Bemutatkoznak a MEPS tagjai

GRAYMIX HUNGÁRIA Kft

Magyar sikertörténet a homlokzati hőszigetelés világában


2013 decemberéig egy délpesti bérelt raktárépület adott otthont a Graytherm homlokzati hőszigetelő rendszerek forgalmazójának, ahonnan a jászberényi gyártósorokon készült, valamint helyi színkeverő üzemükben előállított napi több tonna színezett vakolatot értékesítették szerződött kereskedőpartnereiknek. A 100%-os magyar tulajdonban lévő Bayra System Kft. 2014. januárjától GRAYMIX HUNGÁRIA Kft. néven, az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Program Telephelyfejlesztés tárgyú felhívásának keretében nyert pályázat támogatásával már saját tulajdonú, új építésű, több ezer négyzetméteres telephelyén folytatja munkáját Dunaharasztiban.


Az ½ arányban tulajdonos Dhia Nedim diákévei egy részét szülei orvosi praxisa miatt édesapja hazájában, Irakban töltötte, de szülővárosába, Tapolcára minden évben hazalátogatott, ahol szoros barátság alakult ki közte és Patály Attila, a 2001-ben alapított Bayra System Kft. másik tulajdonosa között. A cég alakulásakor egy külföldi vakolatgyártó termékeinek hazai forgalmazását biztosította, majd 2004-ben megszakítva a külföldi beszállítói elkötelezettséget bevezette, és hazai gyártás keretében saját márkanév alatt kezdte forgalmazni a Graymix® termékeket. Anyagaik kiváló ár-érték arányuknak köszönhetően a bevezetés óta egyre nagyobb ismertségre tettek, s tesznek szert mind a kereskedők, a kivitelezők és magánfelhasználók folyamatosan bővülő körében. A tulajdonosok maximálisan elkötelezték magukat a homlokzati hőszigetelés mellett, így a cég termékpalettája túlnyomó részt az építőipar ezen speciális szegmenséhez szükséges termékekből áll. A Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesületében (MEPS) a Jász-Plasztik Kft-vel jelenleg is közös képviselet alatt, szorosan együttműködve jelent meg a cég a polisztirol termékek hazai piacán 2005-ben, majd később a külföldi piacokon is, ahol kizárólagosan forgalmazzák a legkorszerűbb technológiai követelményeknek megfelelő és legkiválóbb alapanyagokból


Magyarországon gyártott építőipari EPS szigetelő habokat Graytherm® márkanév alatt. Az azóta eltelt évek példaértékű együttműködésről tettek tanúbizonyságot, és a hivatalos megállapodásokon túlmutatva erősítették a két cég kapcsolatát. MEPS tagként a minőség melletti elkötelezettség okán, az egyesület céljait az EPS anyagok révén rendelkezésre álló megoldások hangsúlyozásával a környezetvédelemre és az energiatakarékosságra vonatkozó uniós irányelvek és a hazai előírások széles körű megismertetését közösen támogatják. A MEPS többek közt kiemelt célja, hogy a minőségi hőszigetelő anyagok mind nagyobb teret kapjanak a hazai építőiparban, és a megkövetelt minőség általánosan elfogadott gyakorlat legyen a piacon. A két cég közös gyárlátogatások alkalmával oktatásokat szervez, valamint konferenciákon, előadásokon ismertetik a homlokzat hőszigetelés előnyeit. Különös hangsúlyt fektetnek a komplett rendszerben történő vásárlás fontosságának megismertetésére, mely esetén a biztosított rendszergaranciáért a gyártó maximálisan vállalni tudja a felelősséget, hiszen a Graytherm® homlokzati hőszigetelő rendszer minden fő elemét saját márkanév alatt, hazai gyártású termékként állítja elő. A vállalat az erősen specializált tevékenységi kör és az egész építőgazdaságot sújtó nehézségek ellenére stabilan növekvő forgalommal büszkélkedhet. Sikerük titka a Jász-Plasztik Kft-vel történt piaci összefogás, valamint az egész országra kiterjedő, több mint 150 kereskedőből álló viszonteladói hálózatuk megbecsülése. A kollégák a családias hangulat hátterében a vállalatot magukénak érezve dolgoznak a tulajdonosok céltudatosságát elősegítve. 2009 óta megkülönböztetett figyelmet szentelnek a lakosság széles köreinek érdekeit képviselő panelfelújítási tevékenységben való részvételre. A hőszigetelési igények teljes spektrumának lefedéséhez a Graytherm® hőszigetelő rendszerek több engedélyeztetett konstrukcióban is (EPS polisztirol, MW ásványi szálas, valamint vegyes rendszer) rendelkezésre állnak. Kizárólagos magyar tulajdonban lévő vállalkozásként büszkék az elindított nemzetközi terjeszkedésre, mely elsősorban a régió országaira összpontosít, de megfelelő kiindulási alapot ad a folyamatosan jelentkező, távolabbi piacokról érkező megkeresések kiszolgálásához is.


GRAYMIX HUNGÁRIA Kft
2330 Dunaharaszti, Bláthy Ottó u. 11.
cikk forrása: www.meps.hu