném, hogy felrakott fehér EPS lapok között, ha marad kis hézag azt ragasztó purhabbal ki lehet fújni? Még azt kérdezném, hogy nekünk egy szórt kőporos házunk van amire menne fel 10 cm-es fehér EPS lapok. Mélyalapozóval történő kezelés után ragaszthatom purhab ragasztóval, vagy inkább a zsákos ragasztót használjam?

  Köszönöm a válaszukat

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Csaba!

   A kisebb hézagokat poliuretán ragasztóhabbal tudják kitölteni (a Purhab a tágulása miatt nem ajánlott). A ragasztás kivitelezhető ragasztóhabbal is.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 43. Béla

  Kedves Zsuzsanna!

  Homlokzati hőszigetelés esetén, a kőzetgyapot hagyományos módon történő ragasztásakor, előzetesen szükséges a ragasztó erőteljes bedörzsölése a kőzetgyapot felületébe, hogy a szálas anyagba a ragasztó megfelelően beépüljön. PU ragasztás esetén kell valami hasonló “alapozást” végezni, vagy csak rá kell fújni a habot?

  Köszönöm válaszát, szép napot!

  Reply
 44. Tóth Tamás

  Kedves Zsuzsanna

  Kérdésem lenne, fa ablakkeretre illetve festett fa felületre szeretnék EPS lapot ragasztani dekoráció miatt. Tartós lesz a ragasztás. utána az EPS lap dryvitolva lesz. A ragasztóhab mennyiségé a felületen tapadás szempontjából mennyit számít és milyen mértékű duzzadás várható.

  Köszönöm válaszát.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Tamás!

   Ha stabil és pormentes a felület (nem repedezett stb) akkor a ragasztás tartós lesz, a ragasztóhab kis mértékben dagad.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 45. Károly

  Üdvözlöm!

  Azt kérdezném, hogyha fent van az összes EPS a falon, de vannak kis rések. Ilyenkor mi a sorrend? EPS lapokat síkba csiszolni és utána kitölteni a réseket, majd dübelezés? Vagy elsőnek kitölteni a réseket majd levágni, ha megkötött és utána síkba csiszolni az EPS lapokat, majd dübelezés? Köszönöm a válaszát.

  Reply
 46. Miklós Losonc

  Kedves Zsuzsanna
  Műanyag fal elemekkel burkoltam be a nyitott terasz. Le szertném szigetelni 15 cm es grafitos EPS lapokkal. Milyen ragazstóval tudom felrőgzíteni?
  Tanácsát válaszát előre is köszönöm

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Miklós!

   Poliuretán ragasztóhabbal tudja felragasztani.
   Ragasztás előtt a felületet tisztítása szükséges.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 47. Nagy Árpád

  Kedves Zsuzsanna!

  Soudabond Easy ragasztóhabbal panelház esetén a mennyezet és a fal találkozásánál lévő 1-2cm-es hézagot (szerintem ez a beton diletációs hézaga) lehet tömíteni ezzel a habbal? Ugyan ez a kérdésem a radiátor csövek esetén amik körül található egy 2-3cm-es hézag a beton és a cső között. A tágulás miatt kérdezném ami feszítheti a csövet vagy esetleg gondot okozhat a diletációs hézagnál. Válaszát előre is köszönöm.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Árpád!

   A ragasztóhab kis mértékben dagad, ezért óvatos felhasználással megfelelő lehet.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


egy × = 7

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>