Színgarancia, szavatosság kültéri vakolatokra


A legtöbb vakolat gyártó, sőt szinte kivétel nélkül már mindegyik, vállal valamilyen garanciát, szavatosságot a színes kültéri vakolataira. Vannak gyártók akik 5 év, 10 év, 27 év garanciát vagy szavatosságot vállalnak a kültéri színes vakolatra.


Mi a szavatosság kültéri vakolatokra?


Az úgynevezett szavatosság fogalmát a ptk. 305. §-a vezeti be a hibás teljesítésért vállalandó felelősség kapcsán. A hibás teljesítés azt jelenti, hogy a szolgáltatott dolog a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. A szavatossággal a forgalmazó vállalja, hogy olyan terméket adott át a fogyasztónak, amely kifogástalan, nincs rejtett hibája.


Mi a garancia, jótállás kültéri vakolatokra?


A jótállás – hétköznapi nevén garancia – a hibátlan teljesítésért vállalt fokozott helytállás. Azoknak a tartós fogyasztási cikkeknek a körét, amelyekre jótállási kötelezettség terjed ki, a 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet tartalmazza. Nem kizárt azonban, hogy a jogszabályban nem szereplő termékekre a kereskedők önként vállaljanak jótállási kötelezettséget. Amennyiben a termékre nincs jótállás, szavatossági jogokat lehet érvényesíteni.


A jótállás és a szavatosság keretében ugyanazokat az igényeket lehet érvényesíteni, az eltérés a kettő között a helytállási kötelezettség időtartamánál és a bizonyítási kötelezettségnél mutatkozik meg.


Mi a gyártói 10 év színgarancia kültéri vakolatokra?


Figyeljünk a részletekre, mert az apró betűs sorokban van meghatározva, hogy milyen feltételek mellett érvényesíthető a 10 év színgarancia.

Garanciális feltételek:
 • a gyártó által meghatározott technológia betartása
 • csakis regisztrált kivitelező végezheti a kültéri vakolat felhordást
 • a kivitelezővel kötött szerződés másolata
 • a kivitelező által vezetett építési napló másolata
 • a kivitelezésről kiállított számla másolata
 • a vásárolt termékről számla, szállítólevél, kitöltött garancia levél
 • HWB érték figyelembe vétele, ( erős színeket kizárják a garanciából )

Amennyiben ezen feltételek megvalósulnak akkor van a gyártó felé érvényesíthető vakolat garanciánk és megnyugodhatunk az elkövetkező 5 - 10 - 27 évre.


GRAYTHERM® vakolatok 10 ÉV GARANCIÁVAL!


Miért a Graytherm® vakolatok?

 • GRAYMIX a Kiváló Építési Termék® (mely védjegyet csak a korszerű, kiváló minőségű építési termékek kaphatnak meg!)
 • GRAYMIX® termékek Magyarországon a legkorszerűbb gyártási technológiának köszönhetően a gyártási költségek alacsonyak, így termékeik ár-érték aránya verhetetlen.
 • A GRAYTHERM® hőszigetelő rendszerek tulajdonságait és gyártási körülményeit független intézetek vizsgálják és rendszeresen ellenőrzik minőségét.
 • A GRAYTHERM® hőszigetelő rendszer elemei jellemzően hőszigetelés céljára lettek kifejlesztve, a legkorszerűbb és minőségben a legmegbízhatóbb alapanyagok felhasználásával, figyelembe véve a nemzetközi kutatóintézetek és a saját fejlesztő laboratóriumuk eredményeit.
 • GRAYTHERM® hőszigetelő rendszer gyártója már hosszú évek óta van jelen a piacon és anyagaik minőségét sok százezer négyzetméter homlokzat problémamentes hőszigetelése igazolja.
 • A GRAYTHERM® hőszigetelő rendszerekhez rendszergaranciát adunk, amely szavatolja, hogy a már kivitelezett homlokzaton bármilyen gond merülne fel a vásárló nem marad magára panaszával, a gyártó és forgalmazó szakértői a panasszal érdemben foglalkoznak, - legyen az akár kivitelezői hiba is, és biztosan megtalálják a legmegfelelőbb megoldást a problémára.
 • A GRAYTHERM® hőszigetelő rendszerben a polisztirol kiemelkedő minőségét a MEPS ( magyarországi eps gyártók ) igazolja!
 • A GRAYTHERM®  hőszigetelő rendszert több, mint 1000 színben rendelhető!
 • És nem utolsó sorban ez egy Magyar termék!
Garancialevél letöltése: http://szigatech.hu/wp-content/uploads/2011/06/GRAYTHERM-GARANCIALEV%C3%89L.pdf


REVCO kültéri vakolat garancia:

A REVCO Magyarország Kft. 10 év gyártói termék felelősséget vállal az alábbi termékre:

A REVCO Magyarország Kft. által gyártott, és forgalmazott REVCO VARIO max vakolatokra.
Amely az alábbi termék típusokat jelenti:  REVCO VARIO spachtel 1mm, 1.5mm, 2.5 mm, REVCO struktúra 2mm,  3 mm, REVCO Roll-putz, REVCO  Szilikon spachtel, struktúra vakolatok.

A felelősség vállalás feltétele
:
A REVCO Magyarország Kft 2310 Szigetszentmiklós Leshegy út 5. mint gyártó, az első 5 évben jótállást (garanciát), a második 5 évben szavatosságot vállal a fenti termékekre abban az esetben, amennyiben a gyártó műszaki tájékoztatójában a nevezett  termékhez tartozó gyártói utasítást maradéktalanul betartják. A gyártó felel, szavatol azért, hogy a vakolat az átadáskor megfelelő minőségű, megfelel a gyári és a vizsgáló szervezetek által előírt, és megadott követelményeknek. Amennyiben mégis a  termék esetleges nem megfelelőségéből adódnak károk, azokért a gyártó felelősséget vállal.

A bejelentés menete
:
a garanciális igény bejelentését írásban kell megtenni, gyártónak címzett levélben, melynek tartalmaznia kell, a vásárlást igazoló számla másolatát, kivitelezői számla másolatát, a garancia levelet, valamint a 2008. január elsején életbe lépett 37/2007 (XII.13) számú rendelet alapján az építési naplót is. A 49/2003 GKM rendeletnek megfelelően, a gyártó, a helyszínen felvételi adatlapot vesz fel, kivizsgálja a bejelentést, és a felvétel napjától számított 10 munkanapon belül írásban, ajánlott levél formájában értesíti a vevőt a vizsgálat eredményéről. Mindennemű, a nem megfelelő felhasználásból, és használatból adódó hiba kizáró ok. A garancialevél csak a hiánytalanul kitöltött bejelentői adatokkal érvényes.


Az adatok melyeket tartalmaznia kell a garancialevélnek:
Bejelentő adatai:
A vevő neve ( természetes, vagy jogi személy ):
A vevő címe :
Termék megnevezése:
Számla szám:
Kiállítás dátuma:
A forgalmazó/kereskedő, aláírása (p.h) :
Garancialevél letöltése: http://szigatech.hu/misc/revco-garancialevel.pdf


REVCO kültéri Silicon vakolat garancia:


A Revco Magyarország Kft. a törvényileg előírt szavatossági kötelezettségeit meghaladóan, 2013. április 1-től, Vario Szilikon vékonyvakolataira 27 ÉV SZÍNGARANCIÁT vállal bizonyos feltételek mellett!


Revco-Silicon-270-év-garanciaFontos, hogy ez gyártói garanciát jelent, a viszonteladó Partnert a tájékoztatáson túlmenően, kötelezettség nem terheli. Vásárlást követően a végfelhasználónak egy egyszerű regisztrációs űrlapot kell kitöltenie a Revco Kft.  weboldalán, és a Garancialevél postázásra kerül.A garancia feltételei:

 • Kizárólag a Vario színkártyából, a Szilikon színárnyalatokból elérhető színekre, és a Revco Kft. előírásainak és gyári  technológiájának megfelelően színezett Szilikon vakolataira érvényes.
 • Garanciális feltétel a Revco által forgalmazott gyári csomagolású zsákos ragasztótapasz, valamint a fedővakolattal megegyező pigmentet tartalmazó Primer vakolat alapozó használata. (Revco ragasztótapasz használata, csak hőszigetelő rendszerek esetében szükséges.)
 • Legalább egy eredeti vödröt az alapozóból és a vakolatból, valamint a ragasztótapasz egy zsákját meg kell őrizni! (a gyártási dátum beazonosíthatósága miatt)
 • Számlamásolat az anyagokról és a kivitelezésről.
Garancialevél kitöltése: http://revco.hu/vario-silicon-szingarancia