Kőzetgyapot akció | ásványgyapot akció

Kőzetgyapot akció, ásványgyapot akció tetőtér beépítéshez, mennyezethez, gipszkartonozáshoz, padlás szigeteléshez, kőzetgyapot hőszigetelő rendszerhez


Kőzetgyapot akció:

kozetgyapot-tábla-akcio-2017-02


Vakolható kőzetgyapot akció:

Légáteresztő ásványi hőszigetelő rendszerekhez
vakolható-kozetgyapot-tábla-akcio-2017-05-23


 Lépésálló kőzetgyapot akció:

Knaufinsulation_PTN_lépésálló_kőzetgyapot_akcio_2016_11


Ásványgyapot tábla és tekercs akció: Climowool DF44 - Knauf 039 - Knauf 042 - Knauf 035 - Knauf 033 - Knauf MPN plus 037 - Knauf Akustik Board 037

ásványgyapot-akcio-2017-08


Ásványgyapot akció, házhoz szállítással az ország egész területén!

Ásványgyapot akció, pontos árakért, további részletekért kattintson a képekre vagy tegye fel kérdését most az alábbi szöveges mezőben!

89 thoughts on “Kőzetgyapot akció | ásványgyapot akció

 1. szlabony lajos

  Tisztel Cim. Tanácsukat kérem, 15-20 cm vtg.ásványgyapot homlokzati höszigeteléshez, meglévő épületre. Anyag és ár megjelölésével, valamint a kivitelezés cca. költségeit. Segitségüket előre is köszönöm.

  Reply
 2. Nagy András

  Segítségét szeretném kérni,hogy javíthatnám házam hőszigetelését:külső szig. 8cm hungarocell van felrakva,padláson 10 cm tekercses gyapot alatta fólia.mivel érnék el jobb hőszigetelést ha a padlásra tennék még,vagy belülről ragasztanék a plafonra hungarocellt?válaszát előre is köszönöm.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves András!

   Belső térben nem javasolt a polisztirol használata esetleges páratechnikai problémák miatt, ezért inkább a födém szigetelésének növelése ajánlott.

   További Szép Napot
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 3. ocsay zsuzsa

  Kivülről szigetelt szélső földszinti lakásban lakom,amit szeretnék belülről is hőszigetelni,milyen megoldást javasol nekem nagyon tetszik az üveggyapot ,csak nem tudom ,hogy ez kivitelezhető-e.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Zsuzsa!

   A belső téri szigetelésnél az üveggyapotot gipszkarton előtétfal építésével tudja alkalmazni. Az anyag kiválasztásánál ügyelve arra hogy az táblás legyen.

   További Szép Napot
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 4. Tisztelt Sziga-tech!

  Érdeklődnék a tekercses szigetelőanyagok (URSA DF és ásvány) tekercs szélességéről, kalkuláció céljából. 200m2-nyi 10-esre lenne szükségem rövidesen, padlásfödém szigetelésre. Érdekelne véleményük a választandó fólia (alá vagy fölé, záró vagy áteresztő) végett is. Előre is köszönöm. Üdv, Attila.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Tisztelt Uram!

   A tekercses szigetelőanyagok szélessége általában 1200 mm. A szigetelés alá párazáró fólia a tetejére páraáteresztő fólia szükséges.

   További Szép Napot
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 5. Sabbi

  Kedves Sziga Tech Csapat!

  Legfelső emeleti 27 nm-es lakás födémét szeretném szigetelni a tetőtérben. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
  Melyik szigetelőanyag a legalkalmasabb hozzá, melyiket javasolják, miért?
  – Kőzetgyapot,
  – ásványi gyapot
  – vagy üveggyapot
  Tudnak-e ajánlani valakit aki elhelyezi, vagy csak egyszerűen le kell fektetni a gerendák közé?
  Mire érdemes figyelnem (pl. lemérni valamit vásárlás előtt stb)?
  Le lehet-e leragasztani (pl. megelőzni azt, hogy ellopják)?

  Előre is köszönöm.

  Üdv:
  Szabolcs

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Szabolcs!

   Födém szigetelésre mind a három szálas anyag alkalmas, szigetelési képességüket a hővezetési tényezőjük határozza meg. A tekercses anyagoknak a legegyszerűbb az alkalmazása, mivel azt csak le kell teríteni. Ezeknek az anyagoknak a leragasztása szálszerkezetük miatt nem megoldható. Födémeknél egy 0,039-es ásványgyapotból érdemes legalább 15-20 cm vastagságot alkalmazni. A szigetelés alá párazáró fólia, a tetejére páraáteresztő fólia használata ajánlott.

   További Szép Napot
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 6. Péter

  Tisztelt Sziga tech!

  1991-ben B30-as téglából épült (a fal 30cm vastag) házunkat szigetelnénk kőzet/ásványgyapottal. Teljes páraáteresztő rendszer érdekelne (szilikon/szilikát vakolattal). Mekkora lenne a minimális vastagság amivel már érezhetően csökkenne a fűtés számla. Egyelőre 10cm-es vatagságban gondolkodom.

  Üdv,
  Péter

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Péter!

   Minimum a 10-12 cm vastagság javasolt. Az hogy ez mennyire csökkentené a fűtésszámlát, csak energetikai szakértő tudja meghatározni mert azt több tényező (pl. nyílászáró, fűtésrendszer) is befolyásolja.

   További Szép Napot
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 7. Dániel

  Tisztelt Sziga tech!

  Hang, ill. zajszigetelésben kérném a tanácsukat. Ásvány-, üveg-, vagy kőzetgyapot a legalkalmasabb hangszigetelésre?

  Köszönettel
  M. Dániel

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Dániel!

   Az anyagkiválasztása függ attól is hogy milyen felhasználási területre szeretné alkalmazni, illetve hogy milyen akusztikai követelménynek kell megfelelni. Az általános szálas szigetelőanyagok normál hangelnyelési képességgel rendelkeznek, magasabb akusztikai követelményeknél speciálisabb típusra van szükség.

   További Szép Napot
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 8. Nagy Miklós

  Poroterm 30-as falra milyen vastagságú szigetelést ajánl? kőzetgyapot érdekelne.A fal kőporozva van és ki kaparva menyivel több ragasztót kell számolni?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Miklós!

   Minimum 12-14 cm vastagságú szigetelés ajánlott, pontos vastagságot energetikai mérés alapján lehet meghatározni. Általában 8-12 kg/m2 ragasztó szükséges.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 9. Palotás Anna

  Egy 16 nm-es, födém nélküli kis faházat tervezek építtetni, jelenleg a szigetelésén gondolkodom. Tavasztól őszig hétvégén tartózkodnék ott, tehát nem szükséges tökéletes szigetelés (kályha sem lesz) csak olyan “mégis legyen valami.. Most ismerkedek ezekkel a műszaki megoldásokkal, egy kis segítséget szeretnék kérni ehhez. Milyen rétegrendet javasol az 5 cm-es tekercses ásványgyapot szigeteléshez? Kívűlről lambéria, belülről lambéria illetve gipszkarton borítást tervezek. Közé megfelel az 5 cm-es ásványgyapot? Milyen fólia kell hozzá? A tető alá is megfelelő ez a fajta szigetelés? Oda is ugyanaz a rétegrend kell, mint a falakra? Nagyon szépen köszönöm, ha kisegít a válaszokkal. Üdv: Anna

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Anna!

   A tető és az oldalfal szigeteléséhez is az általános rétegrend bentről kifelé haladva: belső burkolat, párazáró fólia, szálas szigetelőanyag. A függőleges és ferde síkokhoz inkább táblás szigetelő anyag használata javasolt. A tető esetében attól függően kell a cserép alátét fóliát kiválasztani hogy a szigetelőanyag és a cserép (vagy egyéb burkolat) között lesz-e légrés.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 10. Erdőssy Zsolt

  Üdv!
  Már korábban tettem fel egy kérdést, most lenne még egy.
  Mit gondol, alkalmas hangszigetelésnek a 20 centi vastag “Paroc UNS 37″ kőzetgyapot plafonra? Impregnált gipszkarton fölé lenne téve. Úgy tudom, hogy ehhez nem kell pára fólia, mert ez már alapból nem veszi fel a nedvességet, mármint a kőzetgyapot. Mit gondol, elbírja ennek a 20 centi vastag kőzetgyapotnak a súlyát a gipszkarton konzolja? És hogy raktáron van-e ez az anyag? Köszönöm.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Zsolt!

   A gipszkarton és a szálas szigetelő anyag közé mindenképp szükséges a párazáró fólia elhelyezése. Hangszigetelésre (hangelnyelésre), függően a kívánt zajcsökkentés mértékétől több típusú anyag is használható. Anyagválasztásnál figyelembe kell venni a szerkezet felépítését is, teherbírás szempontjából. Megfelelő profilozás és statikailag alkalmas fogadófelület esetén a szerkezet elbírja a kőzetgyapot súlyát.
   Árajánlat kérését a szigatech@gmail.com email címre legyen kedves átküldeni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 11. Kiss Ferencné

  Tisztelt Sziga-tech!
  Kőzetgyapot illene a házunk padlásterének szigeteléséhez,de tanácstalan vagyok,hogy mekkora táblákban van a kiszerelése? Lehet-e kérni Önöktől a kőzetgyapot méretre vágását vagy van-e olyan kiszerelés ahol nem kell darabolni? A padlásterünk fakkos rendszerű,amit pontosan kitöltene a szigetelő anyag és a későbbiek folyamán deszkalapok lerakásával járhatóvá szeretném tenni.
  Milyen páraáteresztőt ajánlanának nekem (Sóskúti mészkő alap) és nagyon magas nálunk a páratartalom.
  Válaszukat megköszönöm:Kiss Ferencné

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Asszonyom!

   A kőzetgyapot táblák általános mérete 600×1000 mm, cégünk a méretre vágást nem tudja biztosítani. Födém szigeteléséhez használható ásvány, vagy üveggyapot is. A szálas szigetelőanyag vágása házilag is “könnyen” kivitelezhető. A szigetelőanyag alá párazáró fólia használata javasolt, ezzel megakadályozva hogy a lakótérben keletkező pára bekerüljön az anyagba. A tetejére páraáteresztő fólia szükséges.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsann

   Reply
 12. Katalin

  Padlástér szigeteléshez minimum milyen vastag kőzet vagy ásványgyapot szigetelés célszerű? Jelenleg a gipszkarton födémen van egy kb. 10 cm-es üveggyapot, mely már eléggé “összeesett” erre szeretnénk még egy réteget rakni.
  Üdvözlettel: Katalin

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Katalin!

   Tekintettel arra hogy a meglévő üveggyapotra szeretne plusz réteget rátenni, ezért célszerű szintén üveggyapot használat legalább 15 cm vastagságban.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 13. Sebestyén Margit

  Tisztelt Sziga-Tech! Födém szigetelésre kőzet- vagy üveggyapot alá szügséges a párazáró fólia? USB lappal szeretnénk egy részét járhatóvá tenni. 20cm vastagságra gondoltunk,ez megfelelő vastagság lenne? (a padlás beton alapú”)Köszönettel:Margit

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Margit!

   A szigetelő anyag alá a párazáró fólia használata javasolt. A 20 cm vastagság már egy jónak mondható szigetelést biztosít, ha egyéb tényezők nem befolyásolják. A mérsékelten terhelhető felületet párnafás megoldással és hézagos deszkaborítással lehet kialakítani.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 14. SZABÓ MARIKA

  Üdvözlöm
  Érdeklődöm, hogy létezik-e olyan táblás szálas szigetelőanyag amit kültérre is lehet alkalmazni önmagában és nem árt neki az eső, a nedvesség?
  Köszönöm a választ.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Marika!

   Sajnos ilyen tulajdonsággal rendelkezőt nem tudunk ajánlani. A vakolható kőzetgyapot az ami üvegszövetháló beágyazása és glettelés után ellenáll az esőnek és nedvességnek.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 15. Barna Ilona

  Érdeklődöm, hogy vályogház külső hőszigeteléséhez milyen szigetelőanyagot javasolnak, valamint arról is hogy van-e komplett hőszigetelő rendszerük.

  Reply
 16. Póder Aliz

  Tisztelt Sziga-Tech!Szintén vályogházzal kapcsolatban szeretnék kérdezni.Most a gerendákon alul nád stukatúr felül faborítás van ezen pedig sárgaföld a padlástérben.A sárgaföld maradna a nádat viszont leszednénk.Milyen rétegrendű és vastagságú szigetelést ajánlana a mennyezetbe alulról felfelé haladva?Mi kőzetgyapotot szeretnénk tekercseset, mert a gerendák sajnos több helyen is 1 méternél messzebb vannak egymástól.Üdv.Aliz.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Aliz!

   Bentről kifelé haladva az álmennyezet rétegrend: belső burkolat, párazáró fólia, szálas szigetelőanyag (legalább 10-15 cm).

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 17. Sütőné H. Mária

  Tisztelt Sziga-tech!

  Házunk B30-as téglából épült, az 1980-as években,jelenleg konvektorral fűtünk.szeretném a tanácsát kérni,milyen hőszigetelést válasszunk?polisztirol?esetleg kőzetgyapot?és hány cm vastag lenne a leginkább megfelelő?illetve van egy márka,annak többféle típúsú szigetelője, és az lenne a kérdésem hogy homlokzatra jó a multirock is,vagy mindenképp a front rock kell?
  Válaszát előre is köszönöm!

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Mária!

   Homlokzatra csak a vakolható kőzetgyapot alkalmas, gyártótól függetlenül. A multirock erre a célra nem alkalmas. Legalább 12-15 cm vastagság javasolt, de ezt pontosan csak energetikai mérés után lehet meghatározni.
   A kőzetgyapot páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 18. Banó József

  Tisztelt Sziga-tech!

  Véleményüket szeretném kérni, társasház zárószinti lakásomban,
  (4. emelet, a társasház kivűlről szigetelt)
  gipszkarton álmennyezet fölé, milyen szigetelést, szigetelő anyagot esetleg fóliát javasolnának?

  Köszönöm válaszuk

  József

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves József!

   Bármelyik szálas szigetelőanyag alkalmazható (ásványgyapot, kőzetgyapot). A gipszkarton és a szigetelés közé párazáró fólia használata szükséges.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 19. Rácz András

  Tisztelt Sziga-tech!
  Új építésű porotherm tégla házunkat 2 éve fehérre meszeltem esztétikai okokból, hogy ne a téglát kelljen néznem. Vékony rétegben, éppen csak takar, a fugákat nem tölti ki.
  Okoz-e ez problémát 10cm kőzetgyapotos hőszigetelés ragasztás + dübelezésnél? Kaptam olyan tanácsot, hogy használjak mélyalapozót, de már olyat is, hogy vissza kell csiszolni a meszelést.
  Mi az igazság? Önök ismerik a ragasztó tulajdonságait.
  Előre is köszönöm! András

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves András!

   A felületet átcsiszolás után alapozni szükséges, majd a normál rétegrend szerint lehet a szigetelést elvégezni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 20. Ludvig Zsóka

  Kérem tanácsukat.
  Fűtetlen pince garázsként funkcionál. Felette nappali. Monolit, hőszigeteletlen vb födém van köztük. Elég nagy síkeltérésekkel (csúnya zsaluzás, max kb 1 cm síkeltérésekkel)
  Kicsi a belmagasság, minél kisebb vtg kellene. Igénytelen felület elég a pincében. Vakolni nem kell, elég az üvegháló ragasztóba.
  - Milyen szervetlen, táblás anyagot javasolnak? (minél olcsóbbat)
  - Dübelezni kell, igaz? Milyen dűbel, hány db/m2?
  üdvözlettel
  Ludvig Zsóka

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Zsóka!

   Vakolható kőzetgyapot alkalmas a ragasztással és dűbelezéssel történő rögzítéshez, 6-8 db/m2 (fémszeges).
   Árajánlat kérését a szigatech@gmail.com email címre tudja átküldeni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 21. Zoltán

  Tisztelt Sziga-tech

  Újépítésű házam holokzati szigetelésére az építész 15 cm-es közetgyapot szigetelést tervezett. Önök vállalják a hőszigetelés kivitelezésést is (Bp.)?

  Válaszát előre is köszönöm.

  Reply
 22. Németh Magdolna

  Tisztelt Szakértő!
  1990-ben épült téglafödém padlástér utólagos szigetelését tervezzük. A kivitelezőnk javaslatára 2*5 cm-es rétegben ásvány/kőzetgyapotot szeretnénk alkalmazni. Ilyen tipusú anyagot meglehetősen eltérő árakon lehet vásárolni pl. önöknél a Knauf termékcsaládból is. Kérdésem az lenne, hogy mit vegyek figyelembe a vásárlásnál? A több mint 100Ft/nm ár annyival jobb szigetelést biztosít? Mivel két rétegben lesz lerakva, lehet ez a két réteg különböző?
  Válaszát előre is köszönöm!

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Magdolna!

   A hővezetési tényező és a testsűrűség határozza meg az árakat. Legalább 0,039 hővezetési tényezőjű termék javasolt. A szigetelést érdemes egy típusú anyagból kivitelezni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 23. Juhász Tamás

  Érdeklődnék, hogy borított fafödémes 1970-es építésű családi ház padlásfödémjének szigetelését szeretném kőzetgyapottal megoldani.
  A kérdés, hogy milyen rétegrendet kell használni. Itt is kell alá párazáró fólia? Nem párásodhat vissza a fafödém, ami károsodást okozhat? Illetve, ha szeretnék egy kis közlekedőt, akkor elegendő pár pallót lefektetni, közé a szigetelést és tetejére OSB borítást? Ilyen esetben mindegy milyen típusú az alatta lévő kőzetgyapot? Nem szüksgées, hogy lépésálló legyen?
  Válaszát előre is köszönom

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Tamás!

   A szigetelés alá nem kell párazáró fóliát elhelyezni, mert ha nem lesz lezárva akkor a teljes szerkezet átszellőzik. A tetejére páraáteresztő fólia ajánlott a szigetelés védelme érdekében. A mérsékelten terhelhető felületnél nem kell lépésálló terméket használni, mert nem az lesz a teherviselő.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 24. Balaton Árpád

  Tisztelt Szakértő!

  Érdeklőklödöm, hogy porotherm b30 klíma téglára 10 cm kőzet gyapot szigetelést szeretnék, utánna pára áteresztő fóliát, és fa burkolattal lezárom. Helyes a sorrend? Illetve melyik kőzet gyapotot javasolná?
  Ez egy hozzá építés a meglévő házhoz, ami anno 8-cm polisztirol lappal lett szigetelve.A sarkok találkozásánál lehet ebből gond?

  Köszönettel.
  Árpád

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Árpád!

   Ha kültéren könnyű szerkezettel történik a szigetelés akkor a leírt rétegrend megfelelő, legalább egy 30 kg/m2 sűrűségű kőzetgyapottal.
   Az hogy esetlegesen lesz-e páratechnikai probléma azt csak energetikai méréssel lehetne megmondani.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 25. Fogarasi József

  Tisztelt hirdető!

  Vályogtégla házat szeretnék kívülről szigetelni, mit ajánlanak hozzá, és mennyibe kerül majd nm2-e?

  Előre is köszönöm a választ!

  Üdv.:József

  Reply
 26. Mészáros István

  Tisztelt szakértő Zsuzsanna!
  80 négyzetméteres, tetején sárgafölddel tapasztott házfödémünket szeretném tekercses, 15-20 cm vastag kőzetgyapottal hőszigetelni. A párazáró és pára áteresztő fóliás? födémszigetelés nyolcvan négyzetméteréből harminc négyzetméter (járda) lépésálló szigetelés lenne. Megfelelőnek találja?
  Köszönöm segítő válaszát: István

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves István!

   A lépésálló szigetelés önmagában nem terhelhető. Mérsékelten terhelhető felület kialakításához párnafás szerkezet készítése szükséges. Tekintettel a födém szerkezetére a szigetelés alá nem kell párazáró fólia, viszont szükséges a szerkezet átszellőzésének biztosítása. A tetejére páraáteresztő fólia ajánlott.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 27. petrik imre

  Nekem beton födémem van ami le lett belülről szigetelve 5cm vastag hungarocellel a holkeroknál penészedés van szakember szerint hőhíd miatt. Ha a födémet fölülről leszigetelném az megoldás lenne a penészesedés ellen, mit javasol?,és milyen anyaggal?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Imre!

   A födém szigetelés megoldást jelenthet, melyet legalább 10-15 cm vastagságú szálas szigetelő anyaggal érdemes kivitelezni. Beltéren a polisztirol használata nem ajánlott esetleges páratechnikai problémák kialakulása miatt. Elképzelhető hogy ez is okozhatja a problémát. Energetikai és/vagy páratechnikai méréssel lehetne az optimális megoldást elérni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 28. Erdei Lajos

  Kedves Szigetech!

  Pincefödém szigetelést tervezek. Vb gerendák, beton béléstestek alkotják a födémet. Legalább 10cm vastagot szeretnék. Melyik típust ajánlják és milyen ragasztót illetve milyen dűbellel.

  Előre is köszönöm, tisztelettel

  Erdei Lajos

  Reply
 29. Szabó Magdolna

  Kedves Szigetech!
  Tanácsot kérnék, cseh típusú faház külső szigetelésénél milyen vastag kőzetgyapot javasolt, ill. még milyen egyéb anyag szükséges, ahhoz, hogy életvitelszerűen lakható legyen. Tisztelettel Szabó Magdolna

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Magdolna!

   Legalább 12-15 cm vastagság ajánlott. Adott épületre szükséges vastagságot energetikai méréssel lehet megállapítani, mert azt több tényező is befolyásolja (pl. nyílászárók, fűtés rendszer).

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves László!

   Szálas szigetelőanyag (pl. ásvány vagy kőzetgyapot) használata ajánlott. Tekintettel a szerkezetre abban az esetben ha a szigetelés nem lesz lezárva alá nem kell párazáró fólia, a tetejére viszont páraáteresztő fólia javasolt.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 30. Nagy Dávid

  Kedves Szigetech!
  Tanácsot szeretnék kérni.
  Tetőtér födémszigetelésére milyen gyapotot javasolnak és hány cm vastagságban ?
  94 es épület stukatór födémmel.
  köszönöm
  Üdv. Dávid

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Dávid!

   Szálas szigetelőanyag (kőzet- vagy ásványgyapot) ajánlott legalább 10-15 cm vastagságban. Célszerű roskadásmentes terméket választani. Tekintettel a födém szerkezetére a szigetelés alá nem kell párazáró fólia (ha az nem lesz lezárva), viszont a tetejére javasolt páraáteresztő fólia alkalmazása. Így a teljes szerkezet átszellőzése biztosított.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 31. Baranyai Gábor

  Kedves Szigetech!
  Tetőtér szigetelés és tetőcsere előtt állok és azt szeretném kérdezni hogy a meglévő tetősíkba (rétegrend:vakolat stukatúrnád deszka)milyen szigetelést ajánlana?Kell a deszkák elé párazáró fóliát rakni?Vagy mehet simán a deszkára és utána a páraáteresztő fólia?Később szeretném a tetősíkot a laktérben gipszkartonozni!
  A Knauf ekoboard 039 erre a célra megfelelő lehet?
  Válaszát előre is köszönöm!

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Gábor!

   Párazáró fóliát a belső burkolat és a szigetelés közé szükséges elhelyezni. A termék alkalmas a fenti terület szigetelésére.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 32. Nagy Andrea

  Tisztelt Cím!

  Betonfödém szigetelésre knauf üveggyapot szigetelést raknék,érdeklődnék,hogy vegyesen,alulra 15cm petralight kőzetgyapot és erre 15cm knauf natur roll pro üveggyapot megfelelő-e.Kérdezném még, hogy a 0,35 és a 0,39 hőátbocsátási tényezővel rendelkező anyagok között melyiknek van jobb hőszigetelése?
  Köszönettel:Nagy Andrea

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Andrea!

   A kőzetgyapotra tehető a tekercses ásványgyapot. Minél kisebb a szám annál jobb a termék hőszigetelő képessége.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
  2. Gál Zsuzsanna

   Kedves Andrea!

   A kőzetgyapotra rakható ásványgyapot, a lényeg hogy a nagyobb testsűrűségű (kőzetgyapot) termék legyen alul. Minél kisebb a szám annál jobb a szigetelőképessége a terméknek.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 33. Kalapos Sándor

  Tisztelt Címzett !
  A házunk 5 cm-es hungarocell szigetelést kapott pár éve, tavaly nyílászáró csere történt . A továbbiakban szeretnénk kőzetgyapotot rátetetni a homlokzatra ,és Érdeklődnék, hogy melyik tipusút ajánlanák, ha nemcsak a hő, hanem a hangszigetelés is fontos kritérium ( forgalmas út mellett lakunk )
  Illetve ,lehet-e egyáltalán a hungarocellre rárakni kőzetgyapotot?? ( remélem igen )

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Sándor!

   Homlokzatra a vakolható kőzetgyapot rendszert lehet alkalmazni. Szakszerű kivitelezés mellett megoldható a felület szigetelése. A mechanikai rögzítésnél (dűbelezés) figyelembe kell venni a már meglévő réteget.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 34. Kiss Ferenc

  Kőzetgyapot hőszigetelő anyagot homlokzat szigeteléshez szeretnék vásárolni, de szükségesnek tartom a hangszigetelő képességet is.
  Milyen típust javasolnának és milyen árban lehet megvásárolni?

  üdv.: Kiss Ferenc

  Reply
 35. Szanyi Ferenc

  Tisztelt Sziga-tech! Beton födém szigetelést tervezek 2*10cm közetgyapot leterítésével.Alá ill. fölé milyen fóliát használjak? Válaszát előre is köszönöm! Üdv. Szanyi Ferenc

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Ferenc!

   A szigetelés alá párazáró fólia, a tetejére páraáteresztő fóliát.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Zsolt!

   Mindkét termék alkalmas, célszerű roskadásmentes szigetelést választani (pl kőzetgyapot, táblás ásványgyapot), legalább 15 cm vastagságban.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 36. Novák Péter

  Tisztelt Sziga-tech.Beton födém szigetelésnél az ásványgyapot alá és fölé milyen szigetelést kell tenni? Párázáró vagy áteresztő?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Péter!

   A szigetelés alá párazáró, a tetejére páraáteresztó fóliát kell tenni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 37. Attila

  Födémet szeretném hőszigetelni. Egy régi 60-as években épült 130 nm2 alapterületű családi ház, az akkor szokásos födémmel ( sár vagy agyag ,sárdeszka, gerendaközökben légrés…stb) Nem szeretném ezt megbontani és nincs is szükség járható/pakolható szigetelésre, csak egy 15-20 nm-es felületen. A házon már van polisztirol hőszigetelés kivűlről de a födém szigetelése akkor elmaradt. Kérdésem az lenne, hogy milyen párazáró fóliát ( látom nagyon sokfélét árulnak az egyszerűtől a hőtükrösig) ajánlanak amely a téli és nyári időszakban is megfelelő védelmet nyújt, milyen vastag hőszigetelő réteget és milyen típusút ( kőzetgyapot/ ásványgyapot/ üveggyapot) és milyen fóliát a felső rétegre. Ugyanaz a rétegrend alkalmas-e a járható terveim szerint osb lappal borított pakolható rész kialakítására is?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Attila!

   Tekintettel a födém szerkezetére a párazáró fólia alkalmazása nem ajánlott. A mérsékelten terhelhető felületnél ebben az esetben hézagos OSB borítás és az OSB és a szigetelés között légrés kialakítása szükséges.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 38. Dobos Márton

  Tisztelt Sziga-tech!

  Családi házunkon 30 éve a födém gerendaközeibe tettek sima átlátszó fóliát (párazárásnak) és rá kb 5-10 cm sárga kőzetgyapotot. (Ez sajnos időközben összeesett ezért nem tudom a cm-t) Szabad-e erre az ásványgyapotot rá tennem, vagy mindképpen le kell szedni a régi fóliát és kőzetgyapotot?

  Reply
 39. János

  Tisztelt Cím!

  1980-ban épült családi ház padlását szeretném szigetelni. A családi ház alapterülete 120 nm2 , az akkor szokásos födémmel (föld vagy sár,deszka és azon salakbeton). Nincs szükség járható szigetelésre.Tekercses megoldásban gondolkodom.
  A kérdésem az lenne ,hogy kell-e valamilyen fóliát (párazárót v. áteresztőt) használni, milyen vastagságú és típusú hőszigetelő anyagot ajánlanak?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdv: János

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves János!

   Tekintettel fa födém szerkezetére és arra hogy nem lesz a szigetelés beépítve, a szigetelés alá nem kell fólia a tetejére viszont javasolt páraáteresztő fólia elhelyezése, mely megvédi a terméket a porszennyeződéstől és az esetlegesen bekerülő porhótól, kisebb csapadéktól.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 40. Richárd

  Kedves Zsuzsanna!
  Tetőtérben meglévő gerendák közé kőzetgyapot szigetelést szeretnék tenni. Két kérdésem is lenne. Ha kb. 8-10 cm. szélesek a gerendák, akkor ha a gerendák közé kőzetgyapot táblát helyezek, majd a gerendákat is takarva az egész felületet még egységes kőzetgyapot szigeteléssel fedném be, akkor kb. hány cm vastagságot javasolna? Egyik felét gipszkartonnal, másikat falambériával fednénk be. Mindenképp párazáró fólia felhelyezését javasolja a kőzetgyapot és a gipszkarton közé, de a szigetelőanyagra falambéria kerül, akkor is szükséges? A tetőcserép alatti már meglévő fóliaréteg és a kőzetgyapot másik oldala közé kell még páraáteresztő vagy másmilyen fóliát helyezni?
  Válaszát köszönöm!

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Richárd!

   Legalább 10 cm-es szigetelés javasolt.
   A belső burkolat és a szigetelés közé (akár gipszkarton, akár falambéria) párazáró fólia elhelyezése szükséges.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


+ hét = 8

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>