Jelentősen megugrott az építőanyagok ára 2022-es év elején!

építőanyag áremelés
Talán mert az idén tovább nőhet az építkezési kedv, amit jelezhet az is, hogy az építőanyag kereskedések forgalma a tél beálltával sem csökkent. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy 2017-ben több nagyobb áremelés várható az építési alapanyagok terén.


Például a polisztirol termékek az év elejétől közel 35%-al emelkedtek, ezért jelentősen drágultak az EPS termékek (lépésálló EPS100 polisztirol; EPS80 homlokzati polisztirol, Grafitos polisztirol, EPS lapos hőszigetelő rendszerek) Tégla és cserepek 10-15%-al.


Az építési alapanyagok terén is jelentős az áremelkedés (tégla és cserepek 10-15%-al.), mivel 2012 óta az építési alapanyagárak nem vagy csak csekély mértékben emelkedtek. A magyar árak azért még így is, Ausztriával, Szlovéniával, de akár Szlovákiával összehasonlítva is a legalacsonyabbak maradnak a régióban.

 
A jelentős mennyiségű érdeklődésekből már most látszik, hogy az emberek a tavaszi felújításra, építésre készülnek, hiszen az építőanyag üzletek forgalma a tél beálltával sem csökkent.

drága lesz az építőanyag
Az építőanyagos cégek szerint az egész országban növekedni fog várhatóan az építőipar a 2017-es időszakban, a magyar piacon pedig még az átlagnál is meghaladó ugrással lehet számolni a kormányzati ösztönzők (csok, áfa) hatására.


Várhatóan a felújítások és az új építések aránya 65-35 százalékra javulhat akár már 1-3 éven belül, ha a növekedés tendenciája az elmúlt két évhez hasonlóan alakul akkor nagyon-nagyon sokkal fog emelkedni még az építési termékek ára.


Tehát aki sokáig halogatja és minél később valósítja meg a tervezett felújítást vagy az új építést annak egyre drágább és drágább lesz az idő előre haladtával!