Bontás nélküli tetőszigetelés, Thermo Loft fújható szigeteléssel!Bontás nélküli tetőszigetelés?


Knaufinsulation Thermo Loft fújható szigeteléssel!

Thermo Loft fújható ásványgyapot szigetelés


A Knauf Insulation Thermo fújható szigetelés, amely a kiváló környezeti fenntarthatóság érdekében ECOSE® technológiával készül. Kifejezetten a gyakran nehezen elérhető „loft” terek - padlásterek - gyors és egyszerű szigetelésére tervezték. Kiváló hőtechnikai tulajdonságokkal rendelkezik, és olyan könnyűsúlyú megoldás, amely csak minimális mértékben terhel egy adott szerkezetet. Kitölti a réseket és üregeket, termikus akadályt képez a külső levegővel szemben, és jobb hőmérséklet-szabályozást biztosít.


Ha megfelelő szigetelőanyagot tennénk megfelelő vastagságban a beépített padlásterek tetőszerkezetébe, télen megakadályozhatnánk akár 15-25%-os hőveszteséget, ugyanakkor nyáron megelőzhetnénk azt, hogy a felforrósodott tető felmelegíti a belső légteret. Így spórolhatnánk mind a fűtés-, mind a villanyszámlánkon.thermo-loft-fujhato-szigeteles-szigatech


Gyakran hagyjuk figyelmen kívül, hogy a tetőszerkezet ugyanúgy külső térhatároló felület mint a homlokzat; sőt ha jobban belegondolunk, a falakat ritkábban színezzük sötét színűre, míg cserépválasztáskor hagyományosan tégla színű vagy ennél sötétebb színeket részesítünk előnyben.


A sötétebb színek nyáron sokkal jobban felmelegednek, ehhez járul még az, hogy a nap beesési szöge nyáron közelebb áll a 90°-hoz, mint más évszakokban, és ezáltal még könnyebben és hamarabb felmelegszik a tető, a homlokzathoz képest.


Egy már beépített tetőteret újra szétbontani azért, hogy hőszigeteljük, körülményes feladat, ezért gyakran az utólagosan fújt szigetelés jelenti a legkézenfekvőbb megoldást. A befújt szigetelőanyag a régi, esetenként nem jól megválasztott szigetelés helyére kerülve is megoldást nyújt a problémákra, hiszen tökéletes hőhídmentes szerkezetet biztosít, és minden üreges szerkezetet kiválóan kitölt.

 


A befújt hőszigeteléshez használt anyag jellemzői és előnyei:

 • nem éghető, A1-es tűzvédelmi besorolású
 • nem tartalmaz égéskésleltetőt, mert nincs rá szükség
 • nem tartalmaz rágcsáló riasztó/irtó veszélyes szereket, anyaga eleve nem táplálék az állatok számára
 • a szigetelőanyag szabási veszteség nélkül beépíthető
 • nem keletkezik építési hulladék
 • nincs hőhíd az illesztéseknél, hiszen nem táblás anyag, ezáltal nincs hőtechnikai veszteség
 • olyan helyekre is bejuttatható, ahová táblás hőszigetelést nem vagy csak nagy munkaigénnyel lehetne behelyezni (pl. borított gerendafödém utólagos befújása)
 • igen gyors technológia (egy átlagos méretű családi ház egy nap alatt elkészül)
 • ECOSE® technológia


A fújt szigetelés a tetőszerkezetet nem terheli meg, ugyanis az üregeket 30-35 kg/m3 testsűrűséggel fújva 15 cm vastagságban is csak 4,5-5 kg/m2 súlyt képvisel, míg a hagyományos ásványgyapot hőszigetelő termékek ennél jóval nehezebbek.


A termék árakért kattintson ide!

 

8 thoughts on “Bontás nélküli tetőszigetelés, Thermo Loft fújható szigeteléssel!

 1. Palágyi István

  Az lenne a kérdésem, hogy a Thermo Loft anyaggal egyszerű emberként is tudok dolgozni?
  Már kész tetőszigetelést (20 éves) szeretnék felújítani.
  Tudok-e gipszkarton alá befújni vele, ha van a ferde síkon a tető alatt szigetelés?
  A gép biztosítása milyen feltételekkel történik?
  Hány m cső van a géphez?
  1 m3 anyag ára hány Ft?
  1 m2 15 cm-es szigetelés hány Ft?

  Köszönettel : Palágyi István

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves István!

   A termékhez tartozó ásványgyapot fújó gép teljesítménye nem alkalmas ferde síkban történő szigeteléshez.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 2. Micsinai László

  Tisztelt Szigatech!
  Függőleges gipszkartonfalak közötti 5cm-es rések kitöltéséhez alkalmazható a befújógép?A Thermo Loft anyag hangszigetelő is egyben?
  Köszönettel: Micsinai László

  Reply
 3. Marosi Károlyné

  Régi tömésfalu, fagerendás ház mennyezetszigetelését szeretnénk az idén elvégezni. Ezzel a módszerrel kivitelezhető? A régi föld letisztítása után páraáteresztő fólia leterítése szükséges? Valamint a m2 ár is érdekel.
  Válaszát várva; köszönettel
  Marosiné Zsuzsa

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Asszonyom!

   A szigetelés ezzel a módszerrel is megoldható födém esetén. A szigetelés tetejére javasolt páraáteresztő fólia elhelyezése. Árajánlatot a szigatech@gmail.com email címen tud kérni, megadva a szükséges m2-t és vastagságot.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply
 4. Gönczi Margit

  Fagerendás alulról látszó gerenda, tehát a tetőtérben hajópadló van. Szeretném megkérdeni, hogy ha szigetelni akarom az Önök által ajánlott Loft fújható anyaggal, akkor szükséges-e párazáró folia alá, és hogyan tudok járható felületet készíteni. Mennyire köt meg, vagyis ha befúj a tetőtérbe a szél szétfújja-e, valamint szükséges a tetejére valamilyen zárófóliát tenni?

  Várom válaszát, köszönettel: Gönczi Margit

  Reply
  1. Gál Zsuzsanna

   Kedves Margit!

   Mérsékelten terhelhető felületet párnafás szerkezet készítésével tud elérni. A termék önmagában nem terhelhető. Befújás után tömörödik az anyag, azt szakszerű kivitelezés után nem fújja szét a szél. A tetejére páraáteresztő fólia használat ajánlott. A párazáró fólia nem szükséges ha a szigetelés nem lesz lezárva mert akkor a teljes szerkezet átszellőzése biztosított.

   További Szép Napot!
   Gál Zsuzsanna

   Reply

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


kilenc + = 15

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>