A TSM CERAMIC forradalmian új hőszigetelő festék

 
 

Új környezetbarát bárhol használható folyékony hőszigetelő anyag nehezen éghető, vízszigetelő, és a penész ellen is védelmet nyújt!

   

A TSM CERAMIC forradalmian új hőszigetelő festék amelyet extrém körülmények után tesztelés után engedtek csak forgalomba. Az anyagot már régen használják az űrkutatásban, ahol extrém hidegben is kiválóan vizsgázott a termék. A termék nagy előnye, hogy nem kell vastag rétegben felvinni a védeni kívánt felületre, így vékony rétegben felvive is teljes mértékben kifejti a hőszigetelésáltal elvárt hatást.

A TSM CERAMIC folyékony halmazállapotú kerámia hőszigetelő borítás, mely könnyen felvihető gyakorlatilag bármilyen felületre. Miért jobb ez a hőszigetelés, mint és eddig mindenki által megszokott? Mert
 • Akár 30%-al hatékonyabb a hagyományos szigetelésekhez képest
 • Hosszú élettartam (10 év garancia)
 • Gazdaságos
 • Környezetbarát
 • Rugalmas
 • Rozsdásodás gátló hatású.

Hőszigetelés
előtt az emberek nagy része utána jár annak, hogy milyen lehetőségei vannak arra, hogy a lakását, házának legjobb legyen a hőszigetelése de sokan csak a hagyományos rendszereket ismerik, ez a hőszigetelés a többivel szemben azért is a jobb mert ennek a használat után a falunk továbbra is lélegezni fog, ezért akár régi öreg házakat is lehet vele szigetelni. Sőt arról a tulajdonságáról se feledkezzünk meg, hogy mivel folyékony halmazállapotú ezért bármilyen rétegre fel lehet vinni ezt a fajta hőszigetelést, ez miatt akár műemlék védelem alatt álló épületek hőszigetelésére is alkalmas.

Felhasználási területek:

A TSM CERAMIC hőszigetelő festék hatékonyan alkalmazható
 • lakóházak
 • ipari épületek
 • külső és belső burkolatok
 • garázsok, hangárok
 • járművek
 • sátrak
 • ideiglenes létesítmények
 • hídlábak
 • csővezetékek (távfűtés, gáz, víz, olaj)
 • gőzkazánok, hőcserélők
 • közlekedési eszközök belső felületeinek
 • hajók
szigetelésére.

A TSM CERAMIC hőszigetelő anyag felhordható fém, beton, tégla, fa, műanyag, gumi, karton, mész-homok, mész-cement-homok vakolat, csempe illetve üveg felületekre.
A befedni kívánt felület kivitelezéskori hőmérséklete +5°C és 250°C között lehet! Száradás után az anyag -50°C-tól +250°C-ig ellenálló.

Tulajdonságok:

A TSM CERAMIC hőszigetelő anyag. A különleges tulajdonságának kulcsa a mikroszkópikus méretű (0.03 - 0.08 mm) üreges vákuumos kerámiagolyókban rejlik, amelyek mind melegedéskor, mind hűléskor megőrzik különleges hőszigetelő tulajdonságukat.
Hővezetési tényezője 0.001 W/mK, szemben a hagyományos hungarocell 0.03 W/mK hővezetési tényezőjével!

A TSM CERAMIC anti-korróziós anyag. Magas fokú adhéziós tulajdonsággal rendelkezik, ennek köszönhetően szigeteli a bevont felületet víz és levegő ellen, így megszűnteti a külső korróziós behatásokat és megakadályozza a rozsdásodást, szemben egyéb anyagokkal, mint a poliuretán hab vagy az ásványi vatta.
A TSM CERAMIC magyar biztonsági adatlapja szerint:
 • Nem minősül veszélyes keveréknek
 • Rendeltetésszerű felhasználás esetén a terméknek nincs egészségkárosító hatása
 • Nehezen éghető

Előnyök, gazdaságosság:

A fűtés, a légkondicionálás üzemeltetési költségei érezhetően csökkennek.
A TSM CERAMIC alkalmazásával csökkenthető az alapozás teherbírása, vékonyabbak lesznek a falak kisebbek a fűtőberendezések.

A TSM CERAMIC-ot nem kell javítani a garancia évei alatt. Az esetleges javítások során nem kell szétszerelni a konstrukciót, így csökken a javítások költsége is.

Garancia:

A TSM CERAMIC hőszigetelő rétegre a THERMOGÁT Kft. 10 év garanciát biztosít amennyiben a kivitelezési munkát az általunk akkreditált szakember végezte, és a munka megfelelő minőségű elvégzését ellenőreink dokumentálták. A szigetelés hatékonyságának ideje minimum 20 év!

Használati utasítás:

A szigetelendő felület legyen por és szennyeződésmentes. Régi felület festése esetén a meglazult, sérült rétegeket távolítsuk el, illetve a nagyobb repedéseket javítsuk ki. Ügyeljünk arra, hogy a pótolt részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek. A forró felületeket alapozni kell. Az alapozó a hőszigetelő festék hígabb elegye. Hideg felületek alapozására nincs szükség. A hőszigetelő festéket a munkálatok megkezdése előtt keverjük fel, ezt a folyamatot kis fordulatszámú fúrógépbe fogott keverőszárral végezzük. A hőszigetelő festék könnyen felvihető bármilyen felületre és megkönnyíti a munkálatokat az építőipari vállalatok külső és belső szigeteléseinél. Rendkívül vékony borítást 0,5 mm és 3 mm közötti vastagságú anyagfelhordást ajánlunk! A festék felhordása történhet ecsettel vagy dugattyús festékszórógéppel. Ügyeljünk a hőszigetelő festék egyenletes eldolgozására, rétegenként 0,5mm vastagságban vigyük fel. Minden rétegnél 24 óra száradás szükséges.

A kivitelezés szakértelmet, gyakorlatot igényel!

Az oldal tartalmának forrása: https://thermogat.eu
 

126 thoughts on “A TSM CERAMIC forradalmian új hőszigetelő festék

  1. Pécsi Erik

   Üdvözlöm! Kérdésem lenne a termékkel kapcsolatban! Van egy zártszelvényből készült verandánk ami szeretnénk korszerűsíteni,ablakok cserèje folyamatban van hőszigetelt üvegre,de gondban vagyunk a zártszelvény hővezetésével. Alkalmas e a termék zártszelvény festésére alumínium profilok festésére ezáltal kiküszöbölni a hő-hideg vezetést. Köszönöm a válaszát

   Reply
 1. Tavaszy Andrea

  Kedves Zsuzsanna!

  1. Jelenhet-e gondot, hogy kívül és belül is lefesteném a falat?

  2. Valamint, a hőszigetelése télen mennyire egyenértékű a polisztirolos hőszigeteléssel?

  Üdvözlettel,
  Tavaszy Andrea

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Andrea!

   TSM ceramic szigetelésnél ha nincs meglévő páratechnikai probléma nem jelent gondot, de elégséges egyik oldalon. 1 mm rétegvastagban megközelítően 10 cm-es EPS szigetelésnek felel meg, függetlenül az évszaktól.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 2. Éva

  Tisztelt Zsuzsanna!
  A TSM ceremic szigetelésnek légáteresztő képessége milyen?
  Hol található ár, Önöknél rendelhető-e?
  Javasolható-e simított kőpor vakolatra a felvitele?

  Köszönettel:Éva

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Éva!

   A TSM Ceramic páraáteresztő képessége II kategória, gőzáteresztési tényezője 0,0014 mg/m Pa. Stabil felület esetén simított kőpor vakolatra is felvihető. Árajánlat kérését a szigatech@gmail.com email címre tudja átküldeni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 3. Zólomy Zsolt

  Tisztelt Forgalmazó!

  Szeretnék érdeklődni, hogy a termék rendelkezik-e olyan minősítéssel, amivel egy engedélyezési terv hőtechnikai számításába hivatalosan is betervezhető?
  Üdv.

  Zólomy Zsolt

  Reply
 4. Takács Éva

  Tisztelt forgalmazó!
  Felhordható-e a festék hungarocell szigetelésre? A hungarocell lapok mintázatát el lehet-e simítani,tüntetni vele?
  üdvözlettel:
  Takács Éva

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Éva!

   A polisztirolra közvetlen festéket nem lehet felhordani. A felületre üvegszövetháló beágyazása szükséges, majd alapozás és utána a festés.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 5. Czeglédi András

  Kedves Zsuzsanna!
  Tetőtéri hálószobánk mennyezetének szigetelése csak belülről lehetséges. Eddidg az Ön által is javasolt gipszkarton, párazáró fólia, kőzetgyapot megoldáson gondolkodtam. Kiválthatja ez a festék ezt a rendszert?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves András!

   A TSM Ceramic beltéren is alkalmazható, kiváltható vele a gipszkarton álmennyezet.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Tisztelt Uram!

   Köszönjük megkeresését.

   A terméket maximum 2 esetleg 3 mm vastagságban érdemes felhordani.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 6. Marcsi

  Tisztelt Gál Zsuzsanna!

  -Belső felületet szeretnénk festeni, hány rétegen ajánlott a felhordása? 1 vagy 2?
  -Ha pl.: 5 év múlva diszperzittel ráfestünk, festés után megtartja-e a hőszigetelö képességét vagy azt elveszíti?
  -Hengerrel is felhordható a festék?
  -Kecskeméten hol beszerezhető a festék?

  Köszönettel:
  Marcsi

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Marcsi!

   A TSM Ceramic felhordását glettvassal vagy festékszóróval lehet megoldani, javasolt 2×0,5 mm rétegvastagságban. A termék átfestés után is megőrzi hőszigetelő képességét, viszont légáteresztő tulajdonsága miatt a festék kiválasztásánál ezt figyelembe kell venni. Ezáltal szintén légáteresztő festék használata javasolt.
   Árajánlat kérését a szigatech@gmail.com email címre tudja átküldeni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 7. János

  Kedves Zsuzsanna

  Felújítom a vályog házamat(jó vízszigetelés van egyáltalán nem vizesedik). Szeretném az oldalfalat hőszigetelni, de mindenképpen jól szellőző hőszigetelést szeretnék. Alkalmas a hőszigetelő festék erre a feladatra?

  Köszönetel:
  János

  Reply
 8. Jagodics Attila

  Üdvözlöm!
  Érdeklődnék, hogy nekem egy gerenda házam lenne és a kérdésem az lenne, hogy fára is fel lehet vinni és és hogy színtelen vagy van neki valamilyen színe mert nekem milesi fa lazúrral van lefestve.
  Köszönettel: J.A.

  Reply
 9. Nagy László

  Szép jó napot.Azt szeretném meg kérdezni,hogy nekünk ytong téglábol van a házunk 96-ban épülték és azóta is az a gondunk.Hogy elég sürün elö fordul a vizesedés és ezáltal ugye a többi vele járo probléma.Fel vihetem ezt az anyagon én egyszerre külsöleg és belsöleg a ház falaira
  ?És hol kérhetnék árr ajánlatot?Tisztelettel:Nagy László

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves László!

   A TSM Ceramic felhordható kül- és beltérre is, elegendő az egyik oldalon. A bevonatot száraz penészmentes felület lehet alkalmazni.
   Árajánlat kérését a szigatech@gmail.com email címre tudja átküldeni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsann

   Reply
 10. vidéki istván

  Kedves Zsuzsanna!
  Belül kész, kívülről pedig vakolt már a házam fala. Vakolatra felkenhető e,továbbá ha igen,akkor a felkent hőszigetelésre rámehet e, rajta marad e, hozzátapad e a nemes vakolat a pucz,valamint ez esetben romlik e hatásfoka?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves István!

   A termék vakolt falra is felhordható, amennyiben annak felülete stabil. A TSM Ceramic bevonatra felhordható vakolat, de légáteresztő tulajdonsága miatt szilikon vakolat ajánlott.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 11. H. Éva

  Üdvözlöm!
  A házunk lábazata 1.2 m magasságig terméskő, afölött van a vakolt téglafal valamint lapostetős. Érdeklődöm, hogy a lábazat szigetelése hogy történik ilyen esetben? Mert a terméskővet szeretnénk eredti állapotában megtartani. Valamint a lapostető, hogy szigetelhető, ha jelenleg bitumenes szigetelőanyag van rajta.
  Köszönöm válaszát!

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Éva!

   A lábazat szigetelését beltéren tudja megoldani, melyhez vagy a TSM Ceramic hőszigetelő bevonat vagy kőzetgyapotos rendszert tud alkalmazni. Lapostető: vízszigetelés, lépésálló vagy XPS polisztirol, technológiai elválasztó fólia, úsztatott betonréteg.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 12. Heri Tamás

  Érdeklődnék, hogy a termékhez van-e megfelelősségi nyilatkozat?
  Építkezünk, nekünk nagyon jó lenne, mert a falvastagságot nem növelné.
  De egymásnak ellentmondó információk érhetők el a neten a termékről.
  Várom a válaszukat!
  Üdvözlettel
  HT

  Reply
 13. Pék Béla

  Kedves Zsuzsanna,
  Beltéren a tapétázott, diszperziós festékkel festett felületre felvitető a termék, vagy előtte le kell kaparni az egészet?

  Reply
 14. Tóth Ildikó

  Kedves Zsuzsanna!

  Tetőszigeteléssel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. Jelenleg 15cm üveggyapot szigetelésen kívülről osb lap és tekercses zsindely található szürke színben. A korábbi válaszokban olvastam, hogy a termék fehér, de színezhető. Ha jól értem pormentesítés után használható lenne a festék ennek a felületnek is a kezelésére? A fehér önmagában visszaveri a napsugarakat, mennyire csökken a hatékonysága a szigetelésnek, ha más színű lesz a felület?
  Köszönöm a válaszokat. Ildikó

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Ildikó!

   A termék pasztell színekben keverhető, ez a hatékonyságát nem befolyásolja.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 15. hajdu józsef

  T.cím.
  Panellakásban lakom és szélsőként, szeretném belülről szigetelni, kérdezném, hogy az önök terméke megfelel-e erre a célra, és ha igen hányszor kell a falat lefesteni,. Kérdezném, hogy festés után milyen más színes festék típus alkalmazható, hogy kárt ne okozzunk a hőszigetelő festékben.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves József!

   A TSM Ceramic megfelel belső szigetelésre. A terméket pasztel színekre tudjuk keverni, így utólag nem szükséges a festése. Amennyiben utólag festik légáteresztő festék használat ajánlott. A terméket 2 x 0,5 mm-ben javasolt felhordani.
   Árajánlatkérését a szigatech@gmail.com email címre tudja átküldeni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 16. Czuprák Norbert

  Tisztelt Cím!

  A termék alakalmas e lakás belső falának szigetelésére? A terméket milyen eszközzel kell felvinni a felületre, szórópisztollyal vagy festőhengerrel is lehetséges?

  Köszönöm a válaszukat!

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Norbert!

   A termék alkalmas beltéri szigetelésre, felhordását szórással vagy glettvassal lehet megoldani.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 17. G. Marianna

  Tisztelt Zsuzsanna!

  Az Otthon Melege Programban szigetelhetjük- e házunkat az önök termékével? Ha igen, a kivitelező vagy a megrendelő intézi a szükséges dolgokat?

  Köszönettel
  G. Marianna

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Mariann!

   A feltételekkel kapcsolatosan az illetékes hivatalnál tud érdeklődni. Cégünk a megadott termékek és mennyiségek alapján tud Önnek árajánlatot készíteni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 18. Balogh Teréz

  Kedves Zsuzsa!
  Olyan belső hőszigetelő anyagot keresek, amely használható olyan téglafalnál, amely kívülről hungarocellel már szigetelve van(az egész ház kívülről szigetelt és vakolt), de ez a szélső szoba télen hideg. Olyan szigetelést keresek belülre, ami a tégla szellőzését biztosítja, nem károsítja a tégla állagát. Alkalmas ez a festék erre?

  Köszönöm.

  Reply
 19. Kovacs Peter

  Kedves Zsuzsanna!
  Lépésálló a termék? Vagy burkolni kell a kültéri járófelületet a felhordás után valamivel? Esetleg kopásálló festékréteggel (betonfesték) takarni?
  Köszönöm!

  Reply
 20. D Nagy Tamás

  Kedves Zsuzsanna!

  A TSM Ceramic fekete betoncserépre felhordható-e? Említette korábban, hogy a termék fehér színű. Felhordás után átveszi-e a környezet színét!

  Köszönettel!

  D Nagy Tamás

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Tamás!

   A termék felhordható fekete betoncserépre is alapozás után, nem veszi át a környezet színét.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Zoltán!

   A termék színe fehér, pasztell színekre keverhető.
   Árajánlatkérést a szigatech@gmail email címre tud átküldeni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 21. Lázár Zsigmond

  Kedves Zsuzsanna!

  Társasházban lakunk.
  Nagyon vad ötlet, hogy csak a mi külső falfelületünkön, plus egy bizonyos sávon alkalmaznánk az eljárást?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Zsigmond!

   A szigetelést a társasház képviselőjével kell egyeztetni és engedélyeztetni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 22. András

  Kedves Zsuzsanna!

  Külső homlokzati hőszigetelésnek 12 cm -es grafitos szigetelést tervezünk.
  Érdemes a belső festést a TSM termékkel végezni a további kedvezőbb hőszigetelés érdekében?
  Valamint lábazati szigetelésként, mennyire alkalmas bontott tégla burkolat alá?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves András!

   A TSM Ceramic hőszigetelő bevonat alkalmas bontott tégla burkolat alá is. Minkét szigetelés szükségességét csak energetikai méréssel lehetne megállapítani.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 23. Bagyinka Edina

  Tisztelt Gál Zsuzsanna!

  4. emeleti lakásunk északi oldal fala nagyon penészedik. Szeretnénk szigetelni, de kívülről a 4. emelet miatt nehézkes. Megoldható-e a beltéren a szigetelés ezzel a technikával. Mi a teendőm a penészes fal esetében (ilyenre gondolok, hogy csiszolás, vagy csak elég lefújnom, penész gátló festékkel befestenem stb.).

  Segítségét köszönöm!

  Reply
 24. Judit

  15 éve kívülről hőszigeteltük a házunkat. Nikecell+dörzsölt Revko vakolat. Főút mellett lakunk a falazat piszkos, az északi fal mohás.
  Erre a felületre milyen feltételekkel lehet felvinni a TSM-t?
  Köszönöm

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Judit!

   A felület megtisztítása szükséges, mert a terméket száraz tiszta felületre lehet felhordani.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 25. Lengyel Attila.szobafestő mester.

  Az lenne a kérdésem hogy a Tsm ceramic hideg csempe burkolaton alkalmazható hőhídzáróként?Ha igen kell e rá más burkolat vagy kopásálló marad?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Attila!

   Alkalmazható a fenti kivitelezéshez,kopásálló réteget nem ad, felhordás után burkolni szükséges.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves József!

   A termék alkalmas a leírtak kivitelezésére, saját anyagával lehet alapozni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 26. Frőlich András

  Üdvözlöm!
  Gázkazán füstelvezetőjét szeretnénk lambériás belsőtérben szigetelni.
  kb. 1 m2. Lehetséges ezzel a termékkel?
  További szép napot!
  Frőlich András

  Reply
 27. Maczonka Mátyás

  Tisztelt Zsuzsanna!
  Panelházunk falát szeretnénk szigetelni. Felmerült az Önök termékének használata. Laikusok számára van-e egy hungarocell vastagság egyenérték a termékükre?
  Üdvözlettel
  Maczonka Mátyás

  Reply
 28. Galgóczi Mária

  Tisztelt Címzett!
  Fűrészporos tapétára felvihető a festék?
  Mekkora a legkisebb kiszerelés? 20 nm a felület, amit festeni kellene.
  Köszönöm!

  Reply
 29. Forster János

  Kedves Zsuzsanna.
  Tavaji építésű könnyűszerkezetes kisházam van. Fém szigetelt bejárati ajtót vásároltunk hozzá, de sajnos belülről a tok és az ajtó széle vizesedik. Sajnos a fém átvezeti a hideget belülre és itt lecsapodik. Fa van alatta aminek ugye nem jó ha vizes.
  Az lenne a kérdésem hogy kívülről belehet e kenni az ajtót meg a tokot hogy szigetelje a hideget?

  Válaszát nagyon köszönöm.
  Egy elérhetőséget is kérnék.
  Köszönöm
  Tisztelettel :
  Forster János

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves János!

   A termék alkalmas a fenti terület szigetelésre. Felhordása festékszóróval javasolt.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 30. Ingrid

  Kedves Zsuzsanna!
  Ha belső, száraz falon alkalmazzuk a TSM rendszert, a külső fal nem lesz teljesen hideg? A belső oldali szigetelésnél at olvastam, hogy nem a falban egyenlítődik ki a hőmérséklet. A fal hideg marad és fagyok esetén ez okozhat károkat a szerkezetében. Ennél a megoldásnál ez nem áll fenn?
  Köszönettel: I

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Ingrid!

   Belső szigetelésnél (bármely megoldás esetén) kívülről a fal hideg marad. Nagy valószínűséggel a szerkezetben nem okoz kárt, biztosan energetikai mérés alapján lehetne meghatározni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 31. Erdősi Mária

  kedves Zsuzsanna,
  szeretném tudni hogy használható e a TSC falfesték hő szigetelés céljából a nyaralónkban lévő fém biztonsági ajtóra. Az ajtón kívül belül műanyag “aranytölgy” színű borítás van (amit egyébként a nap már kiszívott) és sajnos azt tapasztalom hogy télen (ráadásul nem is vagyunk ott) jéghideg maga az ajtó és a tokja, a belső szobahőmérséklet a másik szobához képest, 3-4 C fokkal alacsonyabb. Már belülről beborítottam 0,5 mm-es polistirol lapokkal, de nem sokat számított. Valahol a válaszok között olvastam, hogy polistirol közvetlenül nem, de üvegszövetháló+alapozás után festhető a TSC festékkel. Az alapozást mivel ajánlott elvégezni?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Mária!

   A termék alkalmas a leírt felület hőszigetelésére. Alapozás saját anyagával törénik hígított változatban.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 32. Vargáné Németh Noémi

  Kedves Zsuzsanna!
  Családi házunk építésénél 25 éve a koszorú kívülről csak téglasorral lett kirakva, majd rá az akkori Terranova szigetelő vakolat került dörzsölt kőporral lefedve. Erre rá lehet-e dolgozni ezt a festéket és ha igen milyen technikával? Másik kérdésem pedig, hogy a zománcfestékre is rákenhető-e?
  Köszönettel!

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Noémi!

   A fenti területek szigetelésére alkalmas a termék, ép és stabil felület esetén. A hőszigetelő bevonatot glettvassal vagy festékszóróval lehet felhordani.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 33. Pap Zoltán

  Tisztelt Zsuzsanna!
  Fürdőszoba felújítás során a kiegyenlített padlopon felületre fel, lehet e vinni az anyagot és lehet-e rá burkolni.
  Illetve közvetlen a betonra lehet e felvinni az anyagot és rá padloponozni majd burkolni.
  Üdvözlettel Pap Zoltán

  Reply
 34. Kriszti

  Kedves Zsuzsanna!
  Érdeklődnék hogy a termék alkalmas e beton felületre, lépcsőre illetve erkélyre, teraszra kerámia burkolat alá?
  Válaszát előre is köszönöm.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves József!

   A terméket dörzsöléssel nem lehet elsimítani, a glettvassal kell simára húzni (ajánlott rétegvastagság 1 mm).

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 35. Zoltán

  Üdvözlöm!
  Érdeklődnék, hogy régi típusú alumínium ablakkeretre kenhető e ez a festék típus, mivel hőhidat képez így télen a keret belül vizes. Ha igen hol érdemes lekenni kívül vagy belül. Válaszukat köszönöm!

  Üdv :Zoli

  Reply
 36. Kriszti

  Kedves Zsuzsanna!
  A házunk egyik emeleti szobájában az egyik falon, illetve a plafonon is megjelenik télen a penész. Sajnos kívülről nem lehet hőszigetelni.
  Ebben az esetben alkalmas e a termék a hőszigetelésre? Véleménye, illetve tapasztalata szerint meg fog szűnni a penészesedés? Ebben az esetben a plafont is a termékkel kell lefestenünk?
  Válaszát köszönöm!
  Szép napot!
  Kriszti

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Kriszti!

   A terméket száraz penészmentes felületre lehet felhordani, optimális teljes felületre. A kivitelezés segíthet a probléma megoldásában, de pontos választ csak energetikai méréssel lehetne adni.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 37. Krisztián

  Kedves Zsuzsanna!

  Érdeklődnék, hogy a termék megoldást jelenthet-e az alábbi problémámra?
  Családi ház nyitott terasza járólappal burkolt, de sajnos a nem megfelelő vízzárás miatt előfordul hogy nagy eső esetén beázik az alatta lévő helyiség. E mellett a vízelvezetés sem tökéletesen megoldott rajta, néhány helyen megáll a víz a teraszon ami ismét beázást eredményez.
  A probléma teljes megszüntetése elég sok bontással járna (beton korlát, jarólapok, stb.) ezért olyan megoldást keresek, amelyet egyszerűen fel tudok hordani a jarólapra és megoldja a vízszigetelést. A terasz normál terhelésnek kitett tehát járható, esőnek, hónak, erős uv sugarzásnak kitett megoldásra lenne szükségem.

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Sándor!

   A terméket optimálisan festékszóval vagy glettvassal célszerű felhordani tekintettel az 1 mm-es rétegvastagság miatt.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 38. Csilla

  Kedves Zsuzsanna!
  SZeretnék érdeklődni, vagyis tanácsot kérni, h a lakás utólagos belső hőszigeteléséhez melyik megoldást javasolná? xps, eps, parafa, vagy a tsm ceramic? Köszönöm szépen

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Csilla!

   Légáteresztő tulajdonsága miatt a TSM Ceramic hőszigetelő bevonatot, vagy gipszkarton szerkezet készítését szálas szigetelőanyag alkalmazásával.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 39. Radován Tihamér

  Kedves Zsuzsanna !

  Szeretném a szigetelő festék jó tulajdonságát keverni penészgátló festék tulajdonságával. Konkrétan a TSM Ceramic festékbe belekeverhető a Tikkurila család BioRid nevű penészgátló festéke ? Mindkettő légáteresztő . Így tökéletes megoldás lenne a penész és a szigetelés problémájára . Köszönettel

  Reply
 40. Zöld Szilvia

  Kedves Zsuzsanna !

  Érdeklődni szeretnék, hogy 2 szintes házunk padlásfödémjére (padlást csak tárolásra használjuk) alkalmas lehet-e gyapot helyett?

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Szilvia!

   A termék alkalmas födém szigetelésre, egyenletes felület esetén. A termék közvetlen nem járható és nem lehet rajta tárolni, arra fedés szükséges.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 41. Ági

  Tisztelt Forgalmazó!
  Panel lakásban lakunk. Az egyik szoba szabad fal, tehát ott nincs szomszéd lakás. Ennek a szobának az egyik sarka minden ősztől-tavaszig vizes és persze penészes. Az alpinisták több esetben kívülről amit lehetett leszigeteltek, de a probléma azóta is fennáll. A fölöttünk és alattunk lakóknál is hasonló a helyzet.Szellőzéstechnikus véleménye szerint a szoba sarkából kimaradt az építés során a szigetelés. Mi meg minden télen ázunk, penészesedünk és hősugárzóval fűtjük az említett sarkot. Az Önök által forgalmazott szigetelő festék megoldaná a problémát? Köszönettel: Ági

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Ágnes!

   A termék megoldást eredményezhet szakszerű kivitelezés mellett. A hőszigetelő bevonatot csak száraz, penészmentes stabil felületre lehet felhordani.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 42. Zoltán

  Kedves Zsuzsanna!

  Adott egy sima felületű beton terasz. Ha ennek a felületét lekenném a termékükkel és erre menne flexibilis ragasztóval a járólap az úgy jó lenne?
  Előre is köszönöm válaszát.

  Zoltán

  Reply
 43. Attila Hortobágyi

  Kedves Zsuzsa,

  Érdeklődök, hogy a termék alkalmas lapostetőn lévő palaszórt nehézlemezen történő felhasználásra?
  Amennyiben igen, úgy szükséges-e bármilyen különleges technológiai lépések elvégzése – mik ezek?

  Köszönettel;

  attila

  Reply

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


+ öt = 10

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>