Bontás nélküli tetőszigetelés, Thermo Loft fújható szigeteléssel!Bontás nélküli tetőszigetelés?


Knaufinsulation Thermo Loft fújható szigeteléssel!

Thermo Loft fújható ásványgyapot szigetelés


A Knauf Insulation Thermo fújható szigetelés, amely a kiváló környezeti fenntarthatóság érdekében ECOSE® technológiával készül. Kifejezetten a gyakran nehezen elérhető „loft” terek - padlásterek - gyors és egyszerű szigetelésére tervezték. Kiváló hőtechnikai tulajdonságokkal rendelkezik, és olyan könnyűsúlyú megoldás, amely csak minimális mértékben terhel egy adott szerkezetet. Kitölti a réseket és üregeket, termikus akadályt képez a külső levegővel szemben, és jobb hőmérséklet-szabályozást biztosít.


Ha megfelelő szigetelőanyagot tennénk megfelelő vastagságban a beépített padlásterek tetőszerkezetébe, télen megakadályozhatnánk akár 15-25%-os hőveszteséget, ugyanakkor nyáron megelőzhetnénk azt, hogy a felforrósodott tető felmelegíti a belső légteret. Így spórolhatnánk mind a fűtés-, mind a villanyszámlánkon.thermo-loft-fujhato-szigeteles-szigatech


Gyakran hagyjuk figyelmen kívül, hogy a tetőszerkezet ugyanúgy külső térhatároló felület mint a homlokzat; sőt ha jobban belegondolunk, a falakat ritkábban színezzük sötét színűre, míg cserépválasztáskor hagyományosan tégla színű vagy ennél sötétebb színeket részesítünk előnyben.


A sötétebb színek nyáron sokkal jobban felmelegednek, ehhez járul még az, hogy a nap beesési szöge nyáron közelebb áll a 90°-hoz, mint más évszakokban, és ezáltal még könnyebben és hamarabb felmelegszik a tető, a homlokzathoz képest.


Egy már beépített tetőteret újra szétbontani azért, hogy hőszigeteljük, körülményes feladat, ezért gyakran az utólagosan fújt szigetelés jelenti a legkézenfekvőbb megoldást. A befújt szigetelőanyag a régi, esetenként nem jól megválasztott szigetelés helyére kerülve is megoldást nyújt a problémákra, hiszen tökéletes hőhídmentes szerkezetet biztosít, és minden üreges szerkezetet kiválóan kitölt.

 


A befújt hőszigeteléshez használt anyag jellemzői és előnyei:

 • nem éghető, A1-es tűzvédelmi besorolású
 • nem tartalmaz égéskésleltetőt, mert nincs rá szükség
 • nem tartalmaz rágcsáló riasztó/irtó veszélyes szereket, anyaga eleve nem táplálék az állatok számára
 • a szigetelőanyag szabási veszteség nélkül beépíthető
 • nem keletkezik építési hulladék
 • nincs hőhíd az illesztéseknél, hiszen nem táblás anyag, ezáltal nincs hőtechnikai veszteség
 • olyan helyekre is bejuttatható, ahová táblás hőszigetelést nem vagy csak nagy munkaigénnyel lehetne behelyezni (pl. borított gerendafödém utólagos befújása)
 • igen gyors technológia (egy átlagos méretű családi ház egy nap alatt elkészül)
 • ECOSE® technológia


A fújt szigetelés a tetőszerkezetet nem terheli meg, ugyanis az üregeket 30-35 kg/m3 testsűrűséggel fújva 15 cm vastagságban is csak 4,5-5 kg/m² súlyt képvisel, míg a hagyományos ásványgyapot hőszigetelő termékek ennél jóval nehezebbek.


A termék árakért kattintson ide!

 

12 thoughts on “Bontás nélküli tetőszigetelés, Thermo Loft fújható szigeteléssel!

 1. Palágyi István

  Az lenne a kérdésem, hogy a Thermo Loft anyaggal egyszerű emberként is tudok dolgozni?
  Már kész tetőszigetelést (20 éves) szeretnék felújítani.
  Tudok-e gipszkarton alá befújni vele, ha van a ferde síkon a tető alatt szigetelés?
  A gép biztosítása milyen feltételekkel történik?
  Hány m cső van a géphez?
  1 m3 anyag ára hány Ft?
  1 m2 15 cm-es szigetelés hány Ft?

  Köszönettel : Palágyi István

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves István!

   A termékhez tartozó ásványgyapot fújó gép teljesítménye nem alkalmas ferde síkban történő szigeteléshez.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 2. Micsinai László

  Tisztelt Szigatech!
  Függőleges gipszkartonfalak közötti 5cm-es rések kitöltéséhez alkalmazható a befújógép?A Thermo Loft anyag hangszigetelő is egyben?
  Köszönettel: Micsinai László

  Reply
 3. Marosi Károlyné

  Régi tömésfalu, fagerendás ház mennyezetszigetelését szeretnénk az idén elvégezni. Ezzel a módszerrel kivitelezhető? A régi föld letisztítása után páraáteresztő fólia leterítése szükséges? Valamint a m2 ár is érdekel.
  Válaszát várva; köszönettel
  Marosiné Zsuzsa

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Asszonyom!

   A szigetelés ezzel a módszerrel is megoldható födém esetén. A szigetelés tetejére javasolt páraáteresztő fólia elhelyezése. Árajánlatot a szigatech@gmail.com email címen tud kérni, megadva a szükséges m2-t és vastagságot.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 4. Gönczi Margit

  Fagerendás alulról látszó gerenda, tehát a tetőtérben hajópadló van. Szeretném megkérdeni, hogy ha szigetelni akarom az Önök által ajánlott Loft fújható anyaggal, akkor szükséges-e párazáró folia alá, és hogyan tudok járható felületet készíteni. Mennyire köt meg, vagyis ha befúj a tetőtérbe a szél szétfújja-e, valamint szükséges a tetejére valamilyen zárófóliát tenni?

  Várom válaszát, köszönettel: Gönczi Margit

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Margit!

   Mérsékelten terhelhető felületet párnafás szerkezet készítésével tud elérni. A termék önmagában nem terhelhető. Befújás után tömörödik az anyag, azt szakszerű kivitelezés után nem fújja szét a szél. A tetejére páraáteresztő fólia használat ajánlott. A párazáró fólia nem szükséges ha a szigetelés nem lesz lezárva mert akkor a teljes szerkezet átszellőzése biztosított.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 5. Lengyel István

  Kedves Gál Zsuzsanna!
  Hagyományos fagerendás, deszkaborítású, sík felületű padlást szeretnék szigetelni. Azt szeretném megkérdezni, hogy az elkészült felület járható-e?
  Válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel:
  Lengyel István

  Reply
 6. Oláh Mária

  Kérdezni szeretném, hogy tetőtér beépítésnél használható- e ez a módszer a gipszkarton alá szigetelésre a tető alatt?
  Üdv:

  Reply

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


9 + = tizrnnégy

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>