Tegye színesebbé otthonát a finn Tikkurila® Zorka Life egyrétegű beltéri festékeivel!

tegye-színesebbé-otthonát-zorka-life-beltéri-festékkel
zorkacolor-life-by-tikkurila-beltéri-festék
Termékleírás és alkalmazási területek:


Zorka Life festék csepegésmentesA ZORKA LIFE egy nedves súrolásnak ellenálló egyrétegű beltéri falfesték 30 színben.

A ZORKA LIFE kiváló minőségű, vizes bázisú, csepegésmentes, felhordásra kész diszperziós beltéri falfesték, amely alkalmas falak és mennyezetek egyrétegű festésére. Nincs károsanyag-kibocsátása, nem tartalmaz oldószereket és lágyítószereket, nem tartalmaz ökológiailag káros és az egészségre veszélyes összetevőket. Jó páraáteresztő képességű, szagtalan, penész gátló és a lúgoknak ellenáll. A ZORKA LIFE termékkel festett felületek súrolhatóak (EN 13300, korábban DIN 53778 – S) és általános tisztítószerekkel tisztíthatóak.  Mivel a termék kiváló fedőképességgel rendelkezik, az enyhén szennyezett falfelületek felújításához általában elegendő az egy rétegben való felhordása. Alkalmas iskolák, óvodák, irodaházak, középületek, valamint kereskedelmi és ipari épületek beltéri falainak és mennyezeteinek dekoratív védelmére és festésére.


mélyalapozás festésnélFestendő felület:
A festendő felület legyen szilárd, száraz és tiszta, a laza, lepergő szemcséktől, a portól, a zsíros, olajos és egyéb, a festék megtapadását gátló szennyeződésektől mentes. A korábban festett felületekről távolítsa el a laza, krétásodó, lepergő festékréteget, portalanítsa, majd mossa le a felületet. Az újonnan vakolt  felületeknek hagyjon 3-4 hét száradási és kikeményedési időt (minden cm-re legalább 7 - 10 napot, a könnyű, hőszigetelési vakolatok esetén 5 -7 napot). Az új betonfelületek száradási és kikeményedési ideje legalább egy hónap (+20 ° C-on, 65% relatív páratartalom mellett).


A penésszel fertőzött felületeket festés előtt fertőtlenítse!


Alkalmazási területek: Festetlen beltéri fal-és mennyezeti felületek, úgy, mint mész-cement és cement vakolatok, jó minőségű gipszkarton lemezek, szintezett felületek, betonfelületek, szálcement lapok, farostlemezek (MDF) és faforgácslemezek. Falburkolatok festése: ellenőrizze, hogy a tapéta alkalmas átfestésre vagy sem. Abban az esetben, ha a régi festékréteg jól megtapadt, a termék alkalmas korábban diszperziós festékkel kezelt felületek átfestésére. A termék bármilyen fajta dekoratív vakolat festésére alkalmas.


Nem alkalmas felületek: Krétaalapú (vízben könnyen oldódó), vagy mész alapú festékkel festett felületek: ezeket a festékrétegeket a LIFE felhordása előtt távolítsa el teljesen. Az olajfestékkel, lakkal vagy zománcfestékkel kezelt felületek fényes bevonatát csiszolja le teljesen.


Felhordási mód: Rövid szálú henger (a sarkokban és a széleknél használjon ecsetet).


Alapozás: Normál nedvszívó képességű felületek: mész-cement és cement vakolatok, jó minőségű beton, gipszkarton lemez.


Szükséges mennyiség: kb. 62,5 ml/m2/réteg, sima felületeken, rövid szálú hengerrel felhordva. kb. 125 ml/m2/két réteg, sima felületeken, középhosszú szálú hengerrel felhordva. Függ a felület durvaságától és nedvszívó képességétől. A pontos fedőképességet a festés helyszínén lehet megállapítani.


Higítás: Nem kell hígítani, a termék felhordásra kész.

Száradási idő: Érintésszáraz kb.2 óra elteltével. Átfesthető 4-6 óra múlva.
Tárolás: 18 hónap szavatossági idő, FAGYTÓL VÉDENDŐ, direkt napfénytől védendő.


Felhordási körülmények: Használat előtt ne keverje, kivéve, ha egy kis mennyiségű víz úszik a festék tetején, amely esetben, keverje el óvatosan. Hordja fel rövid szálú hengerrel (a sarkokban és a széleknél használjon ecsetet. Új épületek első alkalommal való festésénél, különösen durva, nem színezett falak esetén, ha meglévőnél sötétebb árnyalattal szeretne festeni, akkor ajánlott a festéket két rétegben felhordani. A nagy felületeken és erősen texturált felületeken, a legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott egy jó minőségű hosszú szálú hengerrel történő felhordás. A sarkoknál és a széleknél használjon ecsetet.


Felhordási hőmérséklet: Felhordáskor a levegő és a festendő felület hőmérséklete ne legyen kevesebb mint 5° C, és magasabb mint 35° C, a levegő relatív páratartalma legyen kisebb mint 80%.
Tovább a termékekhez és árakhoz!