Ablak beépítési és szigetelési rendszer - Soudal Window Systems


SWS ablakszigetelési rendszer – fűtési költségek csökkentése Soudal Window System rendszerrel


Soudal Window System – ablak beépítési és szigetelési rendszer, mely a következő elemekből áll: purhab, párazáró szalag, páraáteresztő szalag, tömítőanyag.

Az ablak és a külső fal érintkezési pontja különösen ki van téve a hőveszteségnek és a nedvesség kialakulásának, ezért nagyon lényeges az ablak pontos behelyezése, valamint a nyílászáró és a fal érintkezési helyének a megfelelő tömítése és szigetelése.

Mi az az SWS?

Soudal Window Systems - ablak beépítési és szigetelési rendszer, mely a következő elemekből áll: purhab, párazáró szalag, páraáteresztő szalag, tömítőanyag.

Az ablak és a külső fal érintkezési pontja különösen ki van téve a hőveszteségnek és a nedvesség kialakulásának, ezért nagyon lényeges az ablak pontos behelyezése, valamint a nyílászáró és a fal érintkezési helyének a megfelelő tömítése és szigetelése.

Soudal Window System
egy „meleg” ablakszigetelési rendszer (több rétegű kialakítás), mely az ablak kávába történő beépítés helyének tartós és hatékony szigetelésén alapul a „belül jobban zár, mint kívül” elv alapján. Ez az egyetlen mód a purhab nedvesség elleni védelmére. Csak a száraz purhabréteg rendelkezik megfelelő hőszigetelő paraméterekkel.

Hibás ablakszigetelés
okozta hőveszteség (a termovíziós kamerával készült fénykép a kialakult hőhidakat mutatja):
Az ablak és a külső fal érintkezési pontja különösen ki van téve a hőveszteségnek és a nedvesség kialakulásának, ezért annyira lényeges az ablak pontos behelyezése, valamint a nyílászáró és a fal érintkezési helyének a megfelelő tömítése és szigetelése.

A „meleg” ablakszigetelési rendszer
(több rétegű kialakítás) három szigorúan meghatározott tulajdonságú réteg alkalmazásán alapul. Csak a száraz szigetelő réteg biztosít hosszantartó védelmet az fal átfagyása és a penész kialakulása ellen.
A belső szigetelés (párazáró szalag)a hőszigetelő réteg „védőpajzsa”, lehetetlenné teszi a vízpára és a nedvesség átjutását az épület belsejéből.

A középső réteg (purhab)
hő - és hangszigetelő szerepet tölt be.
Külső szigetelés (páraáteresztő szalag) lehetetlenné teszi a nedvesség bejutását, miközben lehetővé teszi annak kijutását az épület belsejéből a szabadba.

Az ablakszigetelés alkalmazásával nem csak megfelelő hőkomfortot biztosítunk magunknak, de megelőzzük a szigetelő és szerkezeti elemek esetleges átnedvesedését – amely végül a penész megjelenését is eredményezheti az ablak és a fal érintkezési helyein, illetve télen a falak átfagyását.


Előnyök


> tiszta és egészséges káva
- penész és gombamentes
> száraz purhab
- csökkenti a hőveszteséget
> alacsonyabb
fűtési költségek
A szigetelő réteg szerkezetének gyengülését okozó kivitelezési hibák hőhidak kialakulását eredményezik – olyan helyek, ahol kiszökik a meleg otthonunkból.

Az ablak megfelelő beépítésekor nem elég csak a függőleges és vízszintes vonalra figyelni. A többrétegű ablakszigeteléses rendszerű beépítés, amelyet néha „meleg” beépítésnek is hívunk, az ablak kávában történő beépítési helyének tartós és hatékony szigetelésén alapul a „belül jobban zár, mint kívül” elv alapján.
Az ablakszigetelés rendszer egyúttal csökkenti a penész létrejöttének a kockázatát.
Ne feledkezzünk meg róla, hogy tulajdonképpen főleg mi termelünk párát otthonunkban.
Hogyan keletkezik a nedvesség? Az alábbiakban egy átlagos háztartásban keletkező vízpáráról találunk információkat:
 


Kivitelezési mód


A kiváló minőségű anyagokból, a legújabb technológia alapján gyártott lengyel ablakok és ajtók már régóta európai színvonalat garantálnak. A gyakorlatban azonban - az ablak beépítésekor végrehajtott kivitelezési hibák a nyílászáró használati tulajdonságainak tartós elvesztését eredményezik. A beszerelést végző szakemberek csak a gyártó beépítési útmutatóit vagy az i.f.t. Rosenheim német anyagait vették eddig igénybe. Jelenleg ez már megváltozott. A Németországban érvényes RAL beépítési útmutató lengyel megfelelője az Építéstechnikai Intézet által kiadott 421/2006 sz. „Építési munkálatok műszaki kivitelezési és átvételi feltételei” c. Irányelv. Ez az irányelv tartalmazza a nyílászárók megfelelő beépítésére és szigetelésére vonatkozó alapvető szabályokat és követelményeket.

A mai műszaki ismereteknek és az építészeti gyakorlatnak megfelelően az ablakcsatlakozás megfelelő szigetelését a „belül jobban zár, mint kívül” elve alapján kell végrehajtani. E feltételezés megvalósításához három egymással együttműködő övezetet kell létrehozni:

> Hő- és hangszigetelést
> Belső szigetelést
> Külső szigetelést
A kivitelezők által eddig figyelmen kívül hagyott szigetelés lényeges hatással van a teljes ablak-fal kapcsolatra, mivel a hőszigetelő réteg átnedvesedett és átfagyott szerkezete hőhidat okoz, ami jelentős hőveszteséget eredményez az épületben.
1. BELSŐ SZIGETELÉS

A belső szigetelés meggátolja a vízpára és a nedvesség átjutását otthonunkból a hőszigetelő rétegbe. A páravédő rétegnek hézagmentesnek kell lennie, amit a következő termékek egyikével lehet elérni.

SWS FOLIENBAND INSIDE
-
ez egy olyan rugalmas, öntapadó ragasztószalag, mely speciális szövetbevonásának köszönhetően lehetővé teszi a vakolását. Tökéletesen tapad minden építészeti aljzatra, köztük a műanyagra is. Több méretben kapható, teljes szélességében alkalmazott butil réteges verzióban, valamint két centiméteres ragasztócsík formájában .

2. HŐ- ÉS HANGSZIGETELÉS

A fal és az ablaktok közötti rést olyan rugalmas szigetelő anyaggal kell teljesen kitölteni, amely kompenzálja a tok hőmérsékletingadozás és páratartalom okozta minimális mozgását. A legjobb eredményt a kiváló minőségű SOUDAFOAM purhab használatával érjük el – melyet egyenletes sejtszerkezet, minimális vízfelvétel, alacsony hővezetési tényező és gyors megmunkálási idő jellemez. Az alkalmazás helyétől és a nyílászáró szerkezetétől függően a beszerelő szabványos formulájú SOUDAFOAM GUN purhabot, gazdaságos és kiadós SOUDAFOAM MAXI purhabot (szabad habzás mellett akár 65 literes kitöltés), speciális, minimális expanziójú és kiválóan hangszigetelő (Rstw 58dB) SOUDAFOAM LOW EXPANSION purhabot, vagy SOUDAFOAM ABLAK ÉS AJTÓ (OKNA I DRZWI) purhabot alkalmazhat, amelyet csökkentett expanzió jellemez – többkamrás PVC profilok tömítésére ajánlott. Az általunk kínált purhabok 750 ml kiszerelésű, hagyományos végződésű vagy CLICK&FIX bajonettzáras flakonban kaphatók. A speciális „téli” formula alacsony hőmérsékleten is használható.

3. KÜLSŐ SZIGETELÉS

A külső szigetelés egy egyoldalú áteresztű hártya elvén működik – ez megelőzi a vízpára átjutását a szabadból a rés belsejébe, miközben elősegíti a vízpára ellenkező irányú vándorlását.

SWS FOLIENBAND OUTSIDE
- rugalmas, egy vagy kétoldalasan öntapadó, vakolást biztosító szövettel bevont páraáteresztő szalag, mely tökéletes megoldást jelent szemöldökfa nélküli szerkezet szigetelő rétegének a tömítésére. A butil réteg minden építési aljzathoz tökéletes tapadást biztosít.

SOUDABAND ACRYL
- ezt az akril diszperzióval impregnált poliuretán szalagot hosszantartó tökéletes ellenállás jellemzi a szélsőséges légköri tényezőkkel szemben. További hangszigetelést is jelent. A nagy méretválasztéknak köszönhetően minden feltételen alkalmazható. Gyakorlati okokból kifolyólag a leggyakrabban szemöldökfás (kávás?) szerkezetben használt.


Megvalósítás

Az oldalon szereplő tartalom forrása: https://www.passziv-szereles.hu

Soudal window system termék árakért kattintson

6 thoughts on “Ablak beépítési és szigetelési rendszer - Soudal Window Systems

 1. Árpád

  xps-el kb 4-5cm való ablaknyílás körbeszigetelés esetén is szükséges a fóliák használata. sarkoknál a terhelés miatt, csak pórusbeton téglára lenne ráültetve az ablak.
  Az xps a befele ugró beltér fele is befusson, vagy csak kifele,és az ablak belső síkjáig?
  B30ba lenne és csak 1/3 2/3-ra lenne a homlokzat fele tolva az ablak. (passzív ház úgy sem lesz) 10cm polisztirolt szeretnénk kívülre, ami kb 2-3 cm-t fordulna rá az ablakra. így marad hely a redőnynek. apropó. A redőny ( szúnyoghálós) rögzítése lehetséges az ablak keret megfúrása nélkül?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Árpád!

   A nyílászárók körüli diagonál hálóerősítés szükséges. Az Xps lapoknak nem szükséges befutnia a beltérbe. A beépítésekkel kapcsolatosan kérje nyílászáró kivitelezésével foglalkozó szakember segítségét.

   További Szép Napot
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 2. Márta

  A ház hőszigetelő burkolását tervezem. Van egy 2×3 m-es üvegtégla fal, amit szintén leburkoltatnék,ha lehet bele a fal teljes lebontása nélkül hőszigetelő ablakot beépíteni.Meg lehet ezt oldani? Ha igen, hogyan kell kivitelezni?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Márta!

   Az optimális megoldás érdekében kivitelező szakember helyszíni felmérése szükséges.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 3. krisztián hanko

  Kedves Zsuzsanna !

  A káva 3 cm es XPS táblával van körbe ragasztva teljes fal szélességben a kérdésem , be kell e háloznom es ragasztoval huznom hogy a párazáró szallag tapadása jobb legyen vagy elég jol tapad az XPS TÁBLÁHOZ ??

  Reply

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


5 + = tizrnnégy

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>