Zorka Effecta Termékcsalád a finn TIKKURILA® gyártótól

Zorka Effecta Termékcsalád a finn TIKKURILA® gyártótól

Zorka-effecta-termékek-a-finn-Tikkurilától


A Tikkurila nettó 440 millió euró éves bevétellel és 2300 alkalmazottal jelentős szereplője az Észak- és Kelet –Európai régiónak.


Tikkurila-gyárAz 1862-ben alapított Tikkurila fő termékei között találhatunk egyéni, otthoni felhasználásra alkalmas, illetve professzionális és ipari alkalmazásra gyártott festékeket és felületkezelő anyagokat. A cég a piacvezetők között van jelen Finnországban, Svédországban, Észtországban, Oroszországban, Lengyelországban és Ukrajnában. A vállalat politikájában hangsúlyos szerepe van a termék innovációnak. A kutató-fejlesztő részleg folyamatosan új termékek kutatását, illetve a már meglévő termékskála új felhasználási területekre történő adaptálását látja el. A termelés tervezésekor a fő szempont a gyártósorok kapacitásának optimális kihasználása. A termelés-előrejelzésnek megfelelően az alap- és csomagolóanyagok, valamint az adalékok a gyártási folyamat megkezdése előtt mindig a megfelelő helyen és időben állnak rendelkezésre. Vantaa-ban a Tikkurila finnországi gyárában a festékgyártás magasan automatizált, a folyamatokat számítógép vezérli. A termelés batch-ekben történik, ahol egy termelési egység mérete 1500-tól 10 000 literig terjed. A környezetvédelmi szempontok központi helyet foglalnak el, mind a termékek fejlesztésében, mind a termelési folyamatok egészében. A vantaa-i gyárban a Monicolor üzem a legmagasabban automatizált. A gyártott festékek többsége fehér, vagy átlátszó alapfesték, melyeket az eladóhelyeken színeznek.  A gyár 1975 óta gyártja népszerű termékeit: Eko Joker, Miranol, Feelings Vinha, Siroplast…


Környezetvédelemből élenjáró

emasKörnyezetvédelmi kérdésekben a Tikkurila a festékgyártók között világviszonylatban is élen jár. 1994-ben a gyár környezetvédelmi rendszerét a BS 7750-es szabványnak megfelelőnek akkreditálták, mely 1996-ban ISO 14001-es minősítésre változott. 1996-ban a Tikkurila Oy volt az első finn cég és Európában a harmadik festékgyártó, amely az EU Eco-Management and Audit Sheme (EMAS) regisztrált. A Cégcsoport legtöbb Európa-szerte elhelyezkedő gyártóegysége megszerezte a minőségi és környezetvédelmi minősítést az ISO előírásoknak megfelelően.


A finnországi Tikkurila Paints Oy és Tikkurila Coatings Oy elődjét 1862-ben alapították. Skandináviában a legrégebbi festékgyártók közé tartoznak, ahol jelenleg már piacvezetőként tartják számon őket. Az előbbi a háztartás számára, az utóbbi pedig az ipar részére gyárt és forgalmaz festékeket és bevonatrendszereket. A két cég, május elsején egyesült, s világszerte kiterjedt festékgyártó és forgalmazó hálózattal rendelkezik. A Temaspeed kereskedői hálózat 18 európai országban már 200 viszonteladóra támaszkodva működik.


A Tikkurila Csoport számokban:
* 7 országban folytat termelési tevékenységet, kereskedelmi kirendeltség több, mint 6 országban található
* Forgalmazott termékek: háztartási festékek (70%), ipari felületkezelők (30%)
* 2004-es nettó eladási forgalom: 440 millió euró
* az eladások 77%-a Finnországon kívül realizálódik
* 2004-ben az alkalmazottak száma 2383
Forrás: http://www.scmonitor.hu/archivum/2005/festekgyartas-a-la-tikkurila

tikkurila-kategoria-szigatech

ZORKA TIKKURILA® Effecta kapart kültéri vakolatok:

zorka-tikkurila-effecta-vakolat
Vízhígítású, felhasználásra kész akrilát dekorációs vakolat kültéri homlokzatok védelmet nyújtó és dekorációs bevonat. Különösen alkalmas hőszigetelő rendszerek fedővakolataként. Nagyon jó tapadás és megfelelő páraáteresztő képesség jellemzi. Víztaszító, a füst és az UV sugárzás káros hatásainak jól ellenálló bevonatot képez. Az EFFECTA vakolatok alkalmasak nagyon magas, erős esőzésnek kitett épületek homlokzatainak bevonására.
Összetétel: vízbázisú akrilát kötőanyagok, zúzalék, pigmentek, speciális adalékanyagok. Speciális adalékanyag tartalma miatt (ezek az anyagok nem károsak az egészségre), a termék nem ajánlott beltéri használatra!

ZORKA TIKKURILA® Effecta kapart és gördülő kültéri vakolat termékleírás:


Alkalmas nagyon magas, erős esőzésnek kitett épületek homlokzatainak festésére. Összetétel: vízbázisú akrilát kötőanyagok, zúzalék, pigmentek, speciális adalékanyagok. Speciális adalékanyag tartalma miatt (ezek az anyagok nem károsak az egészségre), a termék nem ajánlott beltéri falfelületek dekorációs festésére.


Szemcseméretek:
  1,5 mm . A vakolat egyenletes, finomszemcsés szerkezetű felületet képez, melynek rajzolata a szemcsemérettől függ.


Szemcseméretek:
2,0 mm. A felület mintázata tölgyfakéreghez hasonló, a simítóval végzett mozdulatok iránya (vízszintes, függőleges, körkörös) adja meg a pontos rajzolatot.


ZORKA TIKKURILA® Effecta Si&Si (szilikon-szilikát) légáteresztő kültéri vakolatok:


Szilikon-szilikát alapú
, paszta állagú, felhasználásra kész dekorációs vakolat homlokzati felületek festésére. Ásványgyapottal együtt alkalmazva jó tűzvédelmi tulajdonságokkal rendelkezik.A Szi&Szi vakolatok rendkívül jól tapadnak a felülethez, és megfelelően páraáteresztő, az UV sugárzás és a füst káros hatásainak ellenálló, kiválóan víztaszító felületet képeznek.
Termékleírás:
Speciális összetevőik miatt, melyek az egészségre nem károsak, azonban jellegzetes illatot árasztanak, a Szi&Szi vakolatok nem alkalmasak beltéri falfelületek dekorációs festésére.
Effecta Kapart Szilikon-Szilikát Homlokzati Vakolat Szemcseméret:
1,5 mm. A szemcsemérettől függően, jellegzetes, egyenletes, finomszemcsés textúrájú felületet képez. Egy réteg javasolt vastagsága: a legnagyobb szemcseméretnél enyhén vastagabb réteg.
Effecta Gördülő Szilikon-Szilikát Homlokzati Vakolat Szemcseméret:
2,0 mm. A felület mintázata tölgyfakéreghez hasonló, a simítóval végzett mozdulatok iránya (vízszintes, függőleges, körkörös) adja meg a pontos rajzolatot.

Tovább a termékekhez és árakhoz!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


× kettő = 12

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>