Ha úgy érzed van kézügyességed, nem riadsz meg a kihívásoktól és nem félsz a munkától akkor ne várj senkire állj neki és csináld magad házilag a gipszkartonozást, hőszigetelést, festést, burkolást! Itt a segítséghez találsz rétegrendeket, anyagszükségletet, videót a kivitelezéshez. A gipszkartonozáshoz, hőszigeteléshez, festéshez, burkoláshoz szükséges termékeket összeállítottuk tematikusan, hogy ne tölts hosszú perceket órákat a projektedhez való termékek keresgélésével legyen szó gipszkarton mennyezet, gipszkarton válaszfal, előtétfal, szárazvakolás vagy tetőtér beépítésről, utólagos homlokzat szigetelésről, vagy padlás esetleg tetőtér szigetelésről, szoba festésről, burkolásról, vakolásról
Ha már eldöntötted megcsinálod akkor hogyan tovább?
 1. Válaszd ki, hogy milyen projektbe szeretnél belevágni.
 2. Mérj meg mindent pontosan.
 3. Nézd meg a projekthez kapcsolódó videót, a rétegrendeKet és az anyagszükségletet.
 4. Válaszd ki a megfelelő kategóriát, azon belül a termékeket a megfelelő mennyiségben.
 5. Rendeld meg a szükséges termékeket házhoz szállítva.

Ha megrendeltél mindent akkor mit csinálj?

Amíg leszállítjuk neked a szükséges termékeket addig nézd meg a videót újra meg újra meg újra........smiley

Ha nem vagy mégsem biztos magadban és nem mersz mégsem belevágni, akkor hívj egy kivitelezőt és mond neki, hogy ne hozzon semmit csak a szakmai rutinját mert Te már beszereztél mindent jó áron házhoz szállítva!


VÁLASSZ AZ ALÁBBI LISTÁBÓL, HOGY MILYEN MUNKÁBA SZERETNÉL BELEVÁGNI:


 kattintson-a-lejátszáshozGIPSZKARTON MENNYEZET KÉSZÍTÉSE


kattintson-a-lejátszáshoz GIPSZKARTON VÁLASZFAL KÉSZÍTÉSE


kattintson-a-lejátszáshozGIPSZKARTON ELŐTÉTFAL KÉSZÍTÉSE


kattintson-a-lejátszáshozGIPSZKARTON SZÁRAZVAKOLÁS KÉSZÍTÉSE


kattintson-a-lejátszáshozTETŐTÉR BEÉPÍTÉSE GIPSZKARTONNAL


kattintson-a-lejátszáshozÉPÜLET KÜLSŐ HŐSZIGETELÉSEMIT, MIVEL, HOGYAN CSINÁLJ VIDEÓK:


kattintson-a-lejátszáshozTETŐTÉR SZIGETELÉSE FÚJHATÓ ÁSVÁNYGYAPOTTAL


kattintson-a-lejátszáshozRAWLPLUG ÖNSÜLLYESZTŐ DÜBELEK ALKALMAZÁSA HŐSZIGETELŐ RENDSZEREKNÉL


kattintson-a-lejátszáshozPOLISZTIROL MARÓ SZERSZÁM ÉS ZÁRÓSAPKA ALKALMAZÁSA HŐSZIGETELŐ RENDSZEREKNÉL


kattintson-a-lejátszáshozKNAUF ALAPÓZÓK HASZNÁLATA, GLETTELÉS ÉS FESTÉS ELŐTT


 kattintson-a-lejátszáshozGIPSZKARTON KIEGÉSZÍTŐK, SZERELVÉNYEK HASZNÁLATATETŐTÉR HŐSZIGETELÉSE FÚJHATÓ ÁSVÁNYGYAPOTTAL:

A Knauf Insulation Thermo fújható szigetelés, amely a kiváló környezeti fenntarthatóság érdekében ECOSE® technológiával készül. Kifejezetten a gyakran nehezen elérhető „loft” terek - padlásterek - gyors és egyszerű szigetelésére tervezték. Kiváló hőtechnikai tulajdonságokkal rendelkezik, és olyan könnyűsúlyú megoldás, amely csak minimális mértékben terhel egy adott szerkezetet. Kitölti a réseket és üregeket, termikus akadályt képez a külső levegővel szemben, és jobb hőmérséklet-szabályozást biztosít.
Thermo Loft fújható ásványgyapot szigetelés

A termék átmenetileg nem elérhető!

 
Alapadatok:

Hővezetési tényező:  λ = 0,041 W/mK

Tűzállósági osztály: A1
 

Előnyei:
 • 100%-ban újrahasznosított anyagból készült
 • Csökkenti a fűtőanyag-fogyasztást és a fűtési költségeket** és többnyire növeli az ingatlan értékét***
 • Hőszigetelő képessége kitűnő, a piac az egyik legalacsonyabb, 4,4 kg/m2 beépített testsűrűsége esetén
 • hővezetési ellenállása eléri az R = 5,0 m2 .K/W értéket.
 • Profi szakemberek által gyorsan és egyszerűen beépíthető, még nehezen hozzáférhető tetőterekben is.
 • A Thermo felhasználásának folyamata nagyon tiszta, hulladék szinte nem is képződik.

Felhasználási terület:


A Knauf Insulation Thermo tervezett alkalmazási területe magastetős házak nyitott padlástere, befújással alkalmazva. Egyaránt alkalmas új épületek szigetelésére, valamint olyan régebbi magastetős otthonok felújítására is, amelyeknél a szarufák köze vagy a padlásfödém gyakran nincs szigetelve . A termék bedolgozható a tetőszerkezeten, vagy a tetőtér normál bejáratán keresztül. Az ajánlott Knauf Insulation alkalmazási eszközökkel, kellékekkel és tartozékokkal egy átlagos családi otthon tetőterét profi szakemberek a lakók minimális zavarása mellett nem több, mint 2- 3 óra* alatt leszigetelikTETŐTÉR HŐSZIGETELÉSE FÚJHATÓ ÁSVÁNYGYAPOTTAL CSINÁLD MAGAD VIDEÓ:


 
GIPSZKARTON MENNYEZET KÉSZÍTÉSE:

Az eredeti mennyezeted magasságát tetszés szerint változtathatod gipszkarton mennyezet készítéssel, jelentősen csökkentheted ezáltal a fűtendő vagy hűtendő légköbmétert s így energiát és pénzt takaríthatsz meg. Dekorációs célokra is használhatod, rejtett világítás, hangulatvilágítás vagy izgalmas mennyezetek kialakítására is kiváló megoldás a gipszkarton.. Az új gipszkarton mennyezetet az eredetihez képest leengedheted 12,5 cm-től akár több méterig egalizált gipszkarton léc vázzal vagy horganyzott gipszkarton profil vázzal, direkt függesztő vagy gipszkarton pálca segítségével.


FÜGGESZTETT GIPSZKARTON MENNYEZET KÉSZÍTÉSE / ÚJ CSINÁLD MAGAD VIDEÓ:
 

GIPSZKARTON VÁLASZFAL KÉSZÍTÉSE:

A gipszkarton válaszfal a hagyományos válaszfal szerkezethez képest jelentősen olcsóbb, tisztább és gyorsabb, nincs száradási illetve kötési idő ezáltal időt, pénzt energiát takarítasz meg. A legjobb megoldás ha gyorsan szeretnéd meglévő szobád átalakítani, plusz helységgel bővíteni, megosztani akár többre is. Jó megoldás még épületgépészeti és elektromos vezeték elhelyezésére, szerelvények vagy hang- és hőszigetelés beépítésére.
Gipszkarton válaszfal méretek:
 • 75 mm-es gipszkarton válaszfal:( 2 x 1 réteg 12,5 mm-es gipszkarton+ 50 mm-es gipszkarton profil )
 • 100 mm-es gipszkarton válaszfal:( 2 x 2 réteg 12,5 m-es gipszkarton+ 50 mm-es gipszkarton profil vagy 2 x 1 réteg 12,5 mm-es gipszkarton+ 75 mm-es gipszkarton profil )
 • 125 mm-es gipszkarton válaszfal:( 2 x 2 réteg 12,5 mm-es gipszkarton+ 75 mm-es gipszkarton profil vagy 2 x 1 réteg 12,5 mm-es gipszkarton+ 100 mm-es gipszkarton profil ) )
 • 150 mm-es gipszkarton válaszfal:( 2 x 2 réteg 12,5 m-es gipszkarton+ 100 mm-es gipszkarton profil )


GIPSZKARTON VÁLASZFAL KÉSZÍTÉSE / ÚJ CSINÁLD MAGAD VIDEÓ:


GIPSZKARTON ELŐTÉTFAL KÉSZÍTÉSE:
 

Gipszkarton előtétfal készítése jó megoldás ha a helységed hideg, külső falát szeretnéd utólag belülről hőszigetelni, hogy ne sugározza tovább a fal a hideget ezáltal ne hűtse a fűtött lakótered. Továbbá még megoldás lehet az utólagos gépészeti szerelvények elburkolására legyen az víz vezeték, villany vezeték vagy klíma csövek. De kiválóan alkalmazhatod a gipszkarton előtétfalat ha a régi belső falad vakolata málik, töredezett és nagy munka lenne az újra vakolása-festése, leverése ami rengeteg idővel és piszokkal jár, helyette inkább egy tiszta gyors megoldásként javíthatod, korszerűsítheted egy új gipszkarton előtétfal felhúzásával.


GIPSZKARTON ELŐTÉTFAL KÉSZÍTÉSE / ÚJ CSINÁLD MAGAD VIDEÓ: 


TETŐTÉR BEÉPÍTÉSE, GIPSZKARTONOZÁSA:

Tetőtér beépítése gipszkartonnal használaton kívüli padlástérből, tetőtérből kialakíthatsz plusz lakóteret, dolgozószobát, vendégszobát vagy akár játszóházat a gyerekeknek. A tetőtér beépítését készítheted gipszkartonnal léc vázzal vagy gipszkarton profil vázzal és elláthatod, korszerűsítheted utólag a szalufák közét, a térdfalat és a mennyezetet a régi elavult helyett korszerű, modern jobbnál-jobb (0,032-0,037λ) szálas hőszigeteléssel, párazárótól a páraáteresztő hőtükrös fóliákkal. Ezáltal modernizálod és jelentősen növeled a lakótér élettartamát, komfortját és csökkented a rezsi költségeidet. És nem utolsó sorban növeled az ingatlanod értékét.


TETŐTÉR BEÉPÍTÉSE GIPSZKARTONNAL / ÚJ CSINÁLD MAGAD VIDEÓ:


SZÁRAZVAKOLÁS GIPSZKARTONNAL:


Szárazvakolás gipszkartonnal a lehető leggyorsabb, legegyszerűbb, legtisztább megoldás a vakolatlan tégla, ytong stb.. falszerkezet felületének esztétikus burkolására, előkészítésére a festéshez, tapétázáshoz. Nem kell hozzá a beton, cement, homok, mész csak egy kis elhatározás, bátorság, kézügyesség és ész. A gipszkartonnal szárazvakolt felület jelentősen rövidebb idő alatt készíthető el mint bármelyik cementes alapvakolat felhordása, mert a gipszkarton lap ragasztó száradási ideje jelentősen rövidebb és nem igényel további glettelést csiszolást. Továbbá óriási előnye még a szárazvakolásnak, hogy nem kell utólag glettelni, csiszolni hosszú órákon át a falfelületet mert az elkészült szárazvakolt felületet már készen áll a festésre, alapozásra, burkolásra.


GIPSZKARTON LAP RAGASZTÁSA AVAGY SZÁRAZVAKOLÁS GIPSZKARTONNAL / ÚJ CSINÁLD MAGAD VIDEÓ:


ÉPÜLET KÜLSŐ HŐSZIGETELÉSE:


Épület külső hőszigetelése ma már kérdés, hanem inkább az hogy mit mivel és hogyan. A külső falak hőszigetelését már többféle hőszigetelő rendszerrel megoldhatod, a már klasszikusnak számító Fehér EPS 80 homlokzati polisztirollal ( hungarocell ), a 22%-al jobb hőszigetelő képességű Grafitos lapokkal, extra kemény zártcellás xps lapokkal és a légáteresztő kőzetgyapot táblákkal. A munka menete mindegyiknél megegyező csak a felhasznált szigetelő lap és a hozzá kapcsolódó ragasztó változik attól függően, hogy melyik szigetelőanyaggal készíted az utólagos ház szigetelést.


ÉPÜLET KÜLSŐ HŐSZIGETELÉSE CSINÁLD MAGAD VIDEÓ:


RAWLPLUG ÖNSÜLLYESZTŐ DÜBELEK ALKALMAZÁSA HŐSZIGETELŐ RENDSZEREKNÉL VIDEÓ
:


POLISZTIROL MARÓ SZERSZÁM ÉS ZÁRÓSAPKA ALKALMAZÁSA HŐSZIGETELŐ RENDSZEREKNÉL VIDEÓ:


BURKOLÓK PROFESSZIONÁLIS SZINTEZŐRENDSZERE A BEOROLTÓL VIDEÓ:


A MEGFELELŐ ALAPOZÓK HASZNÁLATÁNAK FONTOSSÁGA GLETTELÉS, VAKOLÁS ÉS FESTÉS ELŐTT VIDEÓ:


GIPSZKARTON KIEGÉSZÍTŐK, CD TOLDÓK, CD KERESZTÖSSZEKÖTŐK, CD RUGÓS FÜGGESZTŐK ÉS TÁRSAI HELYES HASZNÁLATA VIDEÓ:


HAMAROSAN MÉG TÖBB VIDEÓT ÉS LEÍRÁST TALÁLSZ!!!